x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport De la Dinel la Dinescu

De la Dinel la Dinescu

19 Apr 2005   •   00:00

Viitorul Craiovei se va decide maine, cand Dinel Staicu se va intalni cu oficialii Primariei din Banie, dar si cu Mircea Dinescu, acesta fiind interesat sa preia echipa impreuna cu Gigi Netoiu, Ioan Becali si Gica Popescu.



  • de VICENTIU NEAGOE, MARIO MORCOV

  • OMUL CARE ADUCE PACEA. Mircea Dinescu este dispus sa intervina pentru a aduce linistea la clubul fanion al Baniei, el fiind cetatean de onoare al Craiovei
    Preluarea Universitatii Craiova de Primarie pare sa intre in impas, dupa ce reprezentantii acesteia au dezvaluit faptul ca bugetul intocmit nu prevede investitii in fotbal. Dupa o sedinta cu viceprimarul Gigi Nedelescu, cu Petre Gongu si cu alti oameni cu putere din Consiliul Municipal, primarul Aurica Solomon a decis ca, pentru moment, sa nu se implice la "Stiinta".

    DISCUTII. Cu toate acestea, Dinel Staicu va negocia maine atat cu reprezentantii municipalitatii, cat si cu grupul de investitori interesati sa preia fraiele echipei. Acestia vor fi reprezentati de poetul Mircea Dinescu, un apropiat atat al primarului Solomon, cat si al lui Gigi Netoiu, care este tentat sa revina la echipa. Pe langa ultimul, la echipa urmeaza sa fie atrasi Ioan Becali si Gica Popescu, insa surse din Primarie sustin ca nici Staicu nu doreste cu adevarat sa dea clubul gratis.

    IMPACARE? Revenirea lui Netoiu pare optima, pentru ca Universitatea ar ramane in Divizia A. "Nu printr-o fuziune, ci prin salvarea echipei de la retrogradare. O implicare a Comandantului inca de acum ar putea ajuta formatia craioveana sa se salveze", sustin oameni din Primarie. De altfel, la discutii au fost chemati si liderii de galerie, acestia urmand sa faca un pact cu "vicele" lui Dinamo. Suporterii vor renunta sa-l conteste, primind in schimb salvarea de la retrogradare. "Pana la urma, fanii vor echipa, indiferent cine e patron", a spus saptamana trecuta Netoiu. Acesta a fost primul semn al revenirii Comandantului in Banie.

    VARIANTA. Oltenii au pus pe tapet si posibila revenire a lui Adrian Mititelu la "Stiinta", acesta fiind sustinut de viceprimarul Gigi Nedelescu. Olteanul doreste insa sa puna mana pe Universitatea in Divizia B, pentru ca ar trebui sa investeasca mai putin. In plus, prin Craiova se zvoneste ca Mititelu l-ar fi contactat deja pe fostul antrenor de trei etape al echipei, italianul Nicolo Napoli, pentru a prelua destinele Universitatii din vara!

    SOLUTIE

    "Sunt dispus sa negociez cu cei care se ocupa acum de Craiova, cu cei care vor sa preia echipa, cu suporterii, cu toti cei care se invart acum in jurul Universitatii. Eu m-am intalnit cu Netoiu si i-am zis: «Bai, Gigi, e pacat, ma, ce se intampla cu echipa asta! Hai sa facem ceva sa o scapam de situatia asta!»" - Mircea Dinescu

    "Trebuie sa-i fac pe oameni sa se accepte intre ei"

    Jurnalul National: Domnule Dinescu, primarul Craiovei, Aurel Solomon, a spus ca l-ati sunat si v-ati interesat de soarta Universitatii. Vreti sa preluati echipa?

    Mircea Dinescu: Da, l-am sunat si m-am interesat de soarta echipei, pentru ca eu sunt oltean prin adoptie si nu pot sa fiu impasibil la ceea ce se intampla acum acolo.

    Si chiar sunteti interesat sa preluati Universitatea Craiova?
    Sunt dispus sa negociez cu cei care se ocupa acum de Craiova, cu cei care vor sa preia echipa, cu suporterii, cu toti cei care se invart acum in jurul Universitatii. Eu m-am intalnit cu Netoiu si i-am zis: "Bai, Gigi, e pacat, ma, ce se intampla cu echipa asta! Hai sa facem ceva sa o scapam de situatia asta!".

    Dar financiar nu va implicati?
    Este posibil sa fiu interesat si de aceasta latura, dar deocamdata eu vreau sa-i fac pe oameni sa inteleaga ca cel mai important este ca Universitatea sa isi revina. Am investit in agricultura si in cultura, de ce sa nu ma bag si la fotbal? Eu sunt oltean prin adoptie, sunt cetatean de onoare al Craiovei si am un conac pe malul Dunarii, la Cetate, in judetul Dolj. Gigi Netoiu e si el tot de pe acolo, dintr-un sat apropiat, Poiana Mare. Trebuie sa-i linistesc cumva pe oamenii astia.

    Cunoasteti vreun jucator din lotul Universitatii?
    Eu sunt din alta lume, dar nu pot sa stau impasibil cand vad ca Oltenia sufera din cauza fotbalului. Trebuie sa ii ajut, nu?

    Este adevarat ca in spatele actiunii dumneavoastra s-ar afla vreun om de afaceri?
    Eu deocamdata sunt dispus sa negociez cu cei care se ocupa acum de Craiova, cu cei care vor sa preia echipa, cu suporterii, carora trebuie sa le explic niste lucruri.

    Deci veti fi doar un intermediar?
    Eu vreau binele echipei. Trebuie sa-i fac pe oameni sa se accepte intre ei. Ma duc zilele astea pe la Craiova si limpezim situatia. (Sorin Anghel)

    AUTOCAR
    Dinel Staicu a declarat duminica seara ca nu va ceda gratis autocarul echipei celor de la Primarie, asa cum va face cu jucatorii, ci il va folosi pentru a mai scoate bani din curse. Intre timp, patronul s-a razgandit si va darui autovehiculul centrului de copii si juniori al "Stiintei". "Atat autocarul, cat si terenul sintetic vor fi cedate gratis copiilor de la Universitatea. Am hotarat acest lucru, pentru ca ei sunt viitorul acestei echipe si trebuie sa aiba conditii optime pentru a face performanta", a spus Dinel.
    ×
    Subiecte în articol: sport craiova dinescu echipa