x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Confuzie totala in "Groapa"

Dinamo - Confuzie totala in "Groapa"

de Dragos Stoica    |    14 Oct 2006   •   00:00

Posibilitatea ca Dinamo sa joace anul viitor direct in grupele Ligii Campionilor le-a intunecat mintile oficialilor gruparii "alb-rosii".

VARIANTA. Cum stadionul din Soseaua Stefan cel Mare nu indeplineste nici pe departe cerintele gazduirii unor partide din Champions League, iar conducatorii lui Dinamo au respins categoric varianta Ghencea, gandurile s-au indreptat catre arena "Lia Manoliu". Cel mai mare stadion al tarii va intra insa la inceputul lui 2007 intr-un amplu proces de renovare, care va dura doi ani, astfel ca optiunea-limita pentru "caini" o reprezinta modernizarea propriei arene.

SE CONTRAZIC. In urma cu trei zile, oficialii dinamovisti au afirmat ca MAI, care finanteaza CS Dinamo, care la randul sau inchiriaza stadionul catre FC Dinamo, va aloca de la bugetul de stat suma de 14 milioane de euro pentru refacerea arenei. Aceasta posibilitate a fost ieri dezmintita categoric in paginile Jurnalului National chiar de ministrul Vasile Blaga, pentru ca dupa cateva ore sa fie emis si un comunicat oficial, in care ministerul precizeaza ca suma totala alocata pentru modernizarea stadionului este de 5 milioane de RON (1,4 milioane de euro) pentru 2006 si 2007, din care 3 milioane pentru anul in curs si 2 pentru anul viitor. Ce n-au inteles insa deloc sefii lui FC Dinamo este ca acesti bani vor fi folositi doar pentru reabilitarea pistei de atletism si montarea unei tabele, precum si pentru constructia unei copertine la tribuna I si reamenajarea locurilor destinate presei.

TURCU NU PRICEPE
Desi pozitia celor de la Ministerul Administratiei si Internelor a fost mai mult decat clara, unul dintre actionarii marcanti ai dinamovistilor, Vasile Turcu a dat semne ieri ca nu pricepe exact cum stau lucrurile. Intr-o declaratie oferita pe www.dinamovisti.ro, acesta nu s-a sfiit sa-i multumeasca ministrului Blaga pentru un sprijin care nu are legatura cu clubul de fotbal: "Dinamo va investi 5 milioane de RON in modernizarea stadionului. Vom ridica cele doua tribune, astfel incat sa avem un stadion de aproape 18.000 de locuri, parcare supraetajata si tot ce avem nevoie pentru a evolua in Liga Campionilor pe stadionul nostru. Le multumim ministrului Blaga si Guvernului". Turcu greseste de doua ori: in primul rand, nu Dinamo investeste acesti bani, ci MAI, iar banii vor avea o alta destinatie.

×
Subiecte în articol: sport dinamo