x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Echipa nationala - Lotul ultimei sperante

Echipa nationala - Lotul ultimei sperante

30 Mai 2005   •   00:00

Partida de sambata, din Olanda, reprezinta ultima sansa a Romaniei de a ramane in lupta pentru calificarea la mondiale. "Tricolorii" sunt optimisti, Marius Niculae promitand victoria.

  • de CATALIN FAINISI
  • SPORT

  • RELAXARE. Desi partida cu Olanda este cruciala pentru calificarea la Mondiale, selectionerul Victor Piturca (jongland cu mingea) nu considera o tragedie o eventuala infrangere la Rotterdam
    Fotbalistii convocati de Victor Piturca pentru partidele cu Olanda si Armenia s-au reunit ieri la "Casa Fotbalului". De la intalnire au lipsit Dorinel Munteanu, invoit de selectioner pentru a pleca in Germania, jucatorii lui "Poli" Timisoara, Gigel Coman, Ovidiu Petre si Cosmin Contra, precum si Adrian Mutu, Razvan Rat si Flavius Stoican, toti mergand direct in cantonament. "Tricolorii" vor sta la Saftica pana joi, cand se vor deplasa spre Rotterdam, unde sambata, de la ora 21:00, vor intalni Olanda. Astazi si maine, echipa nationala are programate doua partide de pregatire, cu reprezentativa de tineret, respectiv cu Dinamo II.

    VESELIE. In ciuda faptului ca in Olanda vor avea una dintre cele mai grele misiuni din ultimii ani, "tricolorii" au afisat un optimism exagerat. "Poate a venit momentul sa castigam si noi primul meci important in deplasare din ultimii ani. Veti vedea ca asa va fi", a spus Marius Niculae, care a fost completat in declaratii si de alti jucatori, care sunt extrem de increzatori in sansele echipei noastre de a invinge in meciul de la Rotterdam.

    INTALNIRE. Daca la reunirea de la Casa Fotbalului nu au raspuns prezent toti jucatorii convocati de Piturca, la antrenamentul de aseara, de la Saftica, selectionerul a avut la dispozitie tot lotul de jucatori, mai putin Dorinel Munteanu. Stelistul a fost invoit pana astazi pentru rezolvarea unor probleme personale. Jucatorii care s-au simtit obositi au efectuat doar cateva miscari usoare la antrenamentul de aseara, astfel ca numai 9 jucatori: Lobont, Martin Tudor, Contra, Mutu, Mitea, Marius Niculae, Pompiliu Stoica, s-au pregatit la capacitate maxima. "Olandezii sunt mai buni decat noi, dar daca prindem o zi de exceptie avem jucatori capabili sa bata orice echipa din luma. Oricum, chiar daca vom castiga eu cred ca sansele de calificare vor ramane minime. Plecam cu sansa a doua, e clar", a declarat Daniel Pancu.

    Cristi Chivu: "Asta ne e valoarea acum!"

    Jurnalul National: Cristi, poate Romania sa invinga in Olanda?
    Cristi Chivu: Mergem la Rotterdam cu sansa a doua, dar trebuie sa ne-o jucam si sa speram ca vom face o figura frumoasa.

    Nu va temeti de faptul ca ati putea rata o noua calificare?
    Eu nu ma tem niciodata de nimic. Este foarte probabil sa ratam calificarea, insa trebuie sa construim o echipa valoroasa pentru viitoarele campanii. Bineinteles ca speram sa invingem Olanda, dar nu trebuie sa facem un capat de tara daca nu vom reusi. Vor veni si calificarile!

    Totusi, nu v-ati saturat de atatea esecuri?
    Normal ca ne-am saturat si vrem sa aducem din nou bucurie in sufletele fanilor, dar asta ne este valoarea acum. Daca nu vom reusi noi, vor reusi altii mai buni, care trebuie sa vina din urma. Echipa nationala nu a inceput si nu se termina cu Chivu si Mutu!

    Apropo de Mutu. Cum e sa-l aveti inapoi la lot?
    Ne-a fost dor de el si speram sa ne ajute in acest meci important. Este genul de fotbalist care poate schimba soarta unei partide si a aratat-o la inceputul campaniei de calificari, cand a marcat goluri foarte importante pentru echipa.

    TINERET
    Antrenorul echipei de tineret a Romaniei, Florin Marin, a declarat la reunirea lotului in vederea meciurilor cu Olanda si Armenia ca jucatorii sai nu trebuie sa faca greseli in jocul cu Olanda, o forta in fotbalul mondial. "Acel meci are o importanta majora. Olanda este o forta in fotbalul mondial si dispune cam de aceiasi jucatori care au fost si la Urziceni. Trebuie sa jucam exact, bine organizat, sa nu comitem erori", a spus "Flocea", care spera ca debutantii Chiacu, Herea, Minca si David sa aiba o motivatie in plus in urmatoarele doua partide.

    MUTU, BUCUROS DE TITLU
    Atacantul Adrian Mutu (foto) a ajuns in tara ieri dupa- amiaza si a mers direct in cantonamentul de la Saftica. Internationalul roman, care a debutat la Juventus in partida de duminica, impotriva lui Cagliari, s-a declarat incantat de revenirea la echipa nationala, dar si de castigarea titlului in Italia. "Sunt fericit ca am putut sarbatori impreuna cu colegii acest titlu, dar pentru mine mai important este faptul ca am revenit pe teren dupa mult timp. Sunt mult mai matur si mai puternic. Dupa tot ceea ce s-a intamplat stiu ce conteaza in viata. Vreau sa joc fotbal si stiu ca ceea ce s-a intamplat a fost doar din vina mea. Nu caut scuze, deoarece nu vreau sa repet greselile din trecut. Acum sunt impacat cu mine insumi", a incheiat romanul.

    GOLGETER
    Internationalul de tineret Razvan Cocis, convocat de Florin Marin pentru meciurile cu Olanda si Armenia, a inscris in derby-ul campionatului din Republica Moldova, Serif Tiraspol - Nistru Ortaci, scor 4-1. Desi oaspetii au deschis scorul, Serif a egalat imediat si s-a dezlantuit dupa pauza. Cocis a inscris ultimul gol al partidei si, cu 12 reusite, se afla pe primul loc in clasamentul golgeterilor din Moldova. Cocis va lipsi din meciul pe care echipa sa il va disputa pe 8 iunie, contra rivalilor de la Zimbru Chisinau.
    ×
    Subiecte în articol: sport olanda echipa