x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Echipa nationala - Adio, Puiu! Revine Piturca

Echipa nationala - Adio, Puiu! Revine Piturca

19 Noi 2004   •   00:00

SPORT
Selectionerul Anghel Iordanescu si-a prezentat ieri demisia presedintelui FRF, Mircea Sandu. Inlocuitorul Generalului este Victor Piturca. El va semna un contract pana in 2008

Ultima zi ca selectioner

LA VEDERE. Dupa ce isi depusese demisia in biroul presedintelui FRF, Iordanescu a repetat gestul si in fata presei, prezentand demisia scrisa
Aproape neverosimil pentru o zi de vineri, programul de la Casa Fotbalului a inceput la ora 9:00. Printre primii "federali" sositi la serviciu a fost chiar presedintele Mircea Sandu. Dupa aproximativ trei ore, liderul FRF se intelegea cu selectionerul Iordanescu in privinta intreruperii contractului.
MIHAI IGIROSANU, DANIEL STAN

Inainte de intalnirea pe care o avea programata cu selectionerul Anghel Iordanescu, Mircea Sandu s-a mai intretinut cu impresarul Gica Popescu si cu presedintele LPF, Dumitru Dragomir.

GRABITI. La zece minute dupa sosirea "Nasului", si-a facut aparitia la sediul FRF si presedintele Ligii, relaxat si pus pe glume, ca de obicei. In scurt timp s-a prezentat la intalnirea cu Sandu si impresarul Gica Popescu, unul dintre actionarii firmei "Becali-Sport" si unul dintre aliatii lui Iordanescu: "Ar fi o mare pierdere plecarea lui Iordanescu, desi a gresit cand a ales sa intre in politica. Atunci cand vrei sa faci doua lucruri deodata, nu-ti iese nici unul", a declarat fostul capitan al Barcelonei si al nationalei inainte de discutia cu Mircea Sandu. Selectionerul Iordanescu a venit la discutii la ora 11:15, parcand, ca de obicei, in spatele Casei Fotbalului, ferit de ochii presei.

VERDICT. La ora 10:10, desi intr-o discutie privata, Dumitru Dragomir a fost primul care a confirmat faptul ca Piturca va fi alesul lui Mircea Sandu. Oficial, despre Iordanescu, seful LPF a declarat, in stilu-i caracteristic: "Deja s-a hotarat. Va renunta. E baiat bun si pleaca. Nu va mai reveni asupra deciziei, asa cum a facut-o dupa meciul cu Danemarca". Rand pe rand, secunzii Marius Lacatus si Ilie Stan au parasit Casa Fotbalului, primul marturisind ca nu stie decizia Generalului si ca nu si-a permis sa-l intrebe nimic. In jurul orei 12:20, la bordul unui autoturism "KIA", Iordanescu a demarat in tromba de la sediul FRF. Tot pe ascuns, prin spate, fara a da ochii cu nimeni. A fost ultima zi ca selectioner pentru candidatul PSD. Acum ii va ramane doar cariera politica. Sau poate nici asta!

CONFERINTA. Dupa ce toata ziua a evitat sa dea ochii cu presa, Iordanescu a acceptat sa vorbeasca. Sfatuit de unii prieteni, el a acceptat sa organizeze o conferinta de presa, de la ora 17:00, in care si-a anuntat oficial demisia din functia de selectioner.

SCUZE

"Va rog sa primiti scuzele mele, pentru faptul ca de data aceasta n-am sa mai pot sa mai raspund la intrebari. Imi cer scuze si suporterilor echipei nationale. Mi-am prezentat astazi demisia. Mi-am dat acordul verbal presedintelui FRF si mi-am depus si demisia scrisa. Urez succes noului selectioner!" - Anghel Iordanescu despre suporteri

VINOVAT

"Consider ca un gest de normalitate, dupa jocul si rezultatul din Armenia. Fac acest gest din respect fata de opinia publica. Nu fac acum o analiza, dar sunt principalul vinovat, indiferent de circumstantele avute. In Armenia am dezamagit. Imi pare rau ca nu am gasit cele mai bune cai de comunicare cu presa" - Anghel Iordanescu, despre esec

NEREUSITA

"Avem resurse sa facem o echipa de top si romanii merita o noua calificare. Cred ca mai sunt sanse. Tot ce am facut am facut cu buna-credinta. Am muncit mult. Din pacate, nu am reusit. Ma dau la o parte in interesul echipei nationale. Le multumesc tuturor jucatorilor pentru ca au raspuns pozitiv la apelurile mele" - Anghel Iordanescu, despre sanse

OBIECTIV

"Am avut o colaborare foarte buna si nu am ce sa-i reprosez. Doar poate faptul ca nu a castigat toate cele 13 meciuri. Cred ca avem sanse in continuare la calificare. Vom discuta cu noul antrenor despre acest obiectiv, dar ne gandim la un program pe termen lung, care sa vizeze calificarile pentru turneele finale din 2008-2010" - Mircea Sandu, despre viitorul selectioner

ASTEPTARI DE LA POLITICIAN
Presedintele FRF Mircea Sandu a spus ca a fost surprins cand a aflat, ieri in jurul orei 14, ca selectionerul doreste organizarea unei conferinte de presa. "Anghel Iordanescu mi-a inmanat demisia sa la ora 15:30. Imi pare foarte rau ca dupa o munca de 40 de ani, in ceea ce ma priveste, si de 44-45 de ani, in ceea ce-l priveste pe Puiu, am fost tratati astfel. Nu este normal pentru niste oameni care au adus glorie acestei tari pe terenul de joc. Cei care ne-au tratat in acest mod fie ca au probleme in familie si au gasit un debuseu, fie ca n-au nici un pic de sentiment sau de suflet. Critica poate sa aduca imbunatatiri, dar jignirea nu poate fi acceptata nici de un caine de pe strada", a spus "Nasu’", care a precizat ca spera ca Iordanescu, ca om politic, sa poata ajuta sportul mai mult decat a facut-o oricare alt politician. Maine are loc sedinta Comitetului Executiv in care se va alege noul selectioner.

DEMISIE CU LACRIMI IN OCHI
Anghel Iordanescu a venit in fata numerosilor ziaristi prezenti la Casa Fotbalului insotit de presedintele FRF, Mircea Sandu. Cu vocea tremuranda si aproape cu lacrimile in ochi, fostul selectioner le-a cerut reprezentantilor presei sa-l scuze ca nu va putea sa le raspunda la intrebari. Dupa aceea si-a inceput discursul, spunand ca este singurul vinovat pentru rezultatul nefavorabil din Armenia, indiferent de situatia speciala datorata accidentarilor, cerandu-si scuze in fata suporterilor. Iordanescu le-a multumit jucatorilor si fostilor sai colaboratori de la echipa nationala, dupa care i-a urat succes celui care il va urma in functie, considerand ca tara noastra mai are inca sanse de calificare la Campionatul Mondial din Germania. Generalul a incheiat prin a mentiona ca, pe plan personal, isi doreste o perioada de pauza, dorind sa-si regaseasca linistea alaturi de familie, pe care a neglijat-o in ultimii ani.

RECURS
Duminica seara, la Antena 1, de la ora 23:15, Ovidiu Ioanitoaia va realiza o editie speciala a Recursului Etapei, emisiune produsa de Gazeta Sporturilor. Mircea Sandu, Ioan Becali, Mircea Radulescu, Mihai Stoichita si Mircea Rednic vor discuta pe marginea situatiei critice prin care trece "nationala" de fotbal, despre demisia selectionerului Anghel Iordanescu si despre posibilul succesor al acestuia. Langa ei vor veni Dinu Gheorghe si Romica Pascu, oficialii de la Rapid si de la FC Brasov urmand sa dezvaluie ultimele intrigi din campionatul intern. Dintr-un studio amenajat la Craiova vor intra in direct cu telespectatorii Gigi Netoiu si Pavel Badea, care vor comenta derby-ul etapei, U Craiova-Dinamo. Invitatii lui Ovidiu Ioanitoaia: Mircea Sandu, Ioan Becali, Mircea Radulescu, Dinu Gheorghe, Mihai Stoichita, Mircea Rednic, Romica Pascu, Gigi Netoiu, Pavel Badea, Andrei Vochin.

PREMIERUL A ANUNTAT DEMISIA LUI IORDANESCU
Prezent joi seara in studioul emisiunii "Nasul", de la B1TV, premierul Adrian Nastase a confirmat demisia selectionerului si a subalternului sau din PSD, Anghel Iordanescu. "S-a framantat foarte mult si, sunt sigur, a ales decizia cea mai buna", a spus premierul. Primul-ministru este recunoscut drept unul dintre apropiatii si sfatuitorii de taina ai lui Iordanescu. Cu toate acestea, el nu a confirmat daca a avut o discutie pe aceasta tema cu selectionerul de pana ieri al Romaniei.
×