x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Optimism mascat

Dinamo - Optimism mascat

de Vicentiu Neagoe    |    22 Noi 2006   •   00:00
Dinamo - Optimism mascat

Conducatorii dinamovisti spun ca ar fi bun si un rezultat de egalitate la Bruges, pentru ca i-ar scoate pe belgieni din ecuatia calificarii. Singurul inconvenient il reprezinta numarul mare de indisponibilitati.

Chiar daca declaratiile oficialilor din Stefan cel Mare sunt destul de optimiste, antrenorul Mircea Rednic va fi nevoit sa faca destule improvizatii pentru a suplini lipsa absentilor. Una dintre surprizele tehnicianului "cainilor" ar putea fi utilizarea lui Catalin Munteanu, care si-a scos bandajul si este apt de joc.

DIFICIL. Presedintele Consiliului de Administratie, Nicolae Badea, spune ca va fi un meci greu si ca o victorie a lui Dinamo i-ar duce pe acestia mai departe, in grupe. "In meciul cu noi, FC Bruges isi joaca practic calificarea. De aceea sunt convins ca vom avea un meci foarte dificil, fiindca belgienii au in componenta jucatori foarte valorosi, care ne vor pune mari probleme. Ne multumim si cu un punct, iar daca va fi sa invingem, pot spune ca suntem calificati in primavara europeana", a spus Badea. Si directorul executiv al "cainilor", Cristi Borcea, recunoaste ca ii este teama de meciul cu belgienii, dar ca are incredere in fortele alb-rosiilor. "Noi mergem sa scoatem un rezultat bun, am incredere in echipa. Si un punct e folositor pentru noi. Daca am fi avut tot lotul valid, as fi fost foarte optimist. Acesta ar putea fi meciul decisiv si sufletul imi spune ca vom bate cu 2-1", a declarat Borcea.

JUSTIFICARE
"Eu nu am nimic cu oamenii de la Dinamo ori cu antrenorii si jucatorii. Ma pot impaca, sunt o persoana careia nu-i place sa tina cearta. S-au impacat si alti oameni in lumea asta, daramite noi. Poate ma voi intoarce candva in Stefan cel Mare si vom vedea atunci cine a gresit in toata aceasta poveste"
Gigi Netoiu fost actionar Dinamo

OBIECTIV
"Dupa degringolada in care se gaseste, discutiile din cadrul clubului si rezultatele nu tocmai bune, Dinamo ar face foarte bine daca ar castiga meciul de la Bruges. Daca va reusi acest lucru, echipa lui Mircea Rednic este ca si calificata in primavara europeana. Ma voi duce si eu in Belgia si sper sa le port noroc"
Dumitru Dragomir presedintele LPF

OFERTA DE LA JUVE
Tanarul fundas al cainilor, Radu Stefan, a atras atentia marilor cluburi europene. Astfel, conform presei din Italia, Juventus Torino ar vrea sa-l achizitioneze pe proaspatul international. Potrivit site-ului sports.it, reprezentantii clubului piemontez au discutat deja cu oficialii dinamovisti, "care doresc doua milioane de euro in schimbul jucatorului, suma pe care diriguitorii «Batranei Doamne» sunt gata s-o achite". Juventus l-ar putea folosi insa pe fotbalistul dinamovist ca moneda de schimb in cadrul unor transferuri mai importante, cum ar fi cel al columbianului Zapata, de la Udinese, anunta sursa citata. Agentia Calciomercato a scris in urma cu trei saptamani ca AS Roma vrea, prin intermediul impresarului Victor Becali, sa acorde prioritate la transferul unor tineri jucatori romani, printre cei vizati fiind si Radu Stefan, considerat "urmasul" lui Chivu. Pe lista torinezilor pentru sezonul viitor se mai afla David Villa (Valencia), Philippe Mexes (AS Roma), Hasan Halihamidzici (Bayern München) si Andrea Barzagli (Palermo).

SUPORTERI
Ieri au plecat spre Belgia primii suporteri dinamovisti, care urmeaza sa parcurga cu masinile personale drumul spre Bruges. Ceilalti fani dinamovisti vor face deplasarea in Belgia pe calea aerului. Foarte multi suporteri din Germania si din tara gazda si-au manifestat dorinta de a asista la partida de pe arena "Jan Breydel", insa nu cunosteau sectoarele in care vor lua loc suporterii veniti din tara. Fanii "cainilor" vor ocupa sectorul 422 din peluza, iar pentru cei care vor sa stea langa oficialii dinamovisti, acestia vor sta in sectorul 121. Altfel, fostul jucator al lui Dinamo Vlad Munteanu (foto) a declarat ca e convins ca fosta sa echipa nu va pierde in Belgia si ca va reusi sa invinga acasa pe Bayer Leverkusen. "Dinamo a stiut intotdeauna sa se mobilizeze la meciurile cu miza, chiar daca a avut absente de marca. Un rezultat de egalitate ar fi foarte bun pentru ei, le-ar da incredere. Mai greu va fi acasa, cu Leverkusen, pentru ca nemtii sunt buni, dar sper intr-o victorie", a spus actualul jucator al lui Energie Cottbus.
×
Subiecte în articol: sport dinamo