x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - Asalt final pentru grupe

Cupa UEFA - Asalt final pentru grupe

de Mihai Igirosanu    |    24 Aug 2006   •   00:00
Cupa UEFA - Asalt final pentru grupe

Rapid si Dinamo joaca azi cu calificarea in grupele Cupei UEFA pe masa, cele doua echipe urmand sa intalneasca pe FK Sarajevo, de la 19:30, respectiv Beitar Ierusalim, de la 21:00.

Beitar - Dinamo / Razboi in vecini

Dupa victoria scurta de la Bucuresti, 1-0, Dinamo va incerca sa treaca de Beitar Ierusalim si sa-si continue drumul spre grupele Cupei UEFA. "Cainii" trebuie sa profite si de faptul ca echipa israeliana nu beneficiaza de avantajul terenului propriu.

Delegatia dinamovista a ajuns ieri la Sofia, acolo unde aseara, de la ora 21:00, antrenorul Mircea Rednic a condus antrenamentul oficial de pe Stadionul "George Asparuhov". Suspendat pentru meciul tur, din Stefan cel Mare, stoperul Cosmin Moti va reveni in primul "11" in partida din aceasta seara. De partea cealalta, israelienii se afla de luni in capitala Bulgariei, dar atmosfera din jurul echipei nu este deloc dintre cele mai bune. Presa de la Ierusalim scria ieri ca antrenorul Osvaldo Ardilles este amenintat tot mai serios cu demiterea de patronul rus, Arkady Gaidamak.

STRATEGIE. La plecarea de pe Aeroportul Otopeni, jucatorii dinamovisti au surprins, copiind modelul stelist si refuzand sa acorde vreo declaratie presei. Singurii care au vorbit cu jurnalistii au fost antrenorul Mircea Rednic si unul dintre actionari, Vasile Turcu. "Toti jucatorii sunt in forma, am tot lotul valid. Ramane de vazut maine sa decid daca incep cu Moti sau cu Goian. Avem sanse sa ne calificam. La 1-0 avem un mic avantaj. Nu mergem sa conservam, mergem sa jucam, ca nu am echipa care sa se apere", a declarat tehnicianul trupei din Stefan cel Mare. "Nu stiu inca formula de start, cu un atacant, doi, trei, veti vedea cu putin timp inainte de meci. Vreau sa le urez succes stelistilor", a mai spus Rednic. In incheiere, antrenorul a tinut sa mai precizeze ca Ganea va juca din primul minut. "I-am zis lui Ganea ca va fi titular. Eu discut mereu inaintea meciurilor cu jucatorii. Nici lor nu le este usor, nici mie. I-am promis ca va juca inca dinaintea meciului cu Timisoara, si eu ma tin de cuvant."

OPTIMISM. La randul sau, actionarul Vasile Turcu este mult mai optimist: "Suntem destul de bine pregatiti, motivati, iar calificarea o avem in buzunar. Rednic a urmarit in ultimele zile cu multa atentie meciul din tur, care a fost mai mult polo decat fotbal, din cauza terenului. Daca avem 1-0 va inscrie Niculescu, la 2-0 s-ar putea sa marcheze Ganea sau Catalin Munteanu", a declarat oficialul alb-rosiilor. Intrebat despre faptul ca patronul lui Poli Timisoara, Marian Iancu, a pronosticat o necalificare a lui Dinamo, Vasile Turcu a spus: "Nu mai co-mentez declaratiile lui Iancu, daca asa este mentalitatea conducatorilor nostri si noi ca romani ne dorim raul, asta este, n-am ce sa mai comen-tez. Stelei si Rapidului le urez succes, este normal, sunt echipe romanesti si vreau tot binele din lume romanilor mei".

ADVERSAR. Tensiunea domneste in lotul israelienilor de la Beitar, din randurile carora va lipsi stoperul Ben Yosef, accidentat in ultimul meci. Nemultumit de jocul mai putin reusit, in conditiile in care clubul a cheltuit foarte mult pentru intarirea lotului, patronul rus, Arkady Gaydamak, se pare ca l-ar fi amenintat pe antrenorul argentian, Osvaldo Ardilles, ca meciul din Cupa UEFA este unul esential pentru pastrarea postului. "Vom juca ofensiv. Este singura noastra sansa. Cred ca 0-1 nu este un rezultat imposibil de remontat chiar daca nu putem juca pe teren propriu", a declarat Ardilles.

SICANE ISRAELIENE
In aceasta seara, Dinamo va fi incurajata la Sofia de aproximativ 500 de suporteri, in vreme ce Beitar va avea in jur de 2.000 de fani in tribunele Stadionului Georgi Asparuhov. Reciprocitatea pentru sustinatori este de doar 70 de bilete, iar restul "cainilor" vor fi nevoiti sa-si cumpere bilete. Initial, conducerea israelienilor stabilise un pret de 30 de euro, reducand tariful cu 10 euro doar in urma insistentelor conducerii dinamoviste. Prin aceasta tentativa, cei de la Beitar vor sa reduca pe cat posibil numarul fanilor romani. Surse dinamoviste sustin ca este posibil ca numerosi suporteri ai echipei TSKA Sofia, infratiti cu galeria Stelei, sa vina la meci pentru a sustine pe Beitar si a se rafui cu fanii alb-rosii.

Rapid - Sarajevo / ""Trebuie sa fim concentrati""

A FI SAU A NU FI. Rapid joaca azi un meci pe viata si pe moarte
Tehnicianul rapidist nu concepe sa rateze calificarea pe tabloul principal al Cupei UEFA si le cere jucatorilor sa aiba determinarea de la ultimele doua meciuri de campionat.

Infranti la Sarajevo, 0-1, in prima mansa din turul II preliminar al Cupei UEFA, rapidistii sunt hotarati sa salveze inceputul mai slab de sezon printr-o calificare in fata gruparii din Bosnia. "Suntem o echipa matura si ne-am pregatit bine pentru returul cu Sarajevo", a spus antrenorul Lucescu jr.

PROBLEME. Tehnicianul visiniilor este optimist, dar si ingandurat in acelasi timp: "Va fi un meci dificil. Eu sunt optimist, la fel si baietii, insa ma nemultumeste faptul ca ratam foarte mult. Iar in acest meci nu avem voie sa nu marcam. Din pacate, am probleme de lot, nu am la dispozitie decat 14 jucatori, plus doi portari. Dar ne vom descurca". Capitanul Vasile Maftei are incredere in unitatea echipei: "Nu ne temem, nu avem de ce. Sunt o echipa artagoasa, insa noi avem prima sansa. Am pierdut la ei in prelungiri, insa nu conteaza, chiar si la 0-0 tot trebuia sa marcam. Dar nu trebuie sa primim gol". Lucescu junior ia in calcul si eventualele prelungiri. "Este posibil sa ajungem si la prelungiri. Trebuie sa fim lucizi pe tot parcursul meciului.

ACUZE. Antrenorul rapidist a tinut sa vorbeasca si despre startul sezonului in Liga 1, considerand ca echipa sa a fost dezavantajata de arbitraje. "Noi nu iesim in fata sa strigam, asa cum fac altii. Rapid este o echipa dezavantajata. In toate meciurile am fost dezavantajati de arbitraj. Nu este corect si normal ce se intampla. In acelasi timp, constat niste lucruri ciudate. Unii observatori fac totul pentru unele echipe, sa fie protejate. Asa ceva nu se poate. De ce nu ne-a menajat si pe noi?", a declarat Razvan Lucescu. Referitor la adversar, tehnicianul rapidist a precizat: "Sunt pe val, au castigat patru meciuri din patru, dar important este ca ne considera favoriti. Cred ca o fac mai degraba diplomatic. Sunt foarte ambitiosi".

COPOS CONTRA VALVIS
Principalul actionar al Rapidului, George Copos, a explicat epilogul Adunarii Generale de luni: "Am citit ca am fost facut dictator de cineva caruia nu mai vreau sa-i pronunt numele. Este bine ca nu am introdus in curte un cal troian, care, dupa meciul de la Rotterdam, de anul trecut, a cerut sa i se deconteze biletul de avion. A dat exact 5.000 de lei la Rapid. Lei noi. Unii incep sa devina penibili si demagogi. Revenind, eu nu am decat un vot, iar deciziile se iau de toti ceilalti sapte actionari. Mai mult, vad ca iar se spune ca as cauta alt antrenor. Razvan are tot sprijinul si pana la finele saptamanii isi va prelungi contractul pana in 2008, in termeni financiari foarte avantajosi". Referitor la posibila plecare a lui Dinu Gheorghe, Copos a conchis: "Este vicepresedintele Consiliului de Administratie".
×
Subiecte în articol: sport antrenorul