x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - Examene pentru Rapid si Dinamo

Cupa UEFA - Examene pentru Rapid si Dinamo

de Daniel Stan    |    23 Noi 2006   •   00:00
Cupa UEFA - Examene pentru Rapid si Dinamo

Dupa calificarea Stelei in primavara europeana a venit randul altor doua echipe romanesti sa-si joace sanse-le in Cupa UEFA. Giulestenii primesc diseara, acasa, pe Mlada Boleslav (20:15, Antena 1), in timp ce Dinamo intalneste in deplasare, FC Bruges (21:30, TVR 1).

Corespondenta din Bruges
Aeronava care a transportat delegatia lui Dinamo in Belgia a aterizat pe aeroportul din Ostende in jurul orei locale 13:00, iar la Bruges a ajuns cu doua ore mai tarziu decat era prevazut initial.

Fotbalistii au ramas in silenzio stampa si pe pamant belgian, refuzand sa dialogheze cu jurnalistii romani atat la aeroport, cat si la hotel, cand au preferat sa urce grabnic in camere. La randul ei, presa locala i-a ignorat complet pe dinamovisti, nici macar un ziarist belgian necatadicsind sa-i intampine pe elevii lui Rednic.

PUHOI "ALB-ROSU". De la aeroport, delegatia romana, extrem de numeroasa, ca urmare a numarului mare de invitati, printre acestia fiind seful LPF, Dumitru Dragomir, secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, si fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, s-a imbarcat in patru autocare si s-a deplasat catre Hotelul Sofitel, situat in centrul vechi al orasului Bruges. N-au facut deplasarea in Belgia jucatorii Ze Kalanga, Margaritescu si Moti, primul fiind accidentat, iar ceilalti suspendati, dar si selectionerul Victor Piturca, care n-a mai putut onora invitatia "cainilor". "As fi vrut sa vad meciul, insa, cand m-am trezit dimineata, m-am simtit foarte rau, cred ca am racit la meciul Stelei cu Dinamo Kiev. Voi tine insa pumnii lui Dinamo din tara", e explicat Piti. Aseara, de la ora locala 19:30, la Bucuresti 20:30, dinamovistii au efectuat antrenamentul oficial pe Stadionul Jean Breydel.

BILANT. Altfel, Dinamo s-a mai confruntat pana acum cu echipe din Belgia in competitiile europene de sapte ori, insa "alb-rosiii" n-au reusit niciodata sa se califice mai departe. Cea mai recenta disputa a avut loc in urma cu patru ani, in turul trei al Ligii Campionilor, cand Dinamo a pierdut ambele manse chiar cu FC Bruges, 1-3 in deplasare si 0-1 pe teren propriu, si a ratat calificarea in grupele competitiei. Din echipa de atunci a belgienilor se mai regasesc mijlocasii Vermant si Englebert.

"N-avem ce sa calculam!"

ADULAT. Fanii lui Dinamo din Belgia au tinut sa imortalizeze momentul alaturi de Claudiu Niculescu.

Corespondenta din Bruges
"N-avem ce sa calculam!" Dinamo va intalni in aceasta seara, de la ora 21:30, in deplasare, formatia belgiana FC Bruges, in cadrul celei de-a treia etape a grupei B a Cupei UEFA. Meciul va fi transmis in direct de TVR 1.
Delegatia "alb-rosiilor" a plecat spre Belgia ieri-dimineata, pe calea aerului, cu o cursa charter, de pe Aeroportul Aurel Vlaicu. In timp ce fotbalistii dinamovisti au refuzat sa dialogheze cu reprezentantii presei, Mircea Rednic s-a aratat foarte increzator in sansele echipei sale de a obtine un rezultat pozitiv pe Stadionul Jean Breydel, mai ales ca pentru el FC Bruges nu constituie o necunoscuta.

OPTIMISM. "Nici nu ma gandesc sa spun ca mai avem trei meciuri. Nu avem ce calcula, sunt trei puncte puse in joc si mergem sa le castigam", a spus tehnicianul "cainilor". Rednic considera ca un succes al echipei sale in meciul de azi rezolva ecuatia calificarii: "Daca vom castiga, suntem sigur in primavara europeana". Chiar daca are serioase probleme de efectiv, antrenorul gruparii din "Stefan cel Mare" nu se teme peste masura de jocul cu FC Bruges. "Nu am emotii, pentru ca eu am incredere in baietii mei. Totodata, ii cunoastem bine pe adversari si cunosc si atmosfera care se creeaza la Bruges", a spus Mircea Rednic.

REVANSA. Antrenorul "alb-rosiilor", care a activat ca jucator cateva sezoane bune in campionatul Belgiei, Jupiler League, la Standard Liege, mai are un motiv sa-si doreasca victoria in partida cu FC Bruges. "Nu am castigat niciodata acolo, pe terenul lor. Acasa ii bateam mereu, insa acolo am obtinut o singura data un egal, de aceea imi doresc, o data in plus, sa invingem".
EXPLICATIE
"Am avut doua rezultate mai slabe, dar asta e, nici jucatorii nu sunt roboti. Din 26 de meciuri pe care le-am disputat pana acum, am pierdut unul singur. Imi lipsesc sapte jucatori, patru accidentati, doi suspendati si unul care nu s-a antrenat in ultimele zece zile, insa mergem la Bruges sa invingem"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo
Revedere
Cu o victorie pe terenul lui Leverkusen, liderul grupei B, Tottenham, si-ar putea asigura matematic calificarea in saisprezecimi. Meciul va fi unul special pentru Dimitar Berbatov. Transferat in vara de la formatia germana, atacantul bulgar al lui Tottenham va avea ocazia sa-si intalneasca fostii coechipieri. Cele doua echipe nu s-au mai intalnit pana acum in cupele europene. In primele doua etape, englezii au invins pe Besiktas si FC Bruges, in timp ce nemtii si-au trecut in cont un egal cu belgienii.
×
Subiecte în articol: sport dinamo bruges