x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Divizia B / Derby-uri de "A" in prima etapa

Divizia B / Derby-uri de "A" in prima etapa

de Gabi Golea    |    04 Aug 2005   •   00:00
Divizia B / Derby-uri de "A" in prima etapa

La sediul FRF a avut loc ieri tragerea la sorti a programului pentru sezonul 2005-2006 din esalonul secund. Sortii au decis ca prima etapa sa fie una de foc, cu derby-uri in toate cele trei serii. La start se regasesc formatii cu palmaresuri bogate, cum ar fi Petrolul Ploiesti, UTA, dar mai ales Universitatea Craiova, ultima candva "campioana unei mari iubiri", dar ajunsa, in premiera, in Divizia B.

SERIA I. Retrogradata de pe prima scena la finele sezonului trecut, FC Brasov are ca obiectiv declarat revenirea in lumea buna a fotbalului romanesc. Pana atunci insa, gruparea de sub Tampa se va deplasa inca din prima runda pe terenul principalei rivale, Ceahlaul Piatra-Neamt. O alta favorita, Dacia Unirea Braila, va evolua in deplasare, la Altay Constanta.

SERIA II. Altadata in lupta pentru titlul de campioana si a Cupei Romaniei, Universitatea Craiova, repartizata in cea mai echilibrata grupa, va trebui sa traga din greu pentru a nu-si prelungi surghiunul in Divizia B. In prima etapa insa, oltenii au un meci foarte greu, la Bucuresti, cu Rapid II. Alte doua pretendente la sefie, Petrolul Ploiesti si FC Sibiu, vor evolua la Urziceni, respectiv pe teren propriu, cu Inter Gaz Bucuresti.

SERIA III. Si in seria ardeleana sortii au hotarat un joc tare inca din start. Aflata la un pas de desfiintare, dupa ce a parasit Divizia A, dar preluata ulterior de antrenorul Cornel Talnar, Apulum Alba-Iulia va primi acasa vizita uneia dintre rivalele la promovare, Gaz Metan Medias. O alta trupa cu ganduri de marire, FC Bihor Oradea, va juca in deplasare, la Gloria Bistrita II. Alte doua echipe care au facut istorie in Divizia A, UTA si Universitatea Cluj, se zbat in anonimat si nu pot emite pretentii. O alta formatie de traditie, Olimpia Satu-Mare, se afla in pragul desfiintarii, nefiind sigur daca va fi prezenta in urmatoarea editie, care incepe la 20 august.

×
Subiecte în articol: sport