x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Doar Cârstea şi Hănescu

Doar Cârstea şi Hănescu

20 Ian 2010   •   00:00
Doar Cârstea şi Hănescu
Sursa foto: /Afp/Mediafax

A doua zi de la Australian Open a adus şi primele victorii pentru români. Sorana Cârstea şi Victor Hănescu s-au calificat în turul secund, în timp ce Edina Gallovits şi Monica Niculescu au fost eliminate.



Monica Niculescu a intrat prima în concurs, având şi cel mai puternic adversar, sârboaica Jelena Jankovici, favorita numărul 8. Jankovici s-a impus fără probleme, în două seturi, scor 6-4, 6-0. A venit apoi rândul Edinei Gallowits să părăsească competiţia, eliminată de rusoaica Nadia Petrova, cap de serie numărul 19, cu scorul de 3-6, 4-6. Prima victorie românească a zilei a fost adusă de Sorana Cârstea (foto), care s-a impus în trei seturi, scor 6-3, 2-6, 6-2, în faţa Oliviei Rogowska (Australia). În turul secund, Cârstea o va întâlni pe rusoaica Alisa Kleybanova, favorita numărul 27.

La rândul său, Victor Hănescu a debutat cu o victorie în faţa argentinianului Juan Ignacio Chela, de care a trecut lejer, cu 6-4, 6-3, 7-6 (2). Hănescu va avea însă o misiune aproape imposibilă în turul doi, în care va juca împotriva liderului mondial, elveţianul Roger Federer.

×