x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DINAMO – UNIREA URZICENI / Pentru titlul de lider al toamnei

DINAMO – UNIREA URZICENI / Pentru titlul de lider al toamnei

de Daniel Stan    |    15 Noi 2008   •   00:00
DINAMO – UNIREA URZICENI / Pentru titlul de lider al toamnei

Dacă înving revelaţia sezonului, dinamoviştii vor fi aproape sigur campioni de toamnă. Însă ialomiţenii, care sunt neînvinşi în "directele" cu "roş-albii", au ambiţia lor în disputa de mâine seară, de la ora 21:00, în direct la GSP TV.



Până etapa trecută, Dinamo era un lider contestat, însă succesul cu 3-0 obţinut la Timişoara a mai scăzut numărul contestatarilor. Totuşi, exceptând succesul în faţa trupei lui Duşan Uhrin, "câinii", în meciurile cu echipele de top, a pierdut în faţa Rapidului şi a campioanei CFR Cluj, şi a remizat cu Steaua. Adversara de mâine seară, Unirea Urziceni, se află la două lungimi în spatele dinamoviştilor, însă are un avantaj: nu a pierdut niciodată în "directe" din momentul promovării, în urmă cu două sezoane. "Având în vedere situaţia din clasament, meciul cu Unirea este cel mai dificil al sezonului. O victorie ne-ar aduce, în proporţie de 99,99%, titlul de campioni de toamnă", a declarat directorul general al "roş-albilor", Cristi Borcea. "A venit vremea să-i batem şi noi. Nu mă gândesc la spectacol, ci doar la victorie. Va fi foarte greu însă, Dan Petrescu a făcut minuni la Urziceni, este un antrenor excepţional", a spus şi Mircea Rednic. "Puriul" poate conta pe Blay, Julio Cesar, Diabate şi Marius Niculae, reveniţi după accidentări, cât şi pe Boştină şi Adrian Cristea, care şi-au ispăşit în Cupă etapa de suspendare. De partea cealaltă, Dan Petrescu nu se poate baza pe accidentaţii Daniel Stan, Balint şi Dănuţ Matei.

"MOMENTUL ADEVĂRULUI"
Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, aşteaptă mult de la acest meci, considerând că echipa sa poate încurca Dinamo pe propriul teren. "Noi vrem un punct sau trei în partida de duminică. Este adevărat, nici Dinamo nu concepe să nu câştige acest meci. În acelaşi timp însă, avem ocazia să demonstrăm că poziţia noastră din clasament nu este conjuncturală. Şi un egal ar fi bun pentru noi totuşi", a declarat oficialul ialomiţenilor. Acesta s-a referit şi la arbitraj: "Dacă vom juca la fel ca la Hamburg, unde arbitrul ne-a dezavantajat, atunci o să obţinem trei puncte". Dan Petrescu a adăugat: "Mă tem de arbitraj, dar nu cred că este cazul. Nu-mi amintesc ca Dinamo să fi fost avantajată de arbitraj în acest sezon. Respect adversarul, iar dacă este pe primul loc, în ciuda a ceea ce se spune, înseamnă că merită".

MM: "Am greşit"

Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a recunoscut că a greşit sezonul trecut, în partida de la Urziceni, când a izbucnit nervos la adresa oficialilor dinamovişti. "Mă respect cu Cristi Borcea, chiar m-am întâlnit cu el şi cu un lider al galeriei dinamoviste pe care l-am întrebat dacă vor veni mai mult de 5.000 de suporteri. Mi-a răspuns că 5.000 vor veni doar pentru mine. Este adevărat, sezonul trecut am făcut greşeli, dar acum nu le voi mai face. Am fost suspendat patru luni şi am stat opt. Sper să nu mai fie incidente în tribune, mai ales că dinamoviştii sunt recidivişti şi la prima abatere vor fi penalizaţi drastic", a declarat oficialul ialomiţenilor. Totuşi, acesta nu s-a abţinut să nu o ironizeze pe Dinamo, referitor la faptul că echipa se va muta pe noul Stadion Naţional: "Cred că la un stadion de 55.000 de locuri şi la media spectatorilor pe care o are Dinamo, consider că este o opţiune bizară".

Borcea îl deturnează pe Ionuţ Negoiţă

Chiar dacă se află în plin scandal cu unul dintre acţionarii dinamovişti, Vasile Turcu, omul de afaceri Ionuţ Negoiţă, care sponsorizează gruparea din Ştefan cel Mare cu 500.000 de euro pe sezon, ar putea rămâne lângă echipă, deşi a anunţat că ar dori să se retragă. Insistent în acest sens este directorul general, Cristi Borcea (foto). "Avem semnat un contract de publicitate destul de consistent cu domnul Negoiţă şi nu vrem să-l pierdem. Acest conflict cu Vasile Turcu nu este benefic nimănui", a declarat oficialul dinamovist. Negoiţă a zis despre Turcu: "Este un complexat, mic şi negricios". Borcea a confirmat şi faptul că, o dată terminat noul Stadion Naţional "Lia Maoliu", Dinamo se va muta pe noua arenă. "Deja am discutat cu reprezentanţii Primăriei Capitalei şi totul este în ordine. Cei mai mulţi fani îi avem în acest cartier. Stadionul nostru este vechi şi nu e unul de fotbal în adevăratul sens al cuvântului."

"Un meci foarte dificil, în faţa unei echipe care s-a dovedit mai puternică în deplasare. Urziceniul nu se află întâmplător pe locul secund, a demonstrat că merită. Este o echipăpericuloasă"
Mircea Rednic

×
Subiecte în articol: sport dinamo urziceni