x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport De azi, în formaţie completă

De azi, în formaţie completă

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    28 Iun 2008   •   00:00
De azi, în formaţie completă

STEAUA ● "Roş-albaştrii" locuiesc pe malul unui lac de vis
Începînd de miercuri seară, trupa lui Marius Lăcătuş îşi pregăteşte noul sezon în Austria, la Velden, o localitate turistică de lux situată la frontiera cu Slovenia şi cu Italia.



STEAUA ● "Roş-albaştrii" locuiesc pe malul unui lac de vis
Începînd de miercuri seară, trupa lui Marius Lăcătuş îşi pregăteşte noul sezon în Austria, la Velden, o localitate turistică de lux situată la frontiera cu Slovenia şi cu Italia.

Programul Stelei în Austria este unul specific cantonamentelor: două antrenamente pe zi, odihnă, refacere şi pregătire. Deşi jucătorii de bază, internaţionalii români şi cei străini, vor ajunge abia azi, şi avînd în vedere că e doar prima parte a pregătirilor, Marius Lăcătuş a impus un regim destul de restrictiv, permiţînd accesul presei doar la primele 15 minute ale antrenamentului de dimineaţă.

SOCIALIZARE. Principala preocupare a "Fiarei" este aceea de a stabili o comunicare între jucători, mulţi fiind recent transferaţi. Hotelul Parkvillen este situat pe malul Lacului Worther, un adevărat paradis, apa acestuia fiind extrem de limpede, dar şi potabilă. Deocamdată, singurul străin care a participat la primele şedinţe de pregătire este portughezul Tiago Gomes, în vîrstă de doar 23 de ani, împrumutat un an de la Estrela Amadora în schimbul sumei de 500.000 de euro. Acesta a fost remarcat de managerul sportiv Adrian Ilie, evoluînd ca titular în toate cele 34 de etape ale campionatului portughez. Principalele calităţi ale mijlocaşului lusitan sînt tehnicitatea şi clarviziunea în joc, acestea impresionîndu-l foarte rapid şi pe antrenorul Lăcătuş.

AMBIŢIE. După primul antrenament al zilei de ieri, în faţa presei s-a prezentat noua achiziţie Claudiu Ionescu, de la Gloria Buzău. "La Steaua este foarte frumos, dar şi foarte greu, pentru că este un club mare, la care trebuie să dai sută la sută. Am valoare de Steaua şi nu cred că voi fi împrumutat la Buzău. Steaua va lua de acum încolo timp de cinci ani titlul în România. Contracandidatele sînt aceleaşi, CFR, Dinamo, Rapid şi Poli Timişoara. Nu cred că se va mai repeta surpriza de anul trecut, cînd au triumfat clujenii. Personal, nu am modele şi nu sînt un jucător care să se ia după un anumit tip de fotbalist din altă ţară. Am găsit la Steaua o familie, toţi nou-veniţii ne simţim de parcă am fi jucat de foarte mult timp aici", s-a destăinuit micuţul mijlocaş. După-amiază, "roş-albaştrii" au efectuat un nou antrenament închis.

TRANSFERURI
"S-au făcut transferuri şi se vor mai face. Vor veni jucători de aceeaşi valoare cu cei care vor pleca şi vom vedea ce se va întîmpla în sezonul următor. Eu cred că Dică şi-a făcut datoria pentru Steaua şi merită să joace în străinătate"

Petre Marin - fundaş Steaua

Adio, Dică!

Delegaţia Stelei din Austria este condusă de team managerul Marius Ianuli, în cursul zilei de mîine urmînd să sosească şi managerul sportiv Adrian Ilie. Deşi, iniţial, trebuia să se afle printre jucătorii care sosesc azi, Nicolae Dică nu va mai face joncţiunea cu lotul stelist, el rămînînd în România, de unde va pleca direct în Italia, pentru a parafa contractul cu echipa lui Walter Zenga, Catania.

×
Subiecte în articol: sport steaua