x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Victorie scaldata de chinuri

Dinamo - Victorie scaldata de chinuri

de Mihai Igirosanu    |    11 Aug 2006   •   00:00
Dinamo  -  Victorie scaldata de chinuri

Trupa lui Mircea Rednic a castigat cu 1-0 prima mansa a confruntarii cu Beitar Ierusalim, din turul doi preliminar al Cupei UEFA. Catalin Munteanu (’78) a adus victoria, la capatul unui meci extrem de echilibrat, in fata unui adversar mai valoros decat s-a scontat.

Ploaia care a pus stapanire aseara pe Bucuresti a pus sub semnul indoielii disputarea partidei dintre Dinamo si Beitar. Totusi, arbitrul ucrainean Vitaliy Godulyan a incuviintat ca intalnirea sa inceapa la ora stabilita, in ciuda faptului ca terenul era impracticabil in multe zone, mai ales in colturi. Returul va avea loc la 24 august, cel mai probabil in Ucraina, la Kiev.

ECHILIBRU. In ciuda vremii nefavorabile, vreo 6.000 de fani dinamovisti au tinut sa-si incurajeze idolii la debutul european, in vreme ce israelienii au fost sustinuti in Stefan cel Mare de aproximativ 100 de suporteri. Obligata sa construiasca mai mult, Dinamo a suferit, lipsa de coeziune fiind evidenta de la mijloc in sus. De altfel, in repriza secunda, echipa din Tara Sfanta a ratat trei ocazii uriase, dinamovistii fiind nevoiti chiar sa respinga de pe linia portii, in minutul 62.

SCLIPIRE. Pe final, dupa forcingul celor de la Beitar, cele doua echipe au batut din nou in retragere si se parea ca meciul se incheie cu un 0-0, care parea, pana la urma, echitabil. Numai ca o actiune-fulger a lui Pulhac, pe stanga, s-a incheiat cu o centrare precisa si o reluare superba la coltul lung a lui Catalin Munteanu, care si-a intrat pentru cateva secunde in rolul in care atat Danciulescu, cat si Ganea n-au stralucit deloc aseara. Ar putea fi golul care sa decida calificarea, mai ales in conditiile in care, din cauza razboiului, Beitar nu va putea juca returul la Ierusalim, in fata publicului sau fanatic. La Dinamo, a debutat angolezul Ze Kalanga, introdus in minutul 32, in locul lui Tames.

DINAMO: Matache - Blay, Moti, R. Stefan, Pulhac - Tames (’32 Ze Kalanga), Margaritescu, Ad. Cristea (’46 Ropotan), C. Munteanu-Danciulescu, Ganea (’84 Predescu).

BEITAR: Korenfein - Gafni (’87 Daniin), Gershon, Ben Yosef, Afek- Ben Shushan, Boateng, Alberman, Fernandes, Zandberg (’66 Barouchian) - Joeano (’70 Tamoz).

DESPARTIRE
Cu patru ore inaintea meciului, bomba in cantonamentul "cainilor" de la Saftica. Atacantul Claudiu Niculescu si-a facut bagajele si a parasit baza de antrenament, si transferul sau la Poli Timisoara pare iminent. "Am acceptat prea mult sa-si bata lumea joc de mine si sa fiu pacalit de promisiuni desarte. Sper ca Dinamo si Poli Timisoara sa se inteleaga cat mai repede", a declarat jucatorul. In replica, managerul sportiv al "cainilor", Petre Buduru, il acuza pe Niculescu. "Niculescu a avut o idee fixa, sa plece la Poli Timisoara. Am incercat sa-l convingem ca un jucator nu poate sa plece cand vrea si in orice conditii, dar se pare ca nu a inteles. Gestul sau nu va ramane fara urmari, Niculescu va fi sanctionat."
×
Subiecte în articol: sport dinamo