x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dorinel e terfelit de Victor Becali

Dorinel e terfelit de Victor Becali

17 Feb 2004   •   00:00

Ce se intampla cand in cariera nu ai fost impresariat de catre frati?

Scandalul declansat de refuzul jucatorilor stelisti de a se prezenta la echipa nationala pare departe de a fi incheiat. Cel mai galonat jucator roma n in activitate la echipa nationala, Dorinel Munteanu, are parte de un tratament ostil din partea lui Victor Becali.
PAUL AND ONE, VICENTIU NEAGOE

Satul de tam-tam-ul iscat in jurul prezentei sale si a coechipierilor sai la echipa nationala, veteranul stelist a avut o replica acida vizavi de declaratiile lui Victor Becali: "L-a convocat cumva Iordanescu si pe Victor Becali la nationala?".

REPLICA. Victor Becali nu a stat mult pe ganduri si a replicat imediat. Acuzele fratelui lui Giovanni sunt dure, mai ales ca Dorinel nu a fost niciodata impresariat de firma fratilor. Cele 119 meciuri jucate de Munteanu sub tricolor si aportul sau la performantele nationalei au disparut parca intr-o clipa. "Dorinel nu ar trebui sa vorbeasca. El a jucat mai mult in meciuri amicale decat in cele oficiale si a jucat numai la echipe aflate la retrogradare. Sa nu uitam ca el a gresit la cornerul din Danemarca, care a dus la necalificarea nationalei. Are un singur titlu, si acela cu Dinamo", a spus agentul FIFA.

SELECTII. Hagi - 125 de selectii, Dorinel Munteanu - 119, Gica Popescu - 115. Aceasta este in prezent situatia celor mai longevivi fotbalisti sub tricolor. Gurile rele spun ca anumiti oameni influenti din fotbalul romanesc sunt suparati pe faptul ca Dorinel nu se gandeste la retragerea din echipa nationala. Chiar "neamtul" spunea dupa meciul de la Copenhaga ca i s-a sugerat din mai multe parti sa faca acest pas. Despre meciul cu Georgia, de maine, din Cipru, Dorinel isi anuntase intentia de a juca, doar ca Iordanescu il scosese din calcule tocmai acum.

Gica Popescu e pro Victor
Asociat cu Victor Becali la "Becali & Popescu Sport" si fost coechipier cu Dorinel Munteanu la echipa nationala, Gica Popescu s-a trezit intr-o situatie delicata. "Sunt asociat cu Victor si prieten cu Dorinel si mi-e foarte greu sa comentez aceasta situatie, mai ales ca se stie opinia mea legata de scandaluri. Totusi, eu cred ca Dorinel a gresit, pentru ca intotdeauna, mai ales pentru cei din generatia noastra, echipa nationala a fost pe primul loc. Sunt momente foarte grele, iar aceasta polemica nu ajuta pe nimeni", a declarat Gica Popescu. "Lui Dorinel ar trebui sa i se faca statuie pentru ce a facut la nationala", a fost parerea lui Victor Piturca.

Palmarese

Victor Becali

  • fratele lui Ioan Becali

Dorinel Munteanu

  • 119 meciuri in echipa nationala / 16 goluri
  • 147 meciuri in Divizia A / 76 de goluri
  • 65 meciuri in prima liga belgiana (Cercle Bruges, 1993-95) / 12 goluri
  • 198 de meciuri in Bundesliga (FC Koln, 1995-98; Wolfsburg 1999-04) / 22 goluri
  • 32 de meciuri in liga a doua germana (FC Koln, 1998-99) / 7 goluri
  • 1 titlu de campion al Romaniei cu Dinamo (1992)
  • 2 Campionate Mondiale
  • 2 Campionate Europene

A marcat goluri decisive in cariera
Din cele 119 meciuri jucate la echipa nationala, Dorinel Munteanu a fost titular in 117, de cateva ori fiind capitan. A marcat goluri ce s-au dovedit de multe ori importante. In toamna lui 1995 a consfintit victoria din Slovacia, care ne-a calificat la Euro ‘96. In Portugalia, in toamna lui 1998, cand Victor Piturca incepea reconstructia nationalei, Dorinel a marcat, la Porto, golul unei victorii de senzatie, in minutul 90. In aceleasi preliminarii a inscris un gol in istorica victorie cu Ungaria. La Euro 2000, a fost cel care a dat semnalul revenirii tricolorilor in meciul decisiv cu Anglia, el egaland la 2 in debutul reprizei secunde. Cele mai recente reusite ale lui Dorinel sunt cele din Georgia, prin care nationala a deschis scorul, si golurile din actuala campanie de calificare, cu Bosnia si cu Danemarca, de la Bucuresti. Dorinel a evoluat in randurile unor formatii de club din straina tate peste media campionatelor respective. O singura data s-a intamplat ca, fiind la FC Koln, dupa 3 ani de Bundesliga sa retrogradeze in liga a doua. Cu Wolfsburg a ajuns in finala Cupei UEFA Intertoto.

×