x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Cine mai ramane?

Dinamo - Cine mai ramane?

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    04 Mar 2006   •   00:00
Dinamo - Cine mai ramane?

Dinamo e clubul cu cei mai multi conducatori, dar si cu densitatea cea mai mare de scandaluri. Pentru spalarea imaginii a fost inlaturat Becali. Plecarea lui atrage si alte consecinte.

Conform organigramei, valabila pana la incheierea auditului cerut de ministrul de Interne, Vasile Blaga, FC Dinamo are noua actionari. Asta, chiar daca Nicolae Badea si vicepresedintele Gigi Netoiu au anuntat ieri ca Ioan Becali si-a primit banii investiti, se pare ca 700.000 de dolari, si a bifat ultima zi in calitate de presedinte executiv la Dinamo.

CONFLICT. Dupa Ioan Becali s-a retras si Vasile Turcu, iar acelasi lucru se va intampla cu alti doi actionari, Florin Busca si Dragos Savulescu. Unul dintre motivele invocate ale nemultumirii acestei tabere pro-Becali ar fi legat de Nicolae Badea. Dupa ce actionarii s-au inteles sa investeasca la Dinamo cel putin 500.000 de dolari, presedintele Badea n-ar fi repatriat in contul investitiei si actiunile cuvenite. Exista riscul ca, in cazul retragerii mai multor actionari, sa se instaleze un colaps financiar. Cu toate acestea, Ministerul de Interne pare sa fi inceput curatenia de primavara din dorinta de a spala imaginea clubului, fara sa tina cont si de revers.

Noul presedinte executiv va fi instalat Petre Buduru. Totusi, acesta nu va avea un rol prea important in fruntea alb-rosiilor. In varful piramidei va ramane presedintele Consiliului de Administratie, Nicolae Badea, care este si liantul dintre clubul de fotbal si Ministerul de Interne.

LISTA CELOR NOUA ACTIONARI AI FC DINAMO
Nume si functia - Afaceri personale

  • NICOLAE BADEA (presedintele Consiliului de Administratie) - presedintele Computerland Romania, proprietar al Hotelului Howard Johnson si detinator de francize la Pizza Hut si "KFC"
  • IOAN BECALI (presedinte executiv) - fost impresar FIFA si fost actionar majoritar la firma Becali Sport
  • CRISTIAN BORCEA (director executiv) - patron Crimbogas, proprietar al Hotelurilor Bavaria din Mamaia si Transilvania din Olimp, importator al tigarilor Davidoff in Romania, proprietar fabrica de mezeluri la Zlatna
  • GHEORGHE NETOIU (vicepresedinte) - actionar majoritar la Vincon Vrancea, proprietar a doua hoteluri in Venus
  • VLADIMIR COHN (actionar) - patron al firmelor Celhart Donaris si Romcarton
  • BAGHEER KARIMZADEH (actionar) - patron al firmei Prodal ’94, unic producator al Stalinskaya Romania
  • VASILE TURCU (actionar) - patron al firmelor Romconstruct si Rom-Vial
  • FLORIN BUSCA (actionar) - patron al firmei de salubrizare Romprest
  • DRAGOS SAVULESCU (actionar) - patron al mai multor societati imobiliare
  • Vasile Turcu - Caniche pana la moarte

    Jurnalul National: Domnule Vasile Turcu, ramaneti la Dinamo sau plecati?
    Vasile Turcu: Pot sa va anunt ca m-am retras. Nu mai sunt actionar la Dinamo, iar aceasta decizie i-am transmis-o prin fax si presedintelui Consiliului de Administratie, Nicolae Badea. Este o hotarare irevocabila.

    Totusi, ati declarat ca va ganditi sa nu plecati.
    Da, insa m-am gandit bine si aceasta a fost decizia finala. Am simtit ca deranjez si nu mai am incredere in nimeni din oamenii ca au ramas acolo. Pe Ioan Becali l-am simtit din primele zile ca este om serios, care vrea sa faca performanta.

    A fost vorba si de un gest de fidelitate fata de Ioan Becali?
    Din cate am observat, majoritatea presei ma considera caniche-ul domnului Becali. M-am gandit sa le fac pe plac si sa merg pana la capat. Sa fiu caniche pana la capat.

    Regretati?
    Va dati seama ca regret foarte mult. Ma doare sufletul pentru ca eu sunt dinamovist adevarat. Dar am ales sa plec pentru ca poate asa va fi liniste la Dinamo. Oriunde ma voi duce, la orice echipa voi activa, voi ramane cu inima alaturi de Dinamo, care acum nu e pe un drum bun.

    Ramaneti in fotbal?
    Daca voi primi o oferta sau daca voi fi chemat la discutii serioase voi ramane.
    ×
    Subiecte în articol: sport dinamo becali acţiona