x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport E Wotte sau Trică?

E Wotte sau Trică?

de Dragos Stoica    |    03 Mai 2010   •   00:00
E Wotte sau Trică?
Sursa foto: Gazeta Sporturilor/Intact Images

Aventura olandezului Mark Wotte pe banca Universităţii pare să se apropie de sfârşit. Înfrângerea cu 1-3 a oltenilor contra lui Internaţional Curtea de Argeş şi reintrarea în hora retrogradării l-au scos din minţi pe patronul Adrian Mititelu, care a convocat sâmbătă seară o şedinţă alături de ceilalţi membri ai conducerii clubului.

Dacă va fi demis, Mark Wotte trebuie să primească de la Craiova despăgubiri în valoare de 200.000 de euro. Oltenii mai au o datorie de 60.000 de dolari şi către Eugen Neagoe.

Surse din cadrul grupării din Bănie susţin că finanţatorul a luat iniţial decizia demiterii antrenorului olandez Mark Wotte, pentru ca apoi să trateze cu Eugen Trică preluarea echipei până la finalul actualei ediţii de campionat. După ce nervii au trecut, se pare însă că Mititelu s-a răzgândit în privinţa renunţării la batav. Motivul este contractul beton pe care Wotte l-a negociat când a venit la Universitatea, înţelegerea prevăzând ca, în cazul demiterii, tehnicianul să fie despăgubit cu 200.000 de euro!

După ce mai multe surse au confirmat ieri dimineaţă sub anonimat îndepărtarea lui Mark Wotte, zvonurile au prins şi mai tare contur când antrenamentul craiovenilor n-a fost condus de olandez, ci tocmai de veteranul Trică. Cu toate aceste, la orele prânzului, versiunea oficială a clubului era că Wotte va rămâne antrenorul Universităţii până la finalul actualului sezon, variantă publicată inclusiv pe site-ul oficial al clubului, vorbindu-se doar de o suspendare din funcţie.

În afara clauzei care îl apără pe olandez, mai există un impediment în numirea lui Trică pe bancă, respectiv faptul că acesta nu deţine deocamdată dreptul de a activa ca antrenor în Liga 1.

Totodată, craiovenii mai au restanţe financiare semnificative către un alt tehnician care a pregătit "Ştiinţa" în tur, Eugen Neagoe având de primit 60.000 de dolari de la Mititelu.

×
Subiecte în articol: sport infrangere u craiova