x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo:"Câinii" sunt pregătiţi

Dinamo:"Câinii" sunt pregătiţi

de Daniel Stan    |    01 Oct 2008   •   00:00
Dinamo:"Câinii" sunt pregătiţi

Dinamoviştii au intrat în linie dreaptă pentru returul cu NEC Nijmegen, din turul 3 preliminar al Cupei UEFA. Trupa lui Mircea Rednic nu concepe să rateze calificarea în partida care se va desfăşura mâine seară, de la ora 20:15, în direct pe Kanal D.



Dinamoviştii au intrat în linie dreaptă pentru returul cu NEC Nijmegen, din turul 3 preliminar al Cupei UEFA. Trupa lui Mircea Rednic nu concepe să rateze calificarea în partida care se va desfăşura mâine seară, de la ora 20:15, în direct pe Kanal D.
După 0-1 în prima manşă la Nijmegen, în urma unei prestaţii slabe, roş-albii sunt decişi să spele ruşinea în Ştefan cel Mare. "Avem o mare ambiţie să remontăm rezultatul. Trebuie să ne autodepăşim cu toţii şi să întoarcem rezultatul din tur. Este o mare obligaţie", a anunţat căpitanul "haitei", Bogdan Lobonţ. Internaţionalul dinamovist ia în calcul şi prelungiri ori eventuale lovituri de departajare: "Trebuie să jucăm inteligent, echipa care va greşi mai puţin se va impune. Eu mă gândesc şi la penalty-uri". Ionel Dănciulescu are 15 goluri pentru "câini" în cupele europene, fiind devansat all-time doar de Claudiu Niculescu (18) şi fosta mare glorie dinamovistă, Dudu Georgescu (17). "Nici nu mă gândesc să bat vreun record, ci doar ca echipa să se califice. Astea sunt doar statistici. Trebuie să fim puternici. Plecăm cu un handicap de un gol şi trebuie să înscriem nu o dată, ci de două ori. Să dea Dumnezeu să nu avem probleme medicale şi să trecem de NEC. Avem mare nevoie să ajungem în grupele Cupei UEFA", a declarat "Danciugol". La rândul lui, Florin Bratu a precizat: "Nu luăm în calcul nici un eşec, sub nici o formă a lui. Suntem mobilizaţi la maximum, suntem concentraţi şi sperăm să fie bine". "Să fim atenţi şi să nu luăm gol", a spus şi Marius Niculae. Gruparea olandeză, care nu are probleme de efectiv, va sosi la Bucureşti astăzi la prânz, iar seara urmează să efectueze antrenamentul oficial pe arena din Ştefan cel Mare.


Apel către fani

"Câinii" au primit un ultim avertisment din partea UEFA după evenimentele neplăcute pe care fanii le-au provocat la meciul tur de la Nijmegen. "Îi rog pe suporteri să fie alături de noi şi avem mare încredere că nu se vor mai repeta incidentele din tur, altfel riscăm să rămânem în afara Europei", a spus Bogdan Lobonţ. De la Nijmegen vor sosi mâine circa 500 de susţinători ai lui NEC.


Debutează Collins

Aproape sigur, la NEC Nijmegen va debuta în returul cu Dinamo atacantul John Collins, împrumutat la începutul acestui sezon de la formaţia engleză Fulham, care a trecut peste perioada de accidentare. Collins a evoluat luni în echipa de tineret, cu Feyenoord, iar antrenorul Mario Been se poate baza pe el.


"Acum îi cunoaştem mai bine pe olandezi, ştim de unde să începem. Ar fi o mare dezamăgire să nu ne calificăm"
Florin Bratu, atacant Dinamo

×
Subiecte în articol: sport