x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DINAMO - Contra LPF si FRF

DINAMO - Contra LPF si FRF

de Dragos Stoica    |    29 Mar 2006   •   00:00
DINAMO - Contra LPF si FRF

Oficialii clubului din Soseaua Stefan cel Mare au protestat ieri public fata de decizia Comisiei de Disciplina, afirmand ca forul condus de Doru Viorel Ursu nu a tinut cont de legislatie in momentul adoptarii verdictului contra "cainilor rosii".

Incidentele produse sambata seara intre suporterii dinamovisti si jandarmi, la meciul Farul - Dinamo, au adus formatiei din Soseaua Stefan cel Mare o suspendare pe doua etape a terenului propriu. Dupa ce Comisia de Disciplina a judecat duminica respectivul caz, in timp-record, dinamovistii au depus ieri un memoriu la Comisia de Apel, solicitand reducerea pedepsei cu cel putin o etapa.

SUPARATI. Intr-o conferinta de presa organizata ad-hoc la bazinul "Dinamo", Gigi Netoiu, Petre Buduru, Constantin Danilescu si Marian Albu au prezentat punctul de vedere al lui Dinamo, acuzand totodata Comisia de Disciplina de grave erori judiciare. "Domnul Doru Viorel Ursu nu a tinut cont de nici un regulament si de nici o lege cand a dictat aceasta sanctiune. Este inadmisibil ca vina organizatorilor, in cazul de fata a clubului Farul, sa ne fie transferata noua! La sedinta tehnica de dinaintea jocului am solicitat ca suporterii aflati in stare de ebrietate sa nu fie lasati sa intre pe stadion! Ce sa facem mai mult noi? Era treaba clubului Farul, ei erau organizatori. Nu luam apararea huliganismului, dar nu e normal ca pentru 10-15 indivizi sa plateasca mii de suporteri si jucatorii", a declarat Gigi Netoiu.

PEDEAPSA. Chestionat asupra pedepsei pe care ar fi trebuit s-o primeasca Dinamo, Netoiu s-a ferit sa dea verdicte, dar a spus ca Farul trebuia sanctionata cel putin la fel: "Timp de 70 de minute, galeria constanteana a scandat tot felul de injurii, a aprins torte, care, in mod normal, sunt interzise. La finalul meciului, actionarii lui Dinamo au fost nevoiti sa stea o ora si jumatate in incinta tribunei oficiale, cu stresul ca poate intra acolo galeria Farului, care a spart si geamurile autocarului. Membrii Comisiei de Disciplina nu au tinut cont de nimic din toate aceste lucruri. Inadmisibil".

BOSANCEANU
Oficialii dinamovisti au anuntat ca au facut ieri apel fata de decizia Comisiei de Disciplina, Gigi Netoiu deplasandu-se la sediul FRF pentru depunerea memoriului. Ajuns aici, Netoiu a avut surpriza sa constate ca patronul Farului, Gheorghe Bosanceanu, era si el prezent in acelasi loc: "Probabil domnul Bosanceanu plateste Federatia, Liga si CCA, pentru ca altfel nu vad cum e posibil ca dansul sa analizeze, impreuna cu toti membrii Comisiei de Arbitri, prestatia lui Marian Salomir. Nu mi-a venit sa cred, este inadmisibil! Oricum, am vazut cine e domnul Bosanceanu, ii mai stim si noi relatiile cu Lefkaritis (n.r. - Mario Lefkaritis, membru in CE al UEFA). Dupa ce a provocat la violenta inainte, in timpul meciului si dupa terminarea sa, tot el ne ameninta cu UEFA. Incredibil". In replica, patronul Farului a spus ca a venit sa depuna un memoriu de protest fata de prestatia lui Salomir: "Voi studia afirmatiile lui Gigi Netoiu si exista posibilitatea ca aceste lucruri sa se lamureasca in instanta. Nu am analizat eu arbitrajul lui Salomir, ci doar am adus un memoriu si un CD cu fazele pe care i le imputam noi".
×
Subiecte în articol: sport dinamo