x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo – Steaua: Dorinel, rezolvat în ultima clipă

Dinamo – Steaua: Dorinel, rezolvat în ultima clipă

de Mihai Igirosanu    |    02 Noi 2008   •   00:00

Situaţia contractuală a noului antrenor al Stelei, Dorinel Munteanu, s-a rezolvat abia ieri după-amiază, în jurul orei 16:30. Înţelegerea dintre roş-albaştri şi Universitatea Cluj a survenit la o zi după ce oficialii ardeleni ameninţaseră cu o reclamaţie la Comisia de Disciplină.

Examen. Antrenorul Munteanu a dat aseară primul test serios
Gazeta Sporturilor/Intact Images

Acordul dintre cele două părţi a fost confirmat de preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, iar Dorinel Munteanu şi-a putut conduce echipa de pe bancă în derby-ul de aseară cu Dinamo. “Am primit documentele care certifică faptul că este antrenorul Stelei. Acum m-am întors de la FRF. Aşa că tehnicianul Stelei va sta pe bancă la meciul cu Dinamo”. Conform ediţiei online a cotidianului clujean Informaţia, Steaua a trimis sâmbătă un delegat la Cluj, acesta s-a întâlnit cu conducătorii Universităţii, le-a achitat suma datorată de “Munti”, 100.000 de euro, iar contractul a fost reziliat. “Între cele două părţi s-a redactat un nou contract, prin care se prevede ca în următoarea săptămână Steaua să achite şi TVA-ul sumei, de 19%, adică alţi 19.000 de euro, iar Dorinel Munteanu să predea maşina pusă la dispoziţie de Universitatea Cluj, cheile imobilului în care a locuit la Cluj, telefonul mobil din partea clubului şi echipamentul de joc şi de antrenor”, notează publicaţia clujeană.

ACUZE. În seara zilei de vineri, directorul executiv al celor de la “U” Cluj, Ioan Mărginean, anunţase că gruparea de sub Dealul Feleacului este gata să se adreseze Comisiei de Disciplină. “Dorinel Munteanu trebuia să vină marţi sau miercuri la Cluj pentru a-şi rezilia înţelegerea cu noi, dar au trecut zilele şi nu l-am mai văzut. În acte, el este încă antrenorul Universităţii Cluj, iar conform regulamentului, nu are drept să stea pe bancă la meciurile Stelei. Am adunat probe şi îl vom reclama luni la Comisia de Disciplină pentru a ne face dreptate. El a mizat pe bunătatea noastră, dar văd că nu e deloc fair-play”, spunea Mărginean. Oficialul clujean mai susţinea că Steaua a încălcat regulamentele, semnând contractul cu Dorinel. “S-a încălcat grav regulamentul atunci când Dorinel a ajuns la Steaua, fiindcă a fost contactat chiar dacă e sub contract cu noi. Secunzii săi au încălcat şi mai grav regulamentul”. Motivul pentru care Dorinel a întârziat să-şi achite datoria şi să-şi rezilieze contractul cu “U” Cluj ţine de criza financiară în care a intrat Steaua, pe care Jurnalul Naţional a anunţat-o, de asemenea, în ediţia de ieri. Lipsa de lichidităţi a patronului Stelei, Gigi Becali, a fost la un pas să atragă după sine o situaţie aproape de neimaginat pentru un club cu prestigiul Stelei. Anume, ca noul antrenor principal, prezentat săptămâna trecută, să rateze chiar partida de debut, şi nu una oarecare, ci cea împotriva rivalei istorice, Dinamo. Pe lângă vestea bună referitoare la rezolvarea situaţiei contractuale a antrenorului Dorinel Munteanu, steliştii au aflat ieri că şi căpitanul Mirel Rădoi este apt de joc. Internaţionalul din Ghencea s-a pregătit vineri cot la cot cu coechipierii săi şi a fost titularizat în Ştefan cel Mare. “De la Steaua respect doar un singur jucător, Mirel Rădoi, este singurul de care mă tem. Dacă nu joacă el, sunt vai de mama lor”, spunea vineri directorul executiv al lui Dinamo, Cristian Borcea.


“De la Steaua respect doar un singur jucător, Mirel Rădoi, este singurul de care mă tem. Dacă nu joacă el, sunt vai de mama lor”
Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo

×
Subiecte în articol: sport steaua cluj dinamo dorinel