x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Dakay" câştigă derby-ul cu "North Fighters"

"Dakay" câştigă derby-ul cu "North Fighters"

de Horatiu Sima    |    24 Sep 2008   •   00:00

Cel mai încins meci al fazei a cincea a Cupei României, Cetatea Suceava – FC Botoşani, a debutat încă de la sfârşitul săptămânii trecute. Suporterii suceveni din Brigada Dakay au reuşit să fure banner-ul galeriei botoşănene "North Fighters", chiar de pe Stadionul "Municipal" din Botoşani.



Cel mai încins meci al fazei a cincea a Cupei României, Cetatea Suceava – FC Botoşani, a debutat încă de la sfârşitul săptămânii trecute. Suporterii suceveni din Brigada Dakay au reuşit să fure banner-ul galeriei botoşănene "North Fighters", chiar de pe Stadionul "Municipal" din Botoşani.

"Am venit trei membrii ai brigăzii la Botoşani, ne-am dus la stadionul «Municipal» şi acolo ne-am dat suporteri botoşăneni şi am luat bannerul, care era pus în spatele unui gard. După care am plecat liniştiţi şi nimeni nu ne-a întrebat de sănătate", a povestit unul dintre suporterii suceveni care au participat la capturarea banner-ul galeriei botoşănene pentru site-urile suporterilor. Sucevenii nu se opresc aici şi ameninţă că vor arde banner-ul capturat chiar în timpul jocului de azi, pentru ca umilinţa rivalilor de la "North Fighters" să fie totală. "Conform unei legi nescrise a ultraşilor, suntem obligaţi să ne dizolvăm. Vom continua sub o altă denumire, care va fi stabilită după acest joc", a declarat Claudiu Sultan, alias "Făgăraş", liderul "North Fighters".

Cu toate acestea, suporterii botoşăneni vor pregăti o surpriză sucevenilor. O nouă brigadă "BT- Pride", care s-a format de două săptămâni, însă care şi-a amânat «lansarea oficială» special pentru jocul cu Cetatea Suceava, vrea să conducă ostilităţile din tribune.  Aceştia au pregătit mai multe mesaje-surpriză pentru rivali. "De două săptămâni ne pregătim intens pentru acest meci. Noi ne dezicem de cei de la North Fighters, de tot ce a fost înainte. Ce respect să avem pentru ei când duşmanii de la Suceava vin şi le fură banner-ul de sub nas?", a declarat "Puiu", liderul celor de la  "BT- Pride". Acesta a afirmat că brigada nou înfiinţată îşi propune să aibă cât mai mulţi membri, însă a ţinut să precizeze că în alegerea acestora va conta "calitatea". "Decât mulţi şi proşti, mai bine puţini şi buni", a mai afirmat "Puiu" care a adăugat că cei de la "BT- Pride" vor fi independenţi, pe "cont propriu" şi nu se vor baza pe vreun ajutor din partea clubului botoşănean.  
La partida de pe Stadionul "Areni" sunt aşteptaţi în jur de 500 de fani botoşăneni. 200 dintre aceştia vor veni cu autocarele, în timp ce restul vor veni la meci cu maşinile personale.  

Măsuri speciale pentru evitarea incidentelor
Considerată un meci de risc maxim, având în vedere rivalitatea existentă de-a lungul timpului dintre suporterii celor două echipe, dar mai ales evenimentele de la sfârşitul săptămânii trecute soldate cu capturarea banner-ului celor de la "North Fighters" de către cei de la "Dakay", partida Cetatea Suceava – FC Botoşani a pus în gardă forţele de ordine din cele două judeţe, acestea anunţând că vor lua măsuri sporite de siguranţă pentru preîntâmpinarea incidentelor. La ultima vizită pe "Areni", când FC Botoşani a umilit Cetatea cu 4-2 în ediţia de campionat 2005-2006, fanii suceveni au aşteptat la ieşirea din oraş autocarele suporterilor botoşăneni, aruncând cu pietre în acestea. Din fericire, niciun fan al grupării locale nu a fost rănit după incidentul respectiv.

×
Subiecte în articol: sport fighters north north fighters