x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CUPA UEFA / Rapid – VFL Wolfsburg: 1-1 ● VIDEO

CUPA UEFA / Rapid – VFL Wolfsburg: 1-1 ● VIDEO

de Daniel Stan    |    03 Oct 2008   •   00:00
CUPA UEFA / Rapid – VFL Wolfsburg: 1-1 ● VIDEO
Sursa foto: Alex Nicodim/

Eliminarea pentru al doilea an consecutiv din primul tur al Cupei UEFA, a dus la suspendarea antrenorului Peseiro de la Rapid. De echipă se vor ocupa Nicolae Manea, Marian Rada şi Grigore Sichitiu. 



Ultima soluţie: Peseiro suspendat

Eliminarea pentru al doilea an consecutiv din primul tur al Cupei UEFA, a dus la suspendarea antrenorului Peseiro de la Rapid. De echipă se vor ocupa Nicolae Manea, Marian Rada şi Grigore Sichitiu.  

"V-am susţinut necondiţionat, dar azi aveţi ceva de demons­trat", se putea citi pe un ban­ne­r afişat de suporterii giuleşteni înaintea partidei. Deşi avea sabia lui Damocles dea­supra capului, viitorul său pe banca tehnică a echipei depinzând de calificarea în grupele Cupei UEFA, Jose Peseiro s-a dovedit total lipsit de inspiraţie în me­ciul de ieri. Rapid a jucat prost, pe alocuri chiar penibil, iar tribuna fierbinte a Giu­leştiului nu a mai suportat umilinţa. Timp de o oră, în ciuda faptului că tabela arăta 1-0 pentru germani, fanii "vişinii" şi-au încurajat favoriţii, însă până la ur­mă şi cei mai pătimaşi suporteri au sfâr­şit prin a-şi pierde răbdarea. "Noi suntem mereu cu voi, voi vă bateţi joc de noi", Ple­caţi, mizeriilor", Demisia, demisia", "Afară din Giuleşti", a început să se audă de prin minutul 65 dinspre peluză. Galeria a scandat numele portarului Dănuţ Coman şi l-a înjurat pe George Copos, care a părăsit supărat tribuna oficială îna­inte de sfârşitul jocului. "Nu este res­pon­sabilitatea mea rezultatul acestui meci. Vorbiţi cu Taher. Nu am ce să mai zic după un asemenea meci. Nu e treaba mea, există un antrenor la echipă, nu vreau să comentez", au fost singurele cuvinte ale lui Copos.

Lupte de stradă lângă stadion

După meci, câteva sute de suporteri rapidişti s-au strâns în faţa stadionului, cerând demisia antrenorului Jose Peseiro. În momentul în care Fathi Taher, acţiona­rul majoritar al clubului, a încercat să se îndrepte spre fanii înfierbântaţi, aceştia au început să arunce cu pietre şi sticle. Jandarmii au intervenit în forţă, între cele două tabere declanşându-se adevă­rate lupte de stradă, mai mulţi suporteri fiind reţinuţi de către forţele de ordine.

Taher a anunţat schimbarea

Primele măsuri au fost anunţate de ac­ţionarul majoritar Fathi Taher, care a de­cis înlocuirea portughezului cu trio-ul Ma­nea, Rada şi Sichitiu. Omul de afaceri iordanian s-a ferit să vorbească despre demitere, pentru că Peseiro are în contract o clauză care prevede acordarea unei compensaţii de 500.000 de euro dacă i se desface contractul  unilateral. "Şi eu sunt la fel de supărat ca şi suporterii, numai că nu arunc cu pietre şi nu mă tem de ameninţări. Peseiro împreună cu echipa lui şi tot staff-ul tehnic au, înce­pând de azi, toate atribuţiile suspendate. Dacă nu îşi dă demisia, Peseiro poate să vină în fiecare zi la Rapid, să-şi bea ca­feaua. Manea, Sichitiu şi Rada vor prelua conducerea tehnică, iar cel puţin un jucător va pleca de la echipă. Trebuie făcut ceva la Rapid, iar eu am făcut tot ce depindea de mine", a declarat Taher.

Rada pune condiţii

Marian Rada, antrenor la Rapid II, a plecat de la stadion fără să ştie că a fost nominalizat în staff-ul tehnic al echipei giu­leştene. "Pe mine nu m-a anunţat nimeni. Nu ştiu dacă aş accepta. Cum se face că în vară nu am fost bun şi acum sunt antre­nor bun de prima echipă? Dacă mă va su­na cineva, o să pun şi eu condiţii. De data asta eu o să fiu cel cu condiţiile", a decla­rat tehnicianul. Nici administratorul delegat Nicolae Manea nu ştia nimic despre eventuala sa cooptare în echipa tehnică a Rapidului. Pentru George Copos, singura soluţie viabilă rămâne Mircea Lucescu. "Peseiro trebuia demis încă după meciul de la Braşov. Mircea Lucescu este singurul care poate salva Rapidul. Din păcate, doar din vară putem vorbi despre venirea lui", a spus Copos.

Jucătorii sunt în ceaţă

Atacantul Pierre Boya s-a arătat nemul­ţumit de comportamentul fanilor, afir­mând că este foarte dificil să joace în asemenea condiţii. "Am auzit că antrenorul a fost demis. Rămâne de văzut cu cine ne vom antrena. Suporterii ne cer să plecăm cu toţii de aici, însă noi suntem profesionişti şi vom pleca doar dacă o va cere conducerea", a declarat Boya.

×
Subiecte în articol: sport rapid peseiro