x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Divizia A - Incepe campionatul!

Divizia A - Incepe campionatul!

de Gabi Golea    |    05 Aug 2005   •   00:00
Divizia A - Incepe campionatul!

Azi debuteaza cea de-a 88-a editie a campionatului national de fotbal, una care se anunta extrem de palpitanta. Primele meciuri sunt Jiul - Gloria si FC National - FCM Bacau, restul etapei jucandu-se sambata si duminica.

Dupa o pauza de aproape doua luni, Divizia A revine in actualitate incepand de astazi, cand se da startul in editia cu numarul 88, cu meciurile Jiul Petrosani - Gloria Bistrita (ora 18:00, Telesport) si FC National - FCM Bacau (ora 20:00, National TV). Se anunta un sezon mai palpitant ca oricand, avand in vedere faptul ca echipele din provincie nu mai vor sa fie simple "cenusarese".

FAVORITE. In ciuda acestui aspect, majoritatea specialistilor sustin ca tot Steaua, campioana en-titre, Dinamo si Rapid raman principalele favorite la titlu, mai ales prin prisma faptului ca, dupa 1989, si-au impartit suprematia, Universitatea Craiova fiind singura echipa din provincie care a reusit sa le deranjeze, in sezonul 1991-1992. Numai ca, in prezent, Poli Timisoara este decisa sa puna capat suprematiei celor trei grupari bucurestene, iar argumentele par a fi lotul valoros, dupa cea mai reusita campanie de achizitii din inter-sezon, publicul si in special bugetul. In carti poate intra si revelatia verii, CFR Cluj, echipa aflata la un pas de accederea pe tabloul principal al Cupei UEFA, dupa un parcurs de exceptie in Intertoto, precum si Farul Constanta, finalista ultimei editii a Cupei Rominiei.

OUTSIDERE. Dintre outsidere, la prima vedere doar FC National si Sportul Studentesc ar putea tine aproape de grupul fruntas. In schimb, Poli Iasi, FCM Bacau, Gloria Bistrita, FC Arges, Otelul Galati si grupul celor trei promovate, Jiul Petrosani, Pandurii Tg. Jiu si FC Vaslui, ultimele doua fiind o premiera in Divizia A, se vor bate pentru supravietuire. Nu in ultimul rand, acest sezon este unul de tranzitie, din editia viitoare urmand a se reveni la un sistem cu 18 echipe, motiv pentru care vor retrograda doar doua echipe. (Gabi Golea)

SCHIMBARI DE ANTRENORI
Nu numai transferurile de jucatori i-au tinut in priza pe microbisti, ci si schimbarile de pe bancile tehnice, cea mai surprinzatoare fiind cea de la CFR Cluj, grupare preluata de fostul stelist Dorinel Munteanu, care a ramas si jucator. De asemenea, dupa despartirea de Walter Zenga, Steaua a optat tot pentru un tehnician strain, ucraineanul Oleg Protasov. Alte miscari interesante: fostul tehnician clujean, Aurel Sunda, a semnat pentru Otelul Galati, in timp ce nou promovata FC Vaslui l-a preferat pe Basarab Panduru. Editia care incepe astazi va aduce si doua debuturi in Divizia A, anume Ioan Ovidiu Sabau, la Gloria Bistrita, si Ionut Chirila, care a preluat conducerea tehnica a nou promovatei Jiul Petrosani.

×
Subiecte în articol: sport