x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DECOLARE RATATĂ / Gigi s-a speriat de avion

DECOLARE RATATĂ / Gigi s-a speriat de avion

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    22 Noi 2008   •   00:00
DECOLARE RATATĂ / Gigi s-a speriat de avion

Patronul Stelei, Gigi Becali nu a mai ajuns la meciul de aseară, de la Craiova, din cauza unor probleme tehnice apărute la unul dintre motoarele avionului privat pe care finanţatorul trupei din Ghencea îl închiriase.



În momentul decolării, la bordul aeronavei se aflau Gigi Becali, vărul său, Virgil, împreună cu invitaţii lor, Valentin Sălăgean şi Virgil Viorel Tudorache. Prima tentativă de decolare a avut loc la ora 17:55. În timp ce avionul rula pe pistă, la bord s-a aprins un led ce semnala o problemă la un motor. Conform procedurilor de siguranţă, după câţiva metri de rulaj, piloţii au decis să întoarcă aparatul de zbor pentru a fi verificat, după care au încercat o nouă manevră de decolare. Şi a doua tentativă, la ora 18:10, a fost împiedicată de aceeaşi problemă, astfel că piloţii au luat decizia de a nu mai efectua zborul. Conform informaţiilor furnizate de către directorul aeroportului Băneasa, Ştefan Mladin, avionul nu a apucat să se ridice de la sol. "Din datele pe care le avem la dispoziţie, avionul unei curse private nu a putut decola, piloţii luând decizia de a se rămâne pe loc. Avionul nu s-a ridicat nici un moment de la sol. Roţile nu s-au ridicat de pe pistă. Compania respectivă i-a pus la dispoziţie alt avion, dar dânsul a refuzat să se mai deplaseze cu un astfel de aparat, probabil din superstiţie", a declarat Mladin.

"AM CREZUT CĂ MURIM!"
Cu toate acestea, Gigi Becali a tras o sperietură groaznică, rămânând cu impresia că aeronava s-a ridicat de la sol şi că a aterizat forţat. "Am crezut că murim. Am scăpat ca prin urechile acului! Motoarele s-au oprit în aer. Sunt în stare de şoc. Dacă mai întârzia zece secunde în aer, nu mai avea unde să coboare şi acum poate eram pe altă lume. Dumnezeu a fost cu mine, mi-a dat un semn", a declarat patronul grupării din Ghencea. "Ne-am speriat foarte tare, nu ştiu ce urma să se întâmple, dar bine că nu am păţit nimic. Cine mai avea curaj să ia alt avion, după o asemenea întâmplare? Gigi a spus că «Dumnezeu este cu noi, am avut noroc»", a precizat şi Virgil Becali. Ceilalţi doi pasageri nu s-au impacientat la fel de mult ca şi finanţatorul stelist, privind mult mai detaşaţi incidentul. Se pare că tot tărăboiul produs de finanţatorul Stelei a avut mai mult conotaţie electorală.

Care o fi fost compania privată?

Există două variante în privinţa companiei aeriene de la care Gigi Becali ar fi închiriat micuţa aeronavă, cu o capacitate de doar zece locuri. Una dintre variante ar fi compania austriacă Jet Trans Air, care operează în colaborare cu Moldova Air. Conform unor alte informaţii, patronul Stelei ar fi închiriat aparatul de zbor direct de la omul de afaceri Ion Ţiriac, aşa cum a mai procedat şi în alte cazuri. "Nu ştiu cărei companii sau cui aparţinea aeronava şi nici nu aş vrea să dezvălui acest aspect, pentru a nu strica reputaţia acesteia. Putea fi vorba şi de una din străinătate", ne-a precizat directorul Aeroportului Băneasa, Ştefan Mladin. Cei de la compania TiriacAIR au declarat că în cursul zilei de ieri nu au mai existat avioane de închiriat, şi că, prin urmare Gigi Becali nu a folosit vreo aeronavă a companiei. "Este acelaşi avion cu care a zburat şi Mourinho", a dezvăluit Virgil Becali.

Când a fost în România pentru a asista la meciul România – Franţa 2-2, Jose Mourinho s-a deplasat la Constanţa cu o aeronavă charter închiriată de Giovani Becali de la TiriacAIR.

"Am decolat, avionul s-a ridicat cam 10 metri de la sol şi atunci s-au aprins luminile! Piloţii au reuşit să pună avionul jos când mai erau maximum 100 de m şi se termina pista!  Am stat cam 20 de minute, ne-au anunţat că problemele s-au remediat şi că putem pleca, cu acelaşi avion. Domnul Becali a spus că are încredere în Dumnezeu şi ne-am suit, numai că povestea s-a repetat".
Virgil Becali / consilier FC Steaua

×
Subiecte în articol: sport gigi becali