x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dorinel, indisponibil

Dorinel, indisponibil

25 Mar 2004   •   00:00

Cel mai experimentat fotbalist din lotul Stelei nu va evolua aproape sigur in importanta confruntare de sambata, cu Dinamo, partida care ar putea decide in mare masura favorita la cucerirea titlului de campioana.

Experimentatul mjlocas al Stelei nu s-a antrenat nici ieri, medicul ros-albastrilor temandu-se ca leziunea fibrilara sa se transforme, in cazul unui efort, intr-o ruptura musculara. Pe langa Dorinel Munteanu, antrenorul Victor Piturca nu-l va avea la dispozitie nici pe Aliuta, suspendat.

MAI GRAV. Accidentat in partida cu Rapid, cand a suferit o intindere, „Munti" a sperat ca leziunea fibrilara de pe interiorul coapsei drepte, rezultata in urma efectuarii ecografiei si a examenului RMN, nu este foarte grava. Desi nimic nu este oficial inca, perioada de recuperare a internationalului stelist se va mai prelungi, initial sperandu-se ca de astazi el ar putea reintra in programul echipei.

VARIANTE. Antrenorul Piturca a spus ca „Steaua nu sta in Dorinel Munteanu", dar planurile sale tactice pentru derby au fost serios date peste cap. In aceste conditii, Piturca se vede obligat sa schimbe partitura. Este posibil ca Mirel Radoi sa fie trimis in linia mediana, alaturi de Falemi, Dica si Bostina, iar cuplul de fundasi centrali sa fie Rachita - Mutica sau Rachita - Curt, care si-a ispasit etapa de suspendare. O alta varianta luata in calcul de Piturca este titularizarea lui Oprita. Daca solutia va fi preferata de tehnician, Dica va trece langa Dinita, in avanposturi, iar linia de mijloc ar putea arata astfel: Oprita - Falemi - Radoi - Bostina.

PIERDE SCOTIA. Leziunea musculara suferita il scoate pe Dorinel Munteanu si din calculele selectionerului Anghel Iordanescu pentru amicalul de miercuri, 31 martie, contra Scotiei, de pe „Hampden Park" din Glasgow. Dorinel l-a impresionat pe selectionerul Anghel Iordanescu in derby-ul cu Rapid, cand a facut o prima repriza de exceptie. Generalul a fost informat despre situatia medicala a lui „Munti" si de catre medicul echipei nationale, Pompiliu Popescu, la sfaturile caruia Dorinel a apelat ieri.

Rachita crede in victorie

Fundasul stelist Vivi Rachita nu considera meciul cu Dinamo decisiv in lupta pentru titlu: „Partidele cu Dinamo au fost intotdeauna importante. La fel va fi si aceasta, insa nu o consider decisiva. Eu am un avantaj fata de ei. De cand am revenit la Steaua, nu am pierdut in nici un meci direct. Ii sfatuiesc pe fanii nostri sa joace «2» solist la pariuri!". Aparatorul gruparii din Ghencea a reintrat de ieri in program normal, dupa accidentarea de la Brasov, fiind apt pentru derby-ul de sambata, dupa ce a ratat meciul cu Rapid.

„Cainii" lupta pentru 1.500 de dolari

Pentru meciul cu Steaua, „cainii" vor evolua pe cate 1.500 de dolari la victorie, conform ROI, in timp ce rivala din Ghencea este mult mai motivata, urmand a incasa dublu daca se va impune in „Groapa". Este posibil totusi ca oficialii liderului sa suplimenteze prima, asa cum s-a intamplat si la meciul din tur. Interesul in jurul derby-ului este enorm. Ieri, inca de dimineata, erau cozi uriase la ghiseele stadionului din Stefan cel Mare.
Mihai Igirosanu
Daniel Stan

×
Subiecte în articol: sport dorinel