x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - Mergeti la brat in grupe!.

Cupa UEFA - Mergeti la brat in grupe!.

de Sorin Anghel    |    Mihai Igirosanu    |    29 Sep 2005   •   00:00
Cupa UEFA - Mergeti la brat in grupe!.

Steaua, Dinamo si Rapid disputa astazi returul intai al Cupei UEFA, toate cele trei formatii avand sanse mari de calificare.

RAPID - FEYENOORD / Meciul vietii lor


Dupa 1-1 la Rotterdam, Rapidul se poate califica in grupele Cupei UEFA daca elimina pe Feyenoord. Meciul va fi transmis in direct de TVR 1, cu incepere de la ora 19:00.

Macinat de scandaluri interne, Rapidul isi joaca in aceasta seara o sansa unica in istoria clubului. Dupa 1-1 la Rotherdam, giulestenii au acum ocazia de a elimina marele Feyenoord, lucru care ar insemna calificarea in grupele Cupei UEFA.

AMBITIOSI. Chiar daca dupa acest joc vor demisiona, presedintele Dinu Gheorghe si Razvan Lucescu isi doresc foarte mult o calificare in dauna olandezilor. Acest lucru le-ar permite celor doi sa paraseasca cu capul sus Giulestiul, dar ar insemna si o palma grea peste obrazul patronului George Copos. "E un meci foarte greu, important pentru noi. Dar am convingerea ca Rapid va reveni, asa cum a facut-o de foarte multe ori dupa momente grele. Intalnim o forta din Europa, o echipa in mare forma, pe care trebuie sa o tratam asa cum se cuvine", a precizat Razvan Lucescu. "Vama" isi doreste calificarea in special pentru jucatori. "Merita sa aiba aceasta satisfactie pentru ca au fost privati de multe reusite", a explicat Dinu Gheorghe.

INCURCATURA. Delegatia lui Feyenoord a ajuns ieri la pranz in Romania cu o cursa de linie care a aterizat pe Aeroportul "Henri Coanda". Olandezii au avut probleme inca de la sosire, jucatorii pregatiti de Erwin Koeman ratacindu-se in aeroportul de la Otopeni. Oaspetii s-au aratat destul de optimisti, mijlocasul Romeo Castelen afirmand ca echipa sa nu isi permite sa rateze calificarea. "In tur am avut ghinion. Acest lucru nu se va mai intampla si la Bucuresti pentru ca trebuie sa ne calificam."

Rapid: D. Coman - M. Constantin, Maftei, I. Rada - Badoi, Maldarasanu, Ilyes, I. Stancu - D. Niculae, N. Constantin, Buga.
Antrenor: Razvan Lucescu

Feyenoord: Lodewijks - Ostlund, Greene, Bahia - Bosschaart, Ghaly, Paauwe, Ono, Castelen - S. Kalou, Kuijt.
Antrenor: Erwin Koeman

Kuyt: "Ne calificam"

Jurnalul National: Dirk, la ce te astepti de la jocul cu Rapidul?
Dirk Kuyt: Imi doresc foarte mult sa ne calificam pentru ca ar fi un dezastru pentru echipa noastra sa nu jucam in grupele Cupei UEFA.

Ce parere ai despre Rapid?
O echipa care se apara mult si cred ca romanii vor face acelasi lucru si la meciul retur. Noi suntem in forma si va trebui sa demonstram acest lucru si la Bucuresti. Cred ca ne calificam.

Cate goluri iti doresti sa marchezi?
Cat mai multe, dar important nu este sa inscriu eu, ci Feyenoord.

Anul acesta ai mai jucat pe stadionul Giulesti in meciul Olandei contra echipei nationale a Romaniei. Cum ti s-a parut atmosfera?
Stadionul a fost plin la acel meci. Publicul era alaturi de echipa, dar cu toate acestea noi am reusit sa castigam cu 2-0 si nu ar fi rau sa se intample si acum acelasi lucru. La acest joc cred totusi ca atmosfera va fi mai aprinsa, dar noi suntem obisnuiti sa jucam cu tribunele pline. Si suporterii nostri sunt la fel de infocati ca si cei ai Rapidului.

REFUZ
Presedintele FC National, Gino Iorgulescu, nu crede ca suporterii giulesteni l-ar accepta daca ar fi numit in postul ocupat acum de Dinu "Vama" la Rapid. "Nu am posibilitati sa sustin o galerie, pentru ca sunt multe probleme la un club ca Rapid. Nu vreau sa merg acolo si sa ma bat cu galeria", a spus oficialul bancar, care a explicat ca instalarea sa in functia de presedinte al clubului de sub Podul Grant este o idee mai veche. "In Giulesti e un public care nu accepta pe oricine, cu atat mai putin pe mine. Nu am un motiv, dar nu cred ca sunt pe placul lor", a spus Iorgulescu.



EVERTON - DINAMO / Sa evite surpriza


Dinamo a ajuns ieri la Liverpool, oras aflat sub febra meciului de aseara din Liga Campionilor dintre detinatoarea trofeului si marea rivala Chelsea. "Cainii" vor juca astazi impotriva echipei a doua a orasului, Everton, mansa secunda a turului intai al Cupei UEFA. Meciul, condus de o brigada din Franta, cu Laurent Duhamel la centru, va incepe de la ora 22:00 si va fi transmis in direct la TVR 1.

INCREDERE. Desi echipa sa a invins cu 5-1 la Bucu-resti, Ioan Andone (foto) a declarat, inainte de plecarea in Anglia, ca echipa sa nu va avea un meci usor: "Am incredere ca baietii se vor bate pentru fiecare minge pana cand se va termina meciul. Ar fi o performanta mare sa ne calificam in grupele Cupei UEFA". De partea cealalta, antrenorul David Moyes a declarat ca nu a renuntat la gandul calificarii: "Cu siguranta vom incerca sa mergem mai departe. Vrem sa marcam cat mai mult si sper sa o eliminam pe Dinamo".

Formatia probabila pe care Andone o va alinia deseara este: Gaev - Galamaz, Tamas, Moti, Pulhac - Fl. Petre, Margaritescu, Plesan, Grigorie - Fl. Bratu, Zicu.

PARIU
Invitat de Dinamo in Anglia, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat ca va paria pe un rezultat favorabil "cainilor". "Dinamo va bate cu 1-0 sau mai bine spus nu va pierde acest joc. Echipa trebuie sa-si faca jocul exact ca si cum ar juca in deplasare. Ma duc sa pun si bani pe un meci egal. Am bani putini la mine, dar asa o suta-doua", a afirmat seful Ligii. Ioan Andone a mai spus ca echipele romanesti nu trebuie sa se multumeasca cu putin: "Ar fi un inceput bun daca ne-am califica toate trei in grupele UEFA, pentru ca mai avem mult de munca. Ar trebui sa jucam o semifinala de cupa europeana ca sa putem spune ca am scos capul in Europa, sa jucam in Liga Campionilor".


STEAUA - VALERENGA / Doar o formalitate


In aceasta seara, de la ora 20:00, la TVR 1, pe stadionul "Gheorghe Hagi" din Constanta, dupa 3-0 in tur, la Oslo, Steaua are de indeplinit o simpla formalitate pentru a se califica pentru a doua oara consecutiv in grupele Cupei UEFA.

CONCENTRARE. In frunte cu antrenorul Oleg Protasov, toti stelistii sustin ca meciul trebuie tratat cu maxima seriozitate, avand ca exemplu patania din primavara, cu sarbii de la Zeleznik, care se impuneau in Ghencea cu 2-1 dupa ce pierdusera la Belgrad cu 2-4. Campioana a ajuns ieri la Constanta, cazandu-se la Hotelul Iaki din Mamaia. Incert pana ieri, Nicolae Dica a devenit apt de joc, insa exista posibilitatea ca el sa fie menajat in meciul din aceasta seara.

DECIMATI. Delegatia norvegienilor de la Valerenga Oslo a sosit ieri, la ora 16:00, pe Aeroportul "Mihail Kogalniceanu" din Constanta. Conform cotidianului Aftenposten, antrenorul Kjetil Rekdal ar putea utiliza aceeasi formula incompleta cu care a infruntat Steaua si in tur, pe stadionul "Ullevaal". Portarul Arni Arason e accidentat, Kjetil Waehler este suspendat, in timp ce Steffen Iversen, Ronny Johnsen si Christian Grindheim sunt incomplet refacuti. "Daca e o misiune imposibila? Este foarte usor sa spui asta, dar din experienta mea am invatat ca in fotbal nu poti spune acest lucru niciodata", a declarat Rekdal.

Steaua ar putea evolua in urmatoarea formula: Hamutovski - Ogararu, Goian, Ghionea, Nesu - Nicolita, Radoi, Paraschiv, Bostina - Dica - V. Iacob. (Mihai Igirosanu)
×
Subiecte în articol: sport meciul lucru uefa echipa