x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Turcu, ironizat de Cohn

Dinamo - Turcu, ironizat de Cohn

de Daniel Stan    |    05 Ian 2007   •   00:00

2007 a debutat cu un nou pui de scandal intre actionari
Disputa a pornit dupa ce Vasile Turcu a anuntat ca Dinamo se afla in negocieri cu Espanyol Barcelona, pentru a putea evolua pe arena gruparii spaniole in situatia calificarii echipei in grupele Ligii Campionilor.
GAZETA SPORTURILOR
SIGUR. Cohn e convins ca Dinamo va avea, la vara, stadion de Liga
2007 a debutat cu un nou pui de scandal intre actionari
Disputa a pornit dupa ce Vasile Turcu a anuntat ca Dinamo se afla in negocieri cu Espanyol Barcelona, pentru a putea evolua pe arena gruparii spaniole in situatia calificarii echipei in grupele Ligii Campionilor.

Inca dinainte de finele sezonului de toamna, oficialii dinamovisti cautau deja solutii in perspectiva accederii in grupele editiei viitoare a Ligii Campionilor. S-a discutat, printre altele, de Budapesta, Tel Aviv, Tiraspol si, ultima "bomba", Spania.

VORBESC DISCUTII. Noul manager general, Florin Raducioiu, a fost insarcinat sa discute cu reprezentantii clubului Espanyol Barcelona. "In Spania exista o mare comunitate de romani, iar echipa va avea suporteri la meciurile din Liga Campionilor. Suntem in discutii avansate, Raducioiu se ocupa", a declarat Vasile Turcu. Acesta a fost contrazis, ironic, de un alt actionar, Vladimir Cohn, care a sustinut ca se va juca in "Stefan cel Mare". "Vom juca la Bucuresti, pe «Dinamo», nu in Ghencea. Este o solutie sa duci Dinamo oriunde exista o mare comunitate de romani. Si in Germania, si in Italia. Dar exista comunitati si in Chicago, si in Cleveland. Hai sa ramanem seriosi. Dinamo va juca pe teren propriu in Liga", a declarat Cohn.

PRECEDENT. Tot Vasile Turcu a fost protagonistul unei alte discutii in contradictoriu cu un sef al "cainilor". Este vorba despre Marcel Popescu, comandantul CS Dinamo, care este proprietarul stadionului. "Deja au demarat lucrarile de modernizare si dau asigurari ca, pana vara viitoare, totul va fi pregatit pentru ca UEFA sa-si dea acceptul ca Dinamo sa joace pe propriul stadion. Exista fonduri pentru a acoperi cheltuielile", spunea Marcel Popescu. Replica lui Vasile Turcu a venit imediat: "Nu exista sanse, domnul Popescu vorbeste in necunostinta de cauza. Eu am curaj sa fac si pariu pe multi bani ca Dinamo nu va juca pe propriul teren, iar, daca voi avea dreptate, Marcel Popescu sa-si dea demisia". Despre variantele propuse de oficiali, incluzand aici si Tiraspol, ideea directorului executiv, Cristi Borcea, golgeterul echipei, Claudiu Niculescu, a precizat: "Stadionul nostru va fi gata in timp util pentru Liga Campionilor. Mi se pare o gluma proasta sa mergem prin Italia sau prin Spania".

×
Subiecte în articol: sport dinamo