x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Solutie pentru Liga: in Spania

Dinamo - Solutie pentru Liga: in Spania

de Daniel Stan    |    27 Dec 2006   •   00:00
Dinamo  -  Solutie pentru Liga: in Spania

Unul dintre actionarii clubului Dinamo, Vasile Turcu, a anuntat ca de aceasta problema se ocupa noul manager, Florin Raducioiu, iar in situatia in care se materializeaza, profitul se va imparti in procente egale.

"Cainii" vor sa joace in Spania In Liga Campionilor. Unul dintre actionarii clubului Dinamo, Vasile Turcu, a anuntat ca de aceasta problema se ocupa noul manager, Florin Raducioiu, iar in situatia in care se materializeaza, profitul se va imparti in procente egale.

Nebunia privind locul unde va juca Dinamo in situatia ajungerii in grupele Ligii Campionilor i-a facut pe actionari sa se gandeasca la mai multe variante. Daca la inceput s-a vorbit de Ungaria, apoi de Israel si de Tiraspol, Vasile Turcu mai arunca o bomba: "Vom juca in Spania".

NEGOCIERI. "Deja am demarat negocierile, urmand a imparti profitul cu cei ce ne vor gazdui", a declarat actionarul "cainilor". De rezolvarea situatiei se ocupa noul manager, Florin Raducioiu, care are mai multe variante, una dintre ele fiind arena lui Espanyol Barcelona. In tara, singurul stadion omologat de UEFA este "Ghencea", insa conducatorii dinamovisti nici nu vor sa auda de terenul rivalilor. S-a mai discutat si despre Piatra Neamt, precum si de propriul stadion, presedintele CS, Marcel Popescu, dand asigurari ca, pana vara viitoare, stadionul va fi pregatit in toate detaliile pentru Liga Campionilor. "Avem fondurile necesare pentru a demara lucrarile de modernizare. Am mai spus si o repet, Dinamo poate evolua la vara pe propriul teren. Cu siguranta UEFA va omologa stadionul", a declarat Marcel Popescu.

CONTRE. Imediat insa, Vasile Turcu a ripostat, sustinand ca vorbele comandatului CS Dinamo nu au acoperire: "Sunt convins 100% ca nu vom juca acasa. Am curaj sa pun si pariu cu Marcel Popescu. Daca pierd, platesc, daca nu, el sa-si dea demisia".

REUSITA. Altfel, dupa mai multe runde de negocieri, Dinamo a reusit transferul bosniacului Vranjkovici, care mai era dorit si de Rapid. "Mi l-am dorit si ma bucur ca s-a rezolvat pana la urma. S-a negociat la sange din cate mi-au spus actionarii", a spus Mircea Rednic. Pentru fostul jucator de la Pandurii Tg. Jiu, "cainii" vor achita 250.000 de euro, plus 25% dintr-un transfer ulterior. De asemenea, Pacurar a fost cedat definitiv gruparii gorjene.
Filiera portugheza
Conducerea dinamovista, la sugestia antrenorului Mircea Rednic, a demarat negocierile pentru transferul a doi mijlocasi ofensivi. Astfel, "cainii" ii doresc pe Carlos Martins, de la Sporting Lisabona, si pe Alhasan Bangura, din Siera Leone, care activeaza in Anglia, la Watford. "Vom asigura un buget de 7 milioane de euro pentru transferuri. Ce isi doreste Mircea Rednic, vom transfera", a declarat unul dintre actionari, Vasile Turcu. Saptamana trecuta, tehnicianul dinamovist a fost in Portugalia, unde a discutat posibilitatea transferului mijlocasului ofensiv Carlos Martins, de la Sporting Lisabona. O problema o reprezinta faptul ca Martins mai este dorit si de campioana FC Porto. "Avem doua posibilitati. O vom alege pe cea mai buna, atat din punct de vedere sportiv, cat si financiar", a precizat Rednic. Daca nu se va ajunge la nici un consens in privinta lui Martins, "Puriul" mai are o varianta. Este vorba de un jucator din Sierra Leone, Bangura, in varsta de 19 ani, de la formatia engleza Watford.
Sustinere
Curtat inca din vara de oficialii dinamovisti, Marius Niculae nu a mai ajuns in Stefan cel Mare, preferand un transfer in Germania, la echipa de prima liga Mainz. "Stiu ca s-a vorbit ca voi reveni la Dinamo, dar nu era momentul. Echipa merge excelent si fara mine. Le tin pumnii atat in campionat, cat si in meciurile cu Benfica Lisabona. Va fi foarte greu, dar sper sa se califice mai departe", a declarat "Sageata". Fostul jucator al "cainilor" a mai precizat ca a fost foarte bine primit la noua sa echipa: "Deja ma cunosc suporterii, m-au primit excelent. Situatia este dificila, Mainz e pe ultimul loc, dar sanse de salvare mai sunt. Important este sa incep sa marchez cat mai repede si sa-mi ajut echipa". Altfel, Catalin Munteanu este multumit ca nu a ajuns la Rapid: "Am preferat sa raman alaturi de prietenii mei dar si sa joc in Liga Campionilor".
×
Subiecte în articol: sport dinamo