x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Aproape de Milojevici

Dinamo - Aproape de Milojevici

de Daniel Stan    |    04 Ian 2007   •   00:00
Dinamo - Aproape de Milojevici
Dupa Romanovs, Mircea Rednic isi mai doreste un portar
Goalkeeper-ul sarb evolueaza in Portugalia, la Vitoria Setubal, si nu mai este dorit de conducerea tehnica, iar Rednic a avut mai multe runde de discutii cu impresarul jucatorului, partile fiind aproape de a bate palma.

Plecarea lui Gaev si foarte posibilul transfer al lui Matache la Vaslui sau la Piatra Neamt fac ca, in acest moment, Dinamo sa aiba un singur portar in lot, anume letonul Romanovs. Din acest motiv, antrenorul Mircea Rednic isi doreste cat mai repede un goalkeeper, discutand deja cu impresarul sarbului Nikola Milojevici, de la Vitoria Setubal.

TRATATIVE. Portarul, in varsta de 25 de ani, fost international Under 21 al nationalei Serbiei, nu mai intra in planurile de viitor ale antrenorului Carlos Cardoso si este foarte aproape de a semna cu gruparea din "Stefan cel Mare", cerand un salariu de 100.000 de dolari. "Am tratat cu reprezentantul jucatorului si sper sa rezolv cat mai repede aceasta problema", a declarat Rednic. Pana la rezolvarea transferului, oficialii "cainilor" trebuie sa ia in calcul si faptul ca Nikola Milojevici este extracomunitar, iar in lot mai sunt alti trei jucatori aflati in aceeasi situatie: Vranjkovici, Stanici si Ze Kalanga. In plus, pe lista lui Rednic se mai afla un extracomunitar, Bangoura, un atacant din Guineea care evolueaza la Stoke City. Despre acesta, oficialii clubului sustin ca s-a ajuns la un acord, urmand ca el sa se prezinte de saptamana viitoare la antrenamentele "cainilor".

SALARII. Conducerea "ros-albilor" ia in calcul pentru noul sezon si marirea salariilor fotbalistilor, dupa ce au anuntat deja ca antrenorul Mircea Rednic va avea un contract de 150.000 de dolari. "Daca ne vom califica in Liga Campionilor, fotbalistii de la Dinamo vor castiga intre 500.000 si 600.000 de euro, incluzand aici salariile, ce se vor mari automat, primele de obiectiv si primele oferite de noi", a declarat unul dintre actionari, Vasile Turcu.

CLAUDIU NICULESCU, CEL MAI BUN
Atacantul Claudiu Niculescu a fost declarat cel mai bun jucator dinamovist al anului, in urma unui sondaj efectuat de peste trei mii de suporteri pe site-ul dinamovisti.ro. "Claugol", care a adunat peste 66% din voturi, a fost urmat de Ionel Ganea si de Radu Stefan. Referitor la posibilitatea unui transfer in strainatate, Niculescu sustine ca nu ia in calcul varianta, desi spaniolii de la Real Sociedad insista, ei oferind un milion de euro pentru serviciile sale. "Nu mai vreau sa discut de asa ceva. Mi-am prelungit contractul cu Dinamo pana in 2010 si sunt foarte multumit aici. Chiar imi doresc sa-mi inchei cariera in Stefan cel Mare. Nu ma mai gandesc la un transfer, ci doar sa facem performanta", a spus Niculescu.

FERNANDO SANTOS LAUDA PE DINAMO
Antrenorul lui Benfica Lisabona, Fernando Santos, vorbeste laudativ la adresa dinamovistilor, viitorii adversari ai portughezilor din "16"-imile Cupei UEFA. Tehnicianul lusitan a declarat ca Dinamo si Benfica se aseamana mai ales in privinta traditiei. "Stim ca si Dinamo este o echipa cu o mare traditie in Romania. Am aflat ca a cucerit multe trofee pe plan intern. Din acest motiv, istoriile noastre se aseamana. La fel si culorile, ambele echipe avand rosu-alb", a declarat Santos. Dinamo si Benfica s-au mai intalnit in sezonul 1999-2000, in primul tur al Cupei UEFA. Atunci, "cainii" s-au impus la Lisabona, scor 1-0, insa au ratat calificarea dupa ce au pierdut pe teren propriu, scor 0-2. In intreaga istorie, Benfica acucerit 31 de titluri, 24 de Cupe si de doua ori Cupa Campionilor.

×
Subiecte în articol: sport dinamo