x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Divizia A - Dragomir duce pe FC National la Valcea

Divizia A - Dragomir duce pe FC National la Valcea

06 Mai 2005   •   00:00

Presedintele LPF a negociat ieri cu autoritatile locale din judetul Valcea mutarea echipei bucurestene din sezonul viitor la Ramnicu-Valcea.


  • de DRAGOS STOICA, OVIDIU CIUTESCU
  • SPORT
  • Bancarii, in Zavoi?

    AMBASADOR. Mitica Dragomir a lasat deoparte ieri indatoririle de sef al LPF si a incercat sa convinga prefectul de Valcea, Anuta Handolescu, sa preia echipa FC National
    Dumitru Dragomir s-a deplasat ieri la Ramnicu-Valcea pentru a duce mesajul lui Gino Iorgulescu, care doreste sa-si mute echipa din Cotroceni. In mare criza financiara, "bancarii" nu exclud exilul la Valcea, dar nici fuzionarea cu o alta echipa.

    Asa cum anuntase de joi, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, s-a infiintat ieri in biroul prefectului de Valcea, Anuta Handolescu, cu care a discutat despre posibilitatea aducerii unei echipe in Zavoi. Cu toate ca n-a vrut sa deconspire nimic, FC National este formatia vizata de seful Ligii pentru a juca la Ramnicu-Valcea din toamna.

    TERMEN. Dupa intalnirea de la Prefectura, "Corleone" a afirmat ca oficialitatile valcene trebuie sa ia o decizie pana cel tarziu joi. "Sunt sanse de 50% sa realizez ce mi-am propus. Am lucrat la acest proiect timp de doua saptamani cu oamenii din clubul pe care vreau sa-l aduc aici si totul e pus pe hartie. Numele gruparii il veti cunoaste joi, termenul-limita pentru raspunsul la proiect. Echipa va veni aici si valcenii pot sa o numeasca oricum! Eu aduc acest club gratis. Doar datoria care o au catre stat trebuie platita. Adica 3 milioane de euro! Va spun ca in aceasta echipa sunt doi jucatori care fac fiecare cate 3 milioane de euro!", a declarat Dragomir.

    PARERI. Prefectul de Valcea, Anuta Handolescu, a recunoscut insa fara probleme ca este vorba de formatia din Cotroceni: "Intr-adevar, in discutie e FC National. Suna destul de bine ceea ce spune domnul Dragomir, dar trebuie sa vorbesc cu domnul Gutau si cu domul Buse si vom lua o decizie". In ceea ce-l priveste, primarul Mircea Gutau s-a aratat impotriva acestei intentii. "Lui Dragomir ii convine ideea, numai ca totul e aranjat sa dam noi banii. Nu-mi convine acest proiect. Prefer sa duc CSM Ramnicu-Valcea in B si vedem ce se intampla. Nu avem de unde sa dam doua milioane de euro nici daca vindem Primaria!", a zis edilul. CSM activeaza in Divizia C si ocupa locul 2 in seria a 5-a.

    EFORTURI

    "De 6 luni ma chinui sa aduc acest club la Valcea, mai ales ca oamenilor de acolo le place foarte mult orasul. Va spun ca este singura sansa ca Valcea sa aiba fotbal in Divizia A" - Dumitru Dragomir presedintele LPF

    PREDICTIE
    Principalul argument pe care l-a folosit ieri Mitica Dragomir in fata autoritatilor valcene a fost acela ca echipele din localitate nu pot spera anul viitor intr-o eventuala promovare pe prima scena. "Echipa care in sezonul viitor va promova din Divizia B in primul esalon se numeste Universitatea Craiova. Locul este deja ocupat de olteni, asa ca Valcea sa nu isi faca planuri de promovare, ca nu are cum." In urma cu doua luni, seful LPF prognoza faptul ca Universitatea urma sa retrogradeze: "Este pacat de acest club, pentru ca el reprezinta un fenomen social. Universitatea nu este a lui Dinel, Fanel sau alt Ionescu, ci a tuturor oltenilor. Din pacate, acest lucru nu a fost inteles sau a fost inteles prea tarziu".

    ×
    Subiecte în articol: sport valcea dragomir