x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Destinaţii din Bulgaria perfecte pentru schi

Destinaţii din Bulgaria perfecte pentru schi

27 Dec 2018   •   19:00
Destinaţii din Bulgaria perfecte pentru schi

Schiul este unul dintre sporturile preferate în perioada sărbătorilor de iarnă. Dacă eşti un fan al acestui sport de iarnă, dar vrei să faci o schimbare şi să optezi pentru staţiunile de schi din altă ţară, Bulgaria ar putea fi o variantă.

Bulgaria are numeroase staţiuni de schi bine echipate care îţi pot asigura o vacanţă perfectă. Dacă eşti începător, dar ai vrea totuşi să încerci, staţiunile de schi din Bulgaria sunt amenajate şi cu pârtii de începători. Mai mult, preţurile accesibile sunt un alt motiv pentru care să optezi pentru o staţiune de schi din Bulgaria.

Vitosha

Vitosha este cea mai mare staţiune de schi din Bulgaria şi este situată la doar 10 kilometri de Sofia. În timpul sezonului, grosimea zăpezii atinge 1,5 metri.

Borovets

Această staţiune de schi este considerată una dintre vedetele Bulgariei la acest capitol. Se află la 72 de kiloemtri de Sofia, iar pârtiile sunt întreţinute perfect în peroada decembrie – aprilie. În plus, pârtiile iluminate oferă posibilitatea de a face schi nocturn.

Bansko

Staţiunea Bansko este una dintre destinaţiile preferate de pasionaţii de schi. Mai mult, staţiunea oferă o gamă largă de activităţi sportive şi culturale, fiind un loc perfect pentru relaxare.

Pamporovo

Pamporovo, situată în provincia Smolyan, se află în Munţii Rodopi, iar pârtiile de schi curg printre pădurile de pin. Această staţiune este potrivită atât pentru începători, cât şi pentru avansaţi, dacă ne gândim la pârtia de schi “The Wall”.

Chepelare

Această staţiune, aflată în apropiere de Pampovoro, este una mai puţin cunoscută. Pârtiile de schi au o lungime de 20 de kilometri, dar există şi un parc de snowboard şi un centru de schi dedicat copiilor şi începătorilor.

Uzana

Această staţiune de schi este puţin promovată, motiv pentru care puţini ştiu de existenţa ei. Pe de altă parte, frumuseţea naturală pe care o oferă această staţiune, îngrădită de păduri de stejar, este puţin probabil să o găseşti în altă parte.

×