x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport E oficial, Schumacher revine în Formula 1! (Video)

E oficial, Schumacher revine în Formula 1! (Video)

de Ovidiu Ciutescu    |    30 Iul 2009   •   00:00
E oficial, Schumacher revine în Formula 1! (Video)
Sursa foto: Josep Lago/AFP Photo

De şapte ori campion al lumii, Michael Schumacher, retras în 2006, îl va înlocui pe Felipe Massa la Ferrari pentru Marele Premiu al Europei de la Valencia. La 40 de ani pilotul german va încerca să îl suplinească pe Massa, după ce acesta s-a accidentat grav pe circuitul de la Hungaroring.



"Ferrari îi va oferi lui Michael Schumacher monopostul lui Felipe Massa până când acesta va reveni. Schumacher a fost de acord şi va urma un program de pregătire pentru a putea participa la Marele Premiu al Europei", a anunţat Ferrari printr-un comunicat. Şi Schumacher a confirmat că va reveni pe circuit "din recunoştinţă pentru echipa Ferrari". Marele Premiu al Europei va avea loc pe 23 august pe circuitul de la Valencia.

Germania salută revenirea lui campionului

Presa germană a primit cu bucurie vestea revenirii pe pistă a lui Michael Schumacher, septuplul campion mondial de Formula 1, care îl va înlocui pe brazilianul Felipe Massa la echipa Ferrari, începând cu Marele Premiu al Europei, programat pe 23 august.

"Legenda revine", titrează cotidianul "Bild", care publică pe prima pagină a o fotografie a campionatului german, retras din activitate în urmă cu doi ani şi jumătate. "Un înger pentru Ferrari", scrie la rândul său ziarul berlinez "Tagesspiegel", care scoate în evidenţă lovitura de imagine dată de echipa Ferrari, în aceeaşi zi în care constructorul german BMW şi-a anunţat retragerea din Formula 1. "Doi copii, şapte titluri mondiale şi 900 milioane euro", însă Schumacher a decis să revină în Marele Circ, la 40 de ani. "În 16 ani de carieră, el a bătut toate recorduri. Cu şapte titluri mondiale (91 de victorii în 250 de curse), Schumacher a intrat în istorie ca cel mai bun pilot", adaugă "Bild".

Fratele lui Michael, Ralf Schumacher, la rândul său pilot de curse, a aflat vestea din presă. Ralf consideră că fratele său "a rămas suficient de rapid" pentru a câştiga curse. Părere împărtăşită şi de tatăl celor doi, Rolf Schumacher: "Ferarri are nevoie de el, este super". "Să participi la curse de motociclism viteză este mult mai periculos", a adăugat tatăl celor doi, făcând aluzie la accidentul destul de serios suferit de Michael în primăvara anului trecut, în timpul unei competiţii pe două roţi, noua sa pasiune. "Schumacher face acest lucru pentru Ferrari, este un jucător de echipă", crede cotidianul "Berliner Zeitung".

"Tagesspiegel" trage, însă, şi un semnal de alarmă, considerând că Formula 1 a devenit foarte scumpă, chiar şi pentru marile mărci, organizatorilor de curse fiindu-le tot mai dificil să plătească sumele uriaşe cerute de "marele vistier" al acestei competiţii, Bernie Ecclestone. "Revenirea lui Michael Schumacher în Formula 1 va spori, desigur, atenţia faţă de acest sport în săptămânile şi lunile următoare", însă "vremurile bune ale Formulei 1 sunt de domeniul trecutului, cu sau fără Schumacher, iar retregerile Honda şi BMW vor fi urmate de cele alte altor constructori", precizează "Tagesspiegel".


×