x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Pleacă Răducioiu!

Dinamo - Pleacă Răducioiu!

de Daniel Stan    |    15 Apr 2007   •   00:00
Dinamo - Pleacă Răducioiu!

Deranjat de faptul că nu a fost consultat la transferul lui Opriţa, fostul internaţional şi-a înaintat demisia, acceptată de preşedintele Nicolae Badea. Unul dintre acţionari, Vladimir Cohn, va părăsi şi el echipa, urmând a primi un milion de euro. Managerul sportiv al liderului din Liga 1, Florin Răducioiu, a încheiat conturile cu gruparea din ştefan cel Mare, mâine urmând să se întoarcă în Italia. Fostul internaţional s-a certat cu directorul executiv, Cristi Borcea, după ce transferul lui Daniel Opriţa de la Steaua s-a făcut fără a fi întrebat.

HOTĂRĂT. "Eu ştiu ce atribuţii are un manager sportiv la o echipă din Europa. Nu pot accepta ideea de a nu fi consultat în momentul unui transfer, am şi eu principiile mele. Dar am ajuns la concluzia că sunt incompatibil atunci când este vorba de transferuri", şi-a argumentat Răducioiu decizia. Aceasta este irevocabilă, deşi Nicolae Badea a încercat să-l facă să revină. Răducioiu a mai avut o tentativă de a părăsi Dinamo, după "dubla" cu Benfica din Cupa UEFA, însă a fost convins de Borcea să-şi continue munca începută la 21 decembrie anul trecut. "De transferuri răspund Cristi Borcea şi antrenorul Mircea Rednic, care le discută în cadrul CA. Nimeni nu i-a interzis nimic lui Răducioiu, dar există o cale de procedură. Îmi pare rău că pleacă, am încercat să-l întorc, dar este hotărât", a declarat preşedintele Nicolae Badea. Unul dintre acţionarii "câinilor" a precizat: "Nu ştiu dacă are dreptate, însă dacă Opriţa a fost dorit de Borcea şi Rednic, iar Răducioiu se opunea, nu mai luam un jucător care ne poate ajuta şi nici nu ne-a costat nimic? şi în această situaţie se supăra şi pleca! Oricum, eu îl regret, dar a dat totuşi dovadă de personalitate. Este un dinamovist adevărat!".

SUPORTERI. Fanii dinamovişti sunt dezamăgiţi de plecarea "Marelui Blond" şi îi acuză pe acţionari pe site-ul "dinamomania". "Nu e posibil să plece un câine adevărat din cauza unei oi, dar dacă acesta este preţul pentru transferul lui Opriţa... Acum v-aţi găsit voi, acţionarii, să aduceţi oaia", scrie un suporter, completat de un altul: "Logic, îl aduci pe post de mobilier şi vrei să-ţi şi zâmbească?". Oficialii nu au scăpat de fani: "De ciumaţii ăştia de Borcea, Turcu şi Cohn nu scăpam. În schimb, pleacă un mare dinamovist. Păcat de Radu, dar nici eu nu aş fi stat cu asemenea specimene". Plecării lui Răducioiu se pare că îi va urma în scurt timp cea a lui Vladimir Cohn.

×
Subiecte în articol: sport