x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Echipa nationala - Mutu a intrat in dizgratia lui Piturca

Echipa nationala - Mutu a intrat in dizgratia lui Piturca

de Mihai Igirosanu    |    29 Mai 2006   •   00:00
Echipa nationala - Mutu a intrat in dizgratia lui Piturca

Finalul partidei castigate cu 2-0 impotriva Irlandei de Nord a declansat un conflict intre selectionerul Victor Piturca si vedeta tricolorilor Adrian Mutu. Piturca se afla la al treilea scandal cu un jucator, dupa cele cu Hagi, in 1999, si cu Radoi, anul trecut.

Intrat pe teren in repriza secunda a intalnirii de sambata dimineata, Mutu l-a nemultumit pe selectioner printr-un joc exagerat de individualist. "Da drumul la pase!", si-a indemnat Piturca jucatorul, moment in care acesta i-a replicat. "Lasa-ma! Stai pe banca! Stiu ce fac." Imediat dupa meci, selectionerul l-a informat pe Mutu ca este scos din lot pentru ultimul joc al turneului din SUA, contra Columbiei, care avea sa se incheie la egalitate, 0-0.

EXPLICATIE. Din cate se pare, la hotel, atacantul lui Juventus a incercat o impacare cu Victor Piturca, insa acesta a ramas ferm pe pozitii, iar fotbalistul a ratat ultimul amical al echipei nationale de la Chicago. La conferinta de presa care a precedat intalnirea cu columbienii, Piturca a evitat sa dezvaluie cauzele reale pentru care Mutu a fost scos din calcule. "L-am lasat la hotel pe Mutu din considerente tehnice. M-am gandit ca nu trebuie sa faca parte din echipa pentru acest joc", a motivat selectionerul. Despre meciul contra Columbiei si despre intregul turneu din SUA, se-lectionerul a declarat: "Sunt multumit. Am castigat cativa jucatori pentru echipa nationala. Eu, care de obicei nu fac nominalizari, as putea sa spun ca am fost satisfacut de Buga, Maftei, Daniel Niculae, Marius Niculae si Nicolita".

SCUZE. Sambata la pranz, dupa ce s-a convins ca Piturca este de neinduplecat, Mutu a ales sa paraseasca Chicago, indreptandu-se catre Florida, la Miami, acolo unde sotia sa, Consuelo, va naste in aceste zile o fetita pe care cei doi au ales sa o boteze Adriana. Inainte de a parasi cantonamentul echipei nationale, jucatorul si-a cerut scuze selectionerului pentru iesirea din meciul cu Irlanda de Nord, pe care Piturca nu prea le-a digerat. Capitan al reprezentativei in meciul cu Columbia, fundasul Cosmin Contra a declarat: "Eu tin partea jucatorului, pentru ca sunt si eu jucator, dar si antrenorul are dreptate. Mutu ar trebui totusi inteles, are probleme cu sotia, la club, dar e problema lor si ar trebui sa si-o rezolve. De suparare, Mutu n-a dormit pana la 2:30-3:00 noaptea".

SEVERITATE
"Am fost nemultumit de atitudinea lui. Mi-a raspuns pe teren, si eu asa ceva nu tolerez. A recunoscut ca nu a fost pregatit pentru turneul acesta, iar acest lucru s-a si vazut pe teren, in meciul cu Irlanda de Nord. Decizia pe care am luat-o este provizorie"
Victor Piturca - selectioner Romania

SUSTINERE
"Piti s-a luat la harta si cu Gica Hagi, si cu Gica Popescu, si cu Mirel Radoi. N-are frica de nimeni. Sunt de parere ca asa cum zice Piturca asa si trebuie facut, pentru ca, daca nu exista disciplina la echipa nationala, nu se face deloc treaba buna"
Dumitru Dragomir - presedinte LPF

ABTINERE
"Este o problema care ii priveste pe selectioner si pe Mutu, dar e greu de inchipuit echipa nationala a Romaniei fara Adrian Mutu. Stiti cum e domnul Piturca... Dansul vrea disciplina in cadrul lotului si este mai exigent in aceasta privinta"
Mirel Radoi - Romania

BUGA SI GOIAN, LOVITI
Ultimele doua partide ale tricolorilor au condus si la aparitia unor ingrijoratoare probleme de efectiv. Mai intai stoperul Stelei, Dorin Goian, s-a resimtit dupa o intrare dura a unui jucator nord-irlandez, dar a reusit sa faca fata o repriza in meciul contra Columbiei. In partida cu sud-americanii, atacantul Rapidului, Mugurel Buga (foto, nr. 19), a suferit o contractura musculara in urma unui duel mai aprig pentru balon cu un fundas columbian, fiind necesara schimbarea lui cu Tiberiu Balan. Totusi, problemele celor doi nu le vor afecta prezenta in ultimele doua etape ale Diviziei A.

CANICULA
Ultimul joc al tricolorilor pe pamant american, remiza alba impotriva Columbiei, de la Chicago, i-a solicitat la maximum din punct de vedere fizic pe jucatorii pregatiti de Victor Piturca. Investit capitan al echipei nationale, in lipsa lui Cristian Chivu si a pedepsitului Adrian Mutu, fundasul lui Getafe, Cosmin Contra, a explicat cum s-a trait partida de pe gazonul Stadionului Soldier Field. "A fost un meci foarte greu, pe parcursul caruia canicula ne-a terminat pe toti. Ar fi trebuit ca arbitrul american sa opreasca din sfert in sfert de ora meciul pentru ca sa putem bea apa de pe margine. N-a facut-o, iar dupa doua-trei sprinturi simteam ca mi se taie genunchii si cred ca la fel au patit si coechipierii mei."
CRITICI
Presa columbiana a catalogat drept slaba intalnirea dintre Romania si echipa sud-americana. La Vanguardia Liberal noteaza ca prima repriza a fost "adormitoare" si ca "singurul lucru bun au fost interventiile portarului nationalei Columbiei, Oscar Cordoba". "Nu a existat joc colectiv la nici una dintre cele doua echipe si actiunile riscante au fost foarte rare, ca sa nu spunem nule", mai precizeaza jurnalul respectiv. Cotidianul El Tiempo scrie ca "jocul a fost lipsit de emotii la portile celor doua echipe si destul de incalcit la mijlocul terenului". "Remiza amara pentru Columbia", a titrat El Meridiano de Cordoba, in vreme ce El Diario del Otun si-a intitulat articolul "Remiza palida in fata Romaniei".
×
Subiecte în articol: sport mutu piţurcă echipa