x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dublă miză pentru „tricolorii mici” în meciul cu Anglia

Dublă miză pentru „tricolorii mici” în meciul cu Anglia

de Theodora Şutiu    |    20 Iun 2019   •   08:51
Dublă miză pentru „tricolorii mici” în meciul cu Anglia

Victoria incredibilă a naţionalei U21 în faţa Croaţiei, din primul meci al grupei C de la Campionatul European, le permite „tricolorilor mici” să viseze la prezenţa în semifinalele turneului din Italia şi San Marino, dar şi la o calificare istorică la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Anglia este obligată să se impună în partida împotriva României de mâine pentru a mai putea spera într-o calificare miraculoasă în următorul act.

Adrian Boothroyd, selectionerul Angliei, ştie că cele trei puncte puse în joc în meciul pe care echipa pe care o pregăteşte îl va juca împotriva „tricolorilor” sunt vitale. Naţionala Albionului era considerată una dintre favorite la câştigarea trofeului, dar rezultatul meciului cu Franţa le dă emoţii: „Suntem foarte dezamăgiţi, dar nu avem timp să ne lingem rănile. Ne aşteapă meciul cu România, va fi foarte dificil, dar nu avem decât o şansă: victoria. Trebuie să obţinem maximum de puncte în următoarele două meciuri”, a afirmat antrenorul.

Şansele la semifinale

După performanţa contra echipei Croaţiei, pe tricolori îi aşteaptă în următorul tur un meci un adversar mult mai dificil. Anglia are jucători titulari în Premier League și Championship având o cotă totală de peste 300 de milioane. O echipă care vine după o înfrângere imposibil de trecut cu vederea: 1-2 cu Franța, noroc-chior la două penaltyuri (ambele ratate de francezi), dar și două goluri încasate în minutele 89 și 90+4. Chiar dacă Henderson a fost excelent în poartă.

Anglia are un atac extrem de puternic, iar  apărarea pare a fi marea problemă a insularilor, avantaj de care „tricolorii” mici trebuie să profite. Toți cei patru fundași ai lui Aidy Boothroyd sunt obosiți, la sfârșitul unui sezon lung și epuizant. Cel mai bun exemplu este stoperul dreapta Fikayo Tomori, împrumutat stagiunea trecută de Chelsea la Derby County, unde a jucat 55 de partide şi 4.811 minute, adică 87 pe meci. Comparativ, George Pușcaș a adunat la Palermo 1.768 de minute în Serie B, în timp ce Alex Pașcanu a avut doar 1.503 minute la Leicester 2, în campionatul U23.

Calificarea la JO

Campionatul European U21 din 2020 are miză dublă. Primele 4 echipe se califică la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Anglia nu este membră a Comitetului Olimpic Internațional, iar la Olimpiadă participă delegația Marii Britanii. Astfel că, dacă ajunge în semifinale, va mai fi organizat un play-off între locurile doi care nu prind penultima fază, pentru desemnarea ultimei echipe care ajunge la turneul olimpic de la anul.

Concret, dacă Anglia câștigă grupa C și România termină pe locul doi, „tricolorii” își asigură cel puțin un loc în barajul locurilor secunde pentru JO Tokyo 2020. Totodată, dacă Naţionala Albionului se califică de pe cel mai bun loc doi, în play-off-ul pentr

Albionul U21 e foarte puternic în atac. Tridentul Sessegnon - Solanke - Gray, toți în Premier, susținut din spate de Maddison și Foden, poate face ravagii. Albii și-au creat o mulțime de ocazii, patru uriașe numai în prima repriză.

60.95.000 € valorează împreună toți  „tricolorii” U21; Ionuț Radu are cea mai mare cotă (15 milioane), urmat de Ianis (6 milioane)

 

×