x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DOSAR PENAL / Pancu, băut la volan

DOSAR PENAL / Pancu, băut la volan

23 Dec 2008   •   00:00

Fostul fotbalist rapidist Daniel Pancu a fost surprins conducând sub influenţa alcoolului în noaptea de duminică spre luni. El riscă o pedeapsă cu închisoarea de la unu la cinci ani.



Actualul jucător al echipei ruse Terek Groznâi se afla la volanul unui autoturism Infiniti, când a fost oprit la ora 1:20 de un echipaj al Poliţiei Rutiere din Iaşi, în momentul în care a intrat pe o stradă cu acces interzis. Pentru că mirosea puternic a alcool, fotbalistul a fost verificat cu aparatul etilotest, constatându-se că avea o alcoolemie de 1,36 miligrame de alcool în aerul respirat. Internaţionalul Daniel Pancu a avut un comportament civilizat şi s-a conformat procedurilor în astfel de cazuri, fiind condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului "Sf. Ioan" din Iaşi, Dana Petrea, este greu de estimat cantitatea de alcool consumată de şofer, uneori fiind suficientă o sticlă de bere dacă acesta nu a mâncat nimic. "La Poliţie, alcoolemia de 0,8 este limita penală. O concentraţie de peste 1,00 la mie alcool în aer respirat poate duce la pierderea echilibrului, iar când vorbim despre un şofer, acesta poate fi considerat pericol public. La o asemenea concentraţie, reflexele scad la jumătate, iar la peste 1,5 la mie se intră în comă alcoolică", a declarat Dana Petrea. Lui Daniel Pancu i s-a întocmit dosar penal şi i-a fost reţinut permisul de conducere. Dosarul va merge în instanţă, iar dacă va fi găsit vinovat, fotbalistul riscă o pedeapsă cuprinsă între un an şi cinci ani de închisoare.

×
Subiecte în articol: sport