x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Divizia A - Caruselul favoritelor

Divizia A - Caruselul favoritelor

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    09 Mai 2006   •   00:00
Divizia A - Caruselul favoritelor

Cu patru etape inainte de final, lupta pentru titlu a capatat accente dramatice. Desi detinatoarea titlului, Steaua, are un meci mai putin, liderul campionatului este marea revelatie Sportul Studentesc.

Steaua, Rapid, Sportul si Dinamo vor oferi o lupta pasionanta pana la finalul sezonului. Etapa a 26-a s-a remarcat prin pasii gresiti ai marilor favorite, Steaua si Rapid, de care au profitat Sportul si Dinamo, "cainii" revenind puternic in carti.

RASTURNARI. Infranta la Bistrita de Gloria, Steaua a pierdut doar pentru o zi statutul de favorita la titlu. Dupa incheierea disputei din Ardeal, in urma careia, pe langa cele trei puncte, au pierdut pentru cel putin o etapa trei jucatori de baza, Radoi, Ghionea si Iacob, ros-albastrii erau daramati. Duminica seara, la incheierea partidei Rapid - Farul (0-0), echipa din Ghencea avea sa revina in pole-position. Giulestenii au scapat printre degete sansa de a deveni favoriti, nereusind sa infranga apararea constan-teana, condusa de un portar in zi de gratie. "Avem din nou sansa de a castiga titlul doar in urma evolutiilor noastre, fara a mai depinde de rezultatele contracandidatelor, insa am pierdut cativa jucatori importanti", spunea managerul general al Stelei, Mihai Stoica. "Favorita la titlu ramane Steaua", avea sa declare antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu. Marile beneficiare ale rundei au fost Sportul, invingatoare cu 2-1 in fata lui Poli Iasi, si Dinamo, revenita in prim plan dupa succesul cu 3-1 de la Petrosani. "Sa fim realisti. E greu pentru noi sa luam titlu, desi cu Steaua si Rapid se poate intampla orice", a spus golgeterul Sportului, Ionut Mazilu. Cu moralul refacut, Dinamo a inceput din nou sa spere. "Suntem condamnati sa castigam toate meciurile pana la final. Cu 12 puncte iesim campioni", a calculat directorul executiv al gruparii din Stefan cel Mare, Cristian Borcea.

ACUZE. Intre Steaua si Rapid continua si razboiul din afara terenului. Dupa ce, sambata, stelistii acuzau Gloria ca a aparat interesele Rapidului, giulestenii au replicat, insinuand ca Farul a murit pe teren pentru primele importante venite din Ghencea. Ieri, patronul Stelei, Gigi Becali, a redeschis duelul: "Jean Padureanu a rezolvat si meciul cu Rapid. Poate sa vanda meciul lui Rapid, e problema lui. Pe mine ma intereseaza sa nu fiu furat, nu ce face nea Jean cu punctele lui. E treaba lui daca vrea sa-i dea meciul lui Copos".

RADOI NU SE OPEREAZA
Capitanul Stelei, Mirel Radoi (foto dreapta), a fost consultat ieri de unul dintre cei mai importanti medici specializati in chirurgie plastica din Romania, profesorul Ion Lascar. Concluzia acestuia este imbucuratoare pentru ros-albastri. "Nu este nimic complicat, doar cateva plagi simple care nu necesita o interventie chirurgicala. Va purta timp ce 12-14 zile o atela gipsata si nu-i recomand sa joace, chiar daca din punct de vedere medical este apt. Exista riscul sa se accidenteze", a declarat medicul. Gestul lui Radoi, survenit cu putin timp inaintea turneului din SUA, l-a deranjat pe selectionerul Victor Piturca. "Sunt suparat pe el. Am vorbit cu medicul echipei nationale si mi-a spus ca cel putin trei saptamani nu va fi apt. Asta inseamna insa o perioada mai lunga si mai mult ca sigur nu va putea fi folosit in SUA".

RETINERI
Notat cu 5,70 de observatorul Gheorghe Constantin, din Suceava, "centralul" me-ciului Gloria - Steaua, Ionica Serea, va fi retinut de la delegari, dupa sedinta de analiza a CCA, pana la sfarsitul campionatului, riscand retrogradarea. Asistentul Pavel Gheba a primit nota 5,50 pentru prestatia din aceeasi partida, urmand a fi si el retinut. Asistent la meciul Jiul - Dinamo, Daniel Burloiu, a fost notat cu 4 de catre Ioan Igna, fiind retinut de la delegari pentru trei etape. Patronul Stelei, Gigi Becali, s-a intalnit ieri cu seful CCA, valceanul Constantin Gheorghe, solicitandu-i arbitrii straini pana la finalul campionatului.

ANDONE?
Dupa o zi petrecuta in tara, Ioan Andone a plecat ieri la Torino, unde va asista la cateva antrenamente ale lui Juventus. Desi a semnat o prelungire a contractului cu Omonia Nicosia, este posibil ca Andone sa isi rezilieze intelegerea cu cipriotii, dupa ce a ratat si al doilea obiectiv, terminand campionatul pe locul doi. El ramane favorit pentru conducerea tehnica a lui Dinamo, fiind posibil sa fie instalat chiar inainte de finalul acestei editii de campionat. Andone va reveni la 3 sau 5 iunie in Cipru, acolo unde va oferi un raspuns clar celor de la Omonia in privinta ramanerii la club, dupa cum anunta site-ul cipriotilor.

LOT SUA
Selectionerul Victor Piturca a nominalizat ieri lotul largit de 37 de jucatori, din care vor ramane 22, pentru turneul pe care nationala il va efectua in SUA. Reunirea are loc la data de 21 mai, la ora 12:30, la Mogosoaia. Cele trei meciuri amicale vor fi contra Uruguayului (24 mai, ora 6:00, la Los Angeles), Irlandei de Nord (27 mai, ora 4:00, Chicago) si Columbiei (27 mai, ora 22:30, Chicago). Iata lotul: Bogdan Lobont (Fiorentina), Danut Coman (Rapid), Marius Popa (Poli Timisoara), Martin Tudor (CFR Cluj) - portari; Cosmin Contra (Getafe), George Ogararu, Dorin Goian, Sorin Ghionea, Petre Marin (toti de la Steaua), Valentin Badoi, Vasile Maftei (ambii Rapid), Cristian Chivu (AS Roma), Gabriel Tamas, Adrian Iencsi (ambii Spartak Moscova), Razvan Rat (Sahtior), Pompiliu Stoica (FC Moscova), Cristian Pulhac (Dinamo) - fundasi; Razvan Cocis (Serif), Paul Codrea (Palermo), Tiberiu Balan (Sportul), Mirel Radoi, Banel Nicolita, Daniel Oprita, Gabriel Bostina, Nicolae Dica (toti Stea-ua), Ovidiu Petre (Poli Timisoara), Florin Soava (Krilia Samara), Dorinel Munteanu (CFR Cluj), Florentin Petre (Dinamo) - mijlocasi; Mugurel Buga, Daniel Niculae (ambii Rapid), Claudiu Niculescu (Dinamo), Marius Niculae (Standard), Nicolae Mitea (Ajax), Ciprian Marica (Sahtior), Adrian Mutu (Juventus) si Ionut Mazilu (Sportul) - atacanti.
×
Subiecte în articol: sport steaua dinamo rapid