x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DINAMO – STEAUA ● Înaintea marelui derby, atmosfera pare să fie calmă în ambele tabere

DINAMO – STEAUA ● Înaintea marelui derby, atmosfera pare să fie calmă în ambele tabere

de Mihai Igirosanu    |    29 Oct 2008   •   00:00
DINAMO – STEAUA  ●  Înaintea marelui derby, atmosfera pare să fie calmă în ambele tabere

Apropierea derby-ului istoric al campionatului românesc pare să aibă efecte benefice în planul atmosferei din interiorul celor două cluburi rivale. Atât la Dinamo, cât şi la Steaua, lucrurile par să se liniştească înaintea ciocnirii de sâmbătă seară, din Ştefan cel Mare.



În Ghencea, efectele şi reacţiile abdicării lui Marius Lăcătuş sunt pe cale de dispariţie, iar Dorinel Munteanu a condus luni seară primul său antrenament. De partea cealaltă, în Ştefan cel Mare, războiul rece dintre acţionari pare a se domoli, oferind impresia că apropierea duelului cu rivala de moarte conduce măcar către un armistiţiu. Singurii care alimentează cu bani gruparea dinamovistă, Vasile Turcu şi Cristian Borcea, au lăsat deoparte conflictul produs de vizibila indiferenţă a preşedintelui Nicolae Badea şi se concentrează pentru motivarea jucătorilor.

DORINEL, IMPLICARE MAXIMĂ

Noul antrenor al Stelei, Dorinel Munteanu, a condus luni seară primul antrenament de la învestirea sa în funcţia de antrenor principal al Stelei. Fostul internaţional li s-a alăturat fotbaliştilor la un joc-şcoală pe care l-a condus chiar el. Şedinţa de pregătire a început la ora 17:30 şi s-a desfăşurat pe terenul 6 din Complexul Sportiv Steaua. Dorinel s-a pregătit tot timpul cot la cot cu elevii săi. Patronul Gigi Becali a dezvăluit ieri şi faptul că salariul lui Munteanu va fi de aproximativ 180.000 de euro pe sezon. Cu toate acestea, unul dintre apropiaţii şi sfătuitorii lui Becali, selecţionerul Victor Piţurcă regretă plecarea lui Marius Lăcătuş. “Becali spunea că nu-l va demite niciodată pe Marius, dar prin afirmaţiile sale l-a condus indirect către această despărţire. Cred în continuare că Lăcătuş nu trebuia să plece până în iarnă, dar e evident faptul că Gigi nu a mai vrut ca Marius să continue pe banca Stelei”, a spus selecţionerul într-o intervenţie la Telesport. Actualmente, responsabil cu Departamentul de Copii şi Juniori al FRF, fostul internaţional stelist Miodrag Belodedici a prefaţat derby-ul de sâmbătă seară. “Concentrarea înaintea derby-urilor este cu totul alta faţă de cea de la meciurile obişnuite de campionat. Indiferent de cum ţi-a mers până la acest meci, faci totul pentru a demonstra că eşti bun. Partida din Ştefan cel Mare nu este decisivă în lupta pentru titlu. Cred că va fi un scor strâns. Ambele echipe sunt bune şi este greu să anticipez dacă meciul va fi unul spectaculos sau nu. Te poţi aştepta la orice de la un astfel de joc”, a spus “Belo”. La rândul său, acţionarul dinamovist Vasile Turcu s-a injectat cu optimism: “Venirea unui nou antrenor la Steaua reprezintă un mare avantaj pentru Dinamo”. Acesta a mai spus că între el şi preşedintele Nicolae Badea nu există şi nu a existat nici un conflict.

Preţurile biletelor
Dinamo va scoate începând de azi la vânzare biletele pentru meci, preţurile fiind următoarele: Tribuna 0 – VIP (sector 4, sector 5) – 100 lei; Tribuna 0 – I (sector 3, sector 4, sector 5, sector 6) – 60 lei; Tribuna 0 – II (sector 1, sector 2, sector 7, sector 8) – 40 lei; Tribuna a II-a (sector 20, sector 21, sector 23, sector 24) – 20 lei; Tribuna a II-a (sector 19, sector 25) – 15 lei; Peluza Cătălin Hâldan (de la sector 9 la sector 18) – 10 lei; Peluza I Gazde (de la sector 31 la sector 35) – 5 lei. “Sperăm să avem parte de susţinerea fanilor, mai ales că e vorba de eternul derby al campionatului”, a spus Mircea Rednic.

“Am început deja să simt presiunea care e la Steaua, dar sper să fac treabă bună. Puţin probabil să revin pe teren, o voi face doar la antrenamente. Dacă aş face o întrecere la alergare cu jucătorii, în mod sigur nu aş fi ultimul. Mereu mi-am dorit să fiu primul”
Dorinel Munteanu

Dilemele lui Mircea Rednic

Antrenorul “câinilor” încearcă diferite formule pentru derby-ul cu Steaua, în contextul în care lotul este destul de subţire, neputând conta pe Florin Bratu, Pulhac, Ze Kalanga, Thiago şi Zicu. După evoluţiile din ultima vreme, la echipa secundă şi la cea mare, favorit de a evolua titular lângă Dănciulescu în atac pare Miranda, mai ales că argentinianul a şi fost lăudat de Rednic. Tehnicianul nu este însă decis, mai având ca variantă pe Marius Niculae, care a revenit după accidentare şi se pregăteşte normal. De asemenea, postul de fundaş stânga va fi acoperit aproape sigur de Izvoranu, singurul concurect al acestuia fiind Diabate. Ieri, Mircea Rednic i-a trimis la Dinamo II pe Campos, Mitea, Vranjkovici, Diakite şi Diabate, pentru partida cu FC Buftea din Liga2, urmând a decide pe cine va opri în lot. Marele absent al lui Dinamo, Florin Bratu, golgeterul echipei, va pleca astăzi în Belgia, la Anvers, mâine fiind programat la operaţie după entorsa cu leziuni ligamentare suferită la genunchiul drept în meciul cu CFR Cluj. După interveneţia chirurgicală, atacantul va urma un lung program de recuperare, urmând a rata tot acest campionat.

Piţi: “Nu-l las pe Alex la Steaua!”

Selecţionerul Victor Piţurcă a dezvăluit că nu-i va permite fiului său, Alexandru, atacant la Pandurii, să se transfere deocamdată la Steaua: “Alex va veni la Steaua atunci când voi crede eu de cuviinţă, când el va creşte ca valoare şi atunci când eu voi avea încredere că el poate să joace la Steaua. Deocamdată, indiferent cine va vrea, Gigi sau Dorinel, Alex nu va veni la Steaua. În acest moment, el nu este pregătit să meargă la Steaua. Dacă se va întâmpla ca până în iarnă sau până în vară să marcheze 8-10 goluri şi să joace formidabil şi din asta să denote că poate să joace la Steaua, atunci el va putea să meargă acolo. El este într-adevăr pe drumul cel bun, a crescut foarte mult în acest campionat, începe să joace aşa cum îmi place mie, însă mai are unele lucruri de pus la punct. Noi ştim care sunt cerinţele la Steaua şi, în acelaşi timp, mai ştim că steliştii au pretenţii mari de la copiii unor vedete care au jucat acolo şi care au obţinut performanţe”.

Lăcătuş, audiat ca martor în dosarul “Valiza”

După selecţionerul Victor Piţurcă şi patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, ieri a venit rândul lui Marius Lăcătuş (foto) să fie audiat timp de aproximativ o oră şi jumătate de către procurorii de la DNA în dosarul “Valiza”. La ieşirea de la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fostul antrenor al Stelei a dezvăluit că a dat o declaraţie în calitate de martor. Întrebat cum comentează faptul că a fost chemat de procurori pentru audieri după ce a plecat de la Steaua, Lăcătuş a spus că lasă presa să facă aprecieri, precizând că nu doreşte să facă alte declaraţii.

×
Subiecte în articol: sport steaua sector