x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ECHIPA NATIONALA / Dorinel Munteanu : "Nu ma las sub nici un chip"

ECHIPA NATIONALA / Dorinel Munteanu : "Nu ma las sub nici un chip"

30 Mar 2005   •   00:00

Veteranul Dorinel Munteanu nu intentioneaza sa se retraga curand de la echipa nationala, el putand astfel sa-l detroneze pe Hagi in ierarhia selectiilor. El e sprijinit de Piturca in luarea acestei decizii.



  • de DRAGOS STOICA - Skopje, Macedonia

  • HOTARAT. Desi are aproape 37 de ani, Dorinel Munteanu se simte ca la 30 si nu are de gand sa renunte la nationala

  • Zenga critica atitudinea tricolorilor

    O data cu meciul de aseara, din Macedonia, Dorinel Munteanu a ajuns la cota 122 in tricoul echipei nationale, la numai doua "lungimi" in urma recordmanului absolut, Gica Hagi. Desi in urma cu ceva vreme anuntase ca se va retrage inainte de a-l detrona pe "Rege", mijlocasul Stelei s-a razgandit si nu intentioneaza, sub nici o forma, sa agate ghetele in cui. "Ma simt in putere, de parca as avea 30 de ani", a declarat jucatorul in varsta de 37 de ani, care intentioneaza sa joace la nationala si la Steaua atat timp cat forma fizica i-o va permite.

    SPRIJINIT. Desi in fotbalul romanesc se bate moneda pe intinerirea reprezentativei si implicit la renuntarea la jucatori precum Munteanu sau Moldovan, Dorinel considera ca importanta nu este varsta jucatorilor, ci valoarea acestora. "Ati vazut ce s-a intamplat in Armenia, unde n-au fost folositi «veteranii». Nu e nici o problema! Noi ne dam la o parte daca ni se cere. Dureros este insa faptul ca nu vine nimeni din urma, pentru a ne suplini absentele", a adaugat "Munti", care este sprijinit de Victor Piturca in intentia de a continua cat mai mult timp la echipa nationala.

    RAZBUNARE. Unul dintre motivele pentru care selectionerul insista ca Dorinel sa continue printre "tricolori" pare sa fie dorinta de razbunare indirecta pe Hagi, pe care Dorinel il va depasi, mai mult ca sigur, in ceea ce priveste numarul de selectii. Este cunoscut razboiul dintre cei doi, care a inceput o data cu demiterea selectionerului de la nationala in 1999, dupa ce calificase echipa fara nici o infrangere la Euro 2004.

    Atunci, el i-a acuzat pe "Rege" si pe Gica Popescu de faptul ca l-au "lucrat" si ca au fortat despartirea sa de prima reprezentativa.

    BILETE
    Asa cum era de asteptat, interesul macedonenilor pentru partida de aseara nu a crescut nici in ultima zi. Casele de bilete nu au fost luate cu asalt, rareori fiind vazut cate un suporter care sa-si achizitioneze un tichet. Supararea pentru faptul ca Macedonia a pierdut si ultima sansa matematica de calificare dupa "dezastrele" cu Andorra i-a determinat pe macedoneni sa trateze cu indiferenta partida cu Romania. Nici macar faptul ca cel mai scump bilet pentru meciul de pe "Gradski" s-a ridicat la aproximativ 3,5 euro nu i-a sensibilizat pe suporteri.

    CU UN BANNER IN STRADA
    In alta ordine de idei, tricolorii (foto) s-au relaxat ieri, inaintea partidei cu Macedonia, plimbandu-se, timp de o jumatate de ora pe malul raului Vardar, din Skopje, situat in spatele hotelului in care au fost cazati. Unul dintre cei mai bine dispusi "tricolori" a fost Nicolae Mitea, incantat de sansa oferita de selectioner de a debuta ca titular la echipa nationala de seniori. Pentru ca semnalele in privinta acordului de la FIFA pentru purtarea de tricouri cu inscriptii care sa reprezinte mesaje de salvare a celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak erau negative, tricolorii s-au gandit la alta solutie.

    Ei isi propusesera sa iasa in strada, la ora plecarii spre stadion, cu un banner pe care sa fie scris apelul lor la solidaritate cu cei aflati in suferinta si cu familiile lor.

    INTERZISI
    Componentii echipei nationale a Romaniei au fost socati de vestea rapirii celor 3 jurnalisti romani in Irak si si-au exprimat intentia de a-i sustine printr-un mesaj afisat inainte de meciul de aseara. Dupa ce au confectionat mesajul respectiv, acestia s-au lovit de refuzul comisarului FIFA, norvegianul Trygve Borno, care a decis la sedinta tehnica de ieri sa nu isi asume o asemenea responsabilitate. Acesta a raportat secretariatului FIFA planul jucatorilor nostri, acestia fiind nevoiti sa astepte un raspuns din partea forului mondial inainte de inceperea partidei.

    Zenga critica atitudinea tricolorilor

    Antrenorul Stelei, Walter Zenga, nu este de acord cu afirmatiile unor jucatori ai echipei nationale care sustin ca Romania nu mai are sanse de calificare la Cupa Mondiala Germania 2006.

  • de SORIN ANGHEL

  • OPTIMIST. Zenga mai crede in sansele Romaniei

    SFAT. "Eu cred ca nu este corect ca cineva sa spuna ca nu mai sunt sanse. Cu tot respectul pentru cine joaca in echipa nationala, dar daca un fotbalist de la echipa pe care eu o antrenez imi spune ca nu mai sunt sanse de calificare in sase meciuri, inainte de a se fi jucat, din punctul meu de vedere, poate sa stea acasa", a spus Zenga.

    AVOCAT. Italianul a precizat ca nu este de acord cu criticile aduse lui George Ogararu si Petre Marin pentru evolutia din meciul cu Olanda. "Imi pare rau pentru ei, dar mi se pare incorect ca atunci cand joaca echipa nationala sa se vorbeasca doar despre un fotbalist al unei echipe sau alta. Joaca echipa Romaniei, nu Rapid, Craiova sau Timisoara", a spus tehnicianul.

    NO COMMENT. Stelistul a refuzat sa comenteze afir -matiile facute de patronul Rapidului, George Copos, care l-a contestat pe Victor Piturca, dupa infrangerea echipei nationale cu Olanda, de sambata.
  • ×
    Subiecte în articol: sport naţională dorinel echipa