x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Florin Marin, in locul lui Ion Marin

Dinamo - Florin Marin, in locul lui Ion Marin

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    04 Apr 2006   •   00:00
Dinamo - Florin Marin, in locul lui Ion Marin

Frustrarea conducerii dinamoviste dupa remiza cu Poli Iasi a produs ieri-dimineata demiterea antrenorului Ion Marin. Noul tehnician va fi selectionerul nationalei de tineret, Florin Marin.

Conform presedintelui Consiliului de Administratie, Nicolae Badea, "Florin Marin este o solutie de criza intr-o situatie de criza". Florin Marin ramane sub contract cu forul de la Casa Fotbalului si este doar detasat la clubul din Stefan cel Mare, in perioada 3 aprilie-25 mai. El este al patrulea antrenor la Dinamo din decembrie pana in prezent, dupa ce Ioan Andone, Esteban Vigo si Ion Marin au fost demisi.

SACRIFICAT. Sosit la 27 februarie, Ion Marin nu si-a ascuns dezamagirea vizavi de rapida sa inlaturare de pe banca lui Dinamo. "E a treia oara cand ma frig cu Dinamo si a fost o minune ca am acceptat sa vin aici. Am facut intotdeauna sacrificii pentru acest club. In 2000 am rupt un contract cu Petrolul. In 2002 am plecat de la Astra si in 2006 de la FC Bihor. Va spun sincer ca azi a murit un mare dinamovist", a declarat Ion Marin, care a fost numit director tehnic al echipei satelit. Noul secund al lui Dinamo va fi Ionel Augustin.

REALISM. Managerul sportiv, Petre Buduru, a explicat: "Ion Marin este un om sacrificat. S-a luat aceasta decizie pentru a se crea un soc, pentru ca suntem pe primul loc doar datorita conjuncturii. Trebuie sa cautam o modalitate de a castiga campionatul sau de a prinde, in cel mai rau caz, o cupa europeana".

NEVINOVATI
In frunte cu capitanului Florentin Petre, jucatorii lui Dinamo par sa nu-si fi revenit dupa semiesecul cu Poli Iasi. "Nu ne simtim vinovati pentru demiterea domnului Ion Marin. Noi, jucatorii, am facut tot ce ne-a stat in putinta si in ultimele trei meciuri am jucat bine. Pacat ca nu am invins pe Politehnica Iasi. Am fi meritat", a declarat Petre, care nu a dorit sa comenteze numirea lui Florin Marin. Gafeurul din partida cu iesenii, Cosmin Barcauan, a spus: "Dupa acest meci n-am dormit deloc. Nu mai avem mult timp la dispozitie pana la jocul cu Bacaul si mai urmeaza si derby-ul cu Steaua".

FLORIN MARIN REVINE DUPA 4 ANI
Noul tehnician al "cainilor" revine dupa patru ani pe banca tehnica a echipei din Stefan cel Mare, dupa ce precedenta experienta n-a fost deloc una placuta. In acel mandat din octombrie 2002, care a durat doar 29 de zile, Florin Marin (foto) a rezistat doar doua etape la Dinamo, plecand dupa o cearta cu actualul administrator-delegat al alb-rosilor, Cornel Dinu. "Da. Eu sunt antrenor la Dinamo, dar acum nu pot spune prea multe", a declarat ieri, la pranz, Florin Marin. Intr-o cariera de 20 de ani, inceputa in 1986 la grupele de juniori ale Stelei, tehnicianul "cainilor" n-a reusit sa-si treaca nici un trofeu in palmares, desi a mai pregatit pe Rapid, Farul, Ceahlaul, FC National, defuncta Rocar, Universitatea Craiova, Astra sau Petrolul Ploiesti. Ieri dupa-amiaza, Florin Marin si-a facut aparitia in cantonamentul de la Saftica, acolo unde a fost prezentat echipei de conducatorii clubului.
×
Subiecte în articol: sport dinamo marin florin