x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - A semnat si Balace

Dinamo - A semnat si Balace

de Daniel Stan    |    20 Dec 2006   •   00:00
Dinamo - A semnat si Balace

Pus pe lista de transferuri de Poli Timisoara, fundasul stanga a semnat ieri pe trei ani si jumatate, urmand a incasa 100.000 de dolari pe an.

"Cainii" forteaza piata transferurilor. Pus pe lista de transferuri de Poli Timisoara, fundasul stanga a semnat ieri pe trei ani si jumatate, urmand a incasa 100.000 de dolari pe an. Pe lista imediata se mai afla Croitoru si atacantul peruan Vasallo.

Dupa ce a obtinut semnatura lui Vojislav Vranjkovici, conducerea dinamovista l-a convins ieri si pe Silviu Balace, care a fost pus pe lista de transferuri de Poli Timisoara. "In cateva zile vom mai anunta si alte transferuri", a declarat directorul executiv, Cristi Borcea.

INTARIRI. "Sincer, m-a surprins interesul lui Dinamo pentru mine. Daca pana acum m-am gandit doar la Poli, de acum ma voi gandi si la mine. Sunt bucuros ca am ajuns la Dinamo, orice jucator isi doreste sa joace in Liga Campionilor. Si sunt convins ca vom ajunge acolo", a declarat Balace, imediat dupa parafarea actelor. Este al doilea transfer in tot atatea zile, dupa cel al bosniacului Vojislav Vranjkovici, parafat luni.

In schimbul a 250.000 de euro, mijlocasul a fost cedat de Pandurii Targu Jiu liderului din Liga 1. Pe langa bani, Ilie Iordache si Dedu vor mai ramane la Pandurii un an si jumatate, Paduretu va fi imprumutat cinci sezoane, iar Pacurar a fost cedat definitiv gorjenilor. In plus, Dinamo va achita 25% dintr-un transfer ulterior. "Mi l-am dorit pe Vranjkovici, este un jucator care imi place", a declarat Rednic.

TRATATIVE. "Puriul" a mai confirmat faptul ca discuta si un eventual transfer a lui Marius Croitoru, de la FC Vaslui: "Am lucrat cu el la Vaslui, tot eu l-am promovat si la Bacau. Avem nevoie de intariri, inclusiv de Croitoru". Pentru transfe-rul lui Croitoru, Dinamo va fi nevoita sa achite o clauza de 500.000 de euro.
Clauze
In urma discutiei de luni cu Cristi Borcea, cand a anuntat ca nu mai doreste sa continue la Dinamo, Ionel Ganea poate ajunge la Rapid, la clubul patronat de nasul sau, George Copos. Pentru a rezilia contractul pe cale amiabila, scadent vara viitoare, "Ganezul" trebuie sa achite 150.000 de euro. "I-am dat o hartie prin care este liber sa-si caute echipa. Dar eu sper sa se razgandeasca", a spus Borcea. In schimb, oficialii dinamovisti i-au convins pe Claudiu Niculescu si pe Danciulescu sa-si prelungeasca intelegerile pe inca trei ani. Posibil ca langa cei doi, in linia de atac, sa vina si un peruan, Gustavo Vasallo, de la Sporting Cristal, dorit insistent de Mircea Rednic, clauza de reziliere fiind de 200.000 de dolari.
Surpriza - "Cap de zmeu", out!
Conducerea lui Dinamo nu se dezminte. Dupa ce in iarna anului trecut l-a dat afara pe Ioan Andone, acum a facut acelasi lucru cu Catalin Munteanu. Directorul executiv al "cainilor", Cristi Borcea, a spus ieri, cu ocazia prezentarii oficiale a lui Silviu Balace, ca "de comun acord, am incheiat colaborarea cu Catalin Munteanu, care nu mai face parte din planurile lui Mircea Rednic".

SURPRINS. Lui Munteanu nu i-a venit sa creada ca sefii lui Dinamo au ales sa se dispenseze atat de usor de serviciile sale. "Sunt consternat, nu stiu de ce s-a luat decizia asta. Intrebati-i pe Borcea si pe Rednic, ei va pot spune, pentru ca tot ei sunt cei care mi-au apreciat evolutiile", a spus cel poreclit "Cap de zmeu", la putin timp dupa ce a fost instiintat ca trebuie sa-si caute echipa.

PERSPECTIVA. Mijlocasul, care in sezonul de toamna a bifat 17 meciuri pentru Dinamo, este foarte aproape de un transfer la Rapid. "I-am spus domnului Copos sa-l ia si ca garantez eu pentru el", a dezvaluit ieri Ionel Ganea, un alt "caine" care va semna cu Rapid. Munteanu mai avea doi ani si jumatate de contract cu Dinamo. "Rapid ar fi o solutie pentru Catalin", a confirmat si Victor Becali, impresarul jucatorului. (Marius Mihalcea)

×
Subiecte în articol: sport dinamo