x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo – Steaua ● Dorinel poate rata debutul din “Groapă”

Dinamo – Steaua ● Dorinel poate rata debutul din “Groapă”

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    30 Oct 2008   •   00:00
Dinamo – Steaua  ●  Dorinel poate rata debutul din “Groapă”

Noul antrenor al Stelei, Dorinel Munteanu, ar putea rata derby-ul cu Dinamo, programat sâmbătă seară, de la ora 21:00, în Ştefan cel Mare, din cauza faptului că înţelegerea sa cu “U” Cluj nu a fost încă reziliată, iar Dorinel şi staff-ul său au de returnat 90.000 de euro.



Noul antrenor al Stelei, Dorinel Munteanu, ar putea rata derby-ul cu Dinamo, programat sâmbătă seară, de la ora 21:00, în Ştefan cel Mare, din cauza faptului că înţelegerea sa cu “U” Cluj nu a fost încă reziliată, iar Dorinel şi staff-ul său au de returnat 90.000 de euro.

Alături de avocatul său, Dorinel trebuia să ajungă la Cluj în cursul zilei de marţi pentru a-şi rezilia contracul cu fosta sa echipă, Universitatea, însă nu şi-a făcut apariţia, motiv pentru care în acest moment nu are dreptul să conducă o altă echipă de pe banca tehnică. În afară de acest aspect, conducerea grupării de sub Dealul Feleacului a dezvăluit ziarului Clujeanul că noul antrenor al roş-albaştrilor nu va primi rezilierea contractului decât după ce va returna cei 72.000 de euro primiţi până acum. De asemenea, secundul Cătălin Ciorman şi preparatorul fizic Yuksel Yesilova au de înapoiat o sumă totală de 18.000 de euro. “Dorinel are contract cu Universitatea. Nu ştiu ce a semnat cu alte echipe, ştiu ce a semnat cu noi”, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie de la “U” Cluj, Remus Câmpeanu. La rândul său director executiv interimar al clujenilor, Ioan Mărginean a declarat: “Nu ne gândim la nici o clauză. Şefii vor să se termine totul în linişte, pe cale amiabilă. Ne vom înţelege, cred eu. Dacă nu, avem varianta cu suspendarea”.  

RĂDULESCU: “POATE FI SUSPENDAT”
Preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a vorbit la rândul său despre situaţia contractuală a lui Dorinel Munteanu. “Dorinel a vorbit cu patronul lui “U” Cluj asupra modului de finalizare a documentelor contractuale, iar cei de acolo vor pune la punct toate formalităţile. Conform contractului, trebuie să achităm clauza de reziliere pe care o avea la Cluj. El a semnat deja contractul cu Steaua. Este un contract de antrenor-jucător, dar nu are drept de joc. Poate să fie şi jucător. Are timp, nu are timp, Dorinel are sâmbătă meci cu Dinamo. Trebuie să facă tot ce trebuie pentru a câştiga acest joc.” Este curios cum de un club de talia Stelei nu s-a îngrijit din timp de aceste aspecte financiare, astfel încât la meciul cu Dinamo să nu stea pe bancă antrenorul pe care tocmai l-au prezentat. Dorinel este oricum în culpă, pentru că, aflat sub contract cu “U”, a condus antrenamentele Stelei. “Dacă e adevărat ce spune “U” Cluj, Dorinel nu poate sta pe banca Stelei la derby-ul cu Dinamo. Trebuie să prezinte la Federaţie contractul reziliat cu “U” Cluj”, a spus şeful Şcolii Antrenorilor din România, Mircea Rădulescu. De precizat că în conferinţa organizată ieri de Becali şi de Argăseală nu s-a pomenit nimic despre această problemă, reieşind clar că Steaua traversează pe lângă o mare criză de rezultate şi una financiară!

LĂCĂTUŞ: “VREAU CA DORINEL SĂ STEA MAI MULT!”

Fostul antrenor al Stelei, Marius Lăcătuş, a vorbit atât despre derby-ul din Ştefan cel Mare, cât şi despre relaţiile cu patronul Gigi Becali. “Dorinel nu are nici o vină pentru situaţia de la Steaua. Sper ca suporterii să fie lângă echipă în continuare. Vreau ca Dorinel să mă depăşească, să stea mai mult decât am stat eu la Steaua şi să aibă rezultate mai bune decât mine. Asta este viaţa, însă şi eu am venit după Hagi, care începuse o campanie în Liga Campionilor, fiecăruia îi vine rândul. Steaua are acum un lot de jucători valoroşi, capabili să obţină performanţe foarte bune. În nici un moment nu i-am spus lui Becali că vreau să mă întorc la Steaua. Nici nu am mai condus vreun antrenament după ce am plecat de la Steaua. Sunt convins că o victorie contra lui Dinamo ar însemna revirimentul echipei. Va fi un meci echilibrat, dar, dacă ar fi să pariez, aş merge pe 2 solist, asta aş vrea. Am luat decizia de a renunţa pe parcursul întregii nopţi de după meciul cu Olympique Lyon. Nu avea cum să-mi trimită Gigi Becali mesaj în timpul meciului ca să schimb pe cineva.”

Bătaie între dinamovişti

Dinamo a scos ieri la vânzare cele 12.000 de bilete pentru derby-ul de sâmbătă seară, cu Steaua. Incidentele între suporteri au apărut chiar la deschiderea caselor de bilete ale arenei din Ştefan cel Mare. Câţiva fani dinamovişti au agresat un tânăr care dorea să-şi cumpere tichete, pentru că au considerat că acesta este fan al Stelei. Cel despre care se credea că ţine cu Steaua a scăpat de furia susţinătorilor dinamovişti fugind, după ce a încasat câţiva pumni în figură. Tânărul le striga fanilor că nu este stelist, ci dinamovist şi că vrea să asiste la meci, dar agresorii au continuat să-l lovească. La casele de bilete exista un grup de suporteri dinamovişti care aborda orice persoană “suspectă că nu ar ţine cu gruparea alb-roşie”. Site-ul oficial al Clubului Dinamo a anunţat că biletele se vor vinde doar la stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare şi doar pentru sectoarele rezervate suporterilor dinamovişti. A fost sistată vânzarea biletelor prin Internet.

Lucescu vede Dinamo favorită

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat ieri că Dinamo are prima şansă în derby-ul cu Steaua, pentru că gruparea din Ştefan cel Mare nu este angrenată în cupele europene şi se poate concentra doar pe campionat. “În derby, Dinamo e avantajată pentru că evoluează doar într-o competiţie şi se poate concentra mai bine pe acest meci. Steaua joacă şi în Liga Campionilor, pot apărea accidentări şi asta o spun din proprie experienţă. Nu ştiu dacă numirea lui Dorinel Munteanu va fi un avantaj sau un dezavantaj pentru Steaua. Asta sunt în măsură să spună cei care l-au numit în funcţie. Ce pot spune eu este că prezenţa lui Dorinel poate să creeze o altă stare de spirit în rândul jucătorilor, aceştia dorind să se facă remarcaţi. Acest lucru depinde şi de capacitatea lui de a se impune, de a controla echipa în acest timp scurt pe care îl are la dispoziţie până la derby”, a declarat Lucescu.

Turcu spune că e dispus să renunţe

Unul dintre acţionarii de la Dinamo, Vasile Turcu, a vorbit ieri despre situaţia din interiorul clubului. “Eu sunt dispus să mă dau la o parte dacă va veni un investitor mai puternic decât mine. Şi eu, şi domnul Borcea, dar numai dacă vine cineva care poate să facă mai mult pentru Dinamo decât facem noi. Dacă are bani mulţi, ţine la Dinamo şi are un plan de bătaie puternic, grandios, atunci voi pleca fără nici un fel de problemă. Asta doar pentru binele lui Dinamo. Noi le dăm clubul, dar pentru asta ar trebui să urmeze mai mulţi paşi. Imediat după primul pas greşit vom reveni la Dinamo. E foarte greu să dăm clubul oricui.” Oficialul dinamovist a evitat să discute despre posibila implicare a fraţilor Negoiţă la gruparea din Ştefan cel Mare. “Până acum, domnii Negoiţă nu au făcut nici o ofertă oficială pentru a intra la Dinamo. Dacă au un plan puternic, atunci pot să vină şi 20 de Negoiţă. E totuşi campanie electorală şi trebuie să fim atenţi să nu fie totul de foaie verde”, a conchis Turcu. În acest moment, la Dinamo sunt cinci acţionari, fiecare deţinând un număr egal de acţiuni. Nicolae Badea, Cristian Borcea, Florian Walter, Vasile Turcu şi Dragoş Săvulescu deţin câte 17,2%, în timp ce AFC Dinamo are 14% din acţiuni. În ultimul timp s-a vorbit despre o posibilă implicare la Dinamo a omului de afaceri Ionuţ Negoiţă, care în acest moment este sponsor al echipei din Ştefan cel Mare prin hotelul pe care îl deţine, Rin Grand Hotel. Totuşi, acţionarii au încetat războiul până după încheierea derby-ului cu Steaua, hotărând să nu disturbe jucătorii înaintea confruntării cu rivalii din Ghencea prin conflictele lor interne.

Sandu: “Să fie fair-play”

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, speră ca întâlnirea de sâmbătă dintre Dinamo şi Steaua să fie lipsită de incidente, atât în rândul jucătorilor, cât şi al spectatorilor. “Este derby-ul campionatului, sper să fie fair-play atât în teren, cât şi în tribune. Dacă va fi spectacol în teren, va fi şi în tribune. Sunt relaţii bune între conducători, ar fi normal ca înainte de meciuri cei care conduc cluburile să stea împreună, să dezbată în timpul meciului, să îşi strângă mână la final şi cu asta basta”, a spus Sandu, care vrea şi un arbitraj bun la derby: “Nu ştiu cine fluieră. Alexandru Tudor este un arbitru bun, dar orice arbitru bun mai face şi greşeli. Important e să fie greşeli involuntare, care să nu influenţeze rezultatul”. Naşu’ nu a vrut să comenteze şansele ca Dorinel Munteanu să debuteze cu un rezultat mare pe banca Stelei. “Dorinel trebuie să înceapă să antreneze şi apoi vom vedea ce se întâmplă. Nu comentez ce şanse are el la Steaua”, a spus Mircea Sandu, care a participat ieri la Motru la inaugurarea unui teren sintentic de dimensiuni normale, aflat în apropierea stadionului din localitate.

În schimb, fostul stelist Laurenţiu Roşu crede că venirea lui Dorinel Munteanu în Ghencea va fi de bun augur. “Consider că oficialii Stelei au luat o decizie bună când l-au numit antrenor pe Dorinel Munteanu. Este un tehnician tânăr, care a avut rezultate la toate echipele pe care le-a pregătit până acum. Cred că va reuşi să se impună la Steaua dacă se va înţelege cu patronul. Dorinel trebuie să discute problemele echipei cu Gigi Becali, dar decizia finală să-i aparţină lui”, a declarat mijlocaşul transferat în urmă cu puţin timp la echipa de liga a treia spaniolă Cadiz. (Ionuţ Păduraru)

×