x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ECHIPA NAŢIONALĂ / România contra Steaua

ECHIPA NAŢIONALĂ / România contra Steaua

de Mihai Igirosanu    |    05 Dec 2008   •   00:00

Stadionul din Ghencea va găzdui astăzi, de la ora 14:00, ineditul meci amical dintre o selecţionată a Ligii 1 şi vicecampioana României, Steaua.



Selecţionerul Victor Piţurcă a vorbit despre utilitatea acestor acţiuni: “Am făcut nişte teste fizice cu băieţii şi stau foarte bine. Şi în partida cu Steaua vom avea un test de forţă. La acest nivel, fără calităţi fizice e foarte greu să joci. Această acţiune nu vine din dorinţa de a întineri echipa naţională. Am zis să mergem acum pe mâna lor, ei sunt viitorul, să li se dea încredere. Contează mult pentru ei asta. Cu jucătorii tineri trebuie lucrat foarte mult, au nevoie de muncă. Sunt puţini jucători tineri care evoluează la echipele mari de la noi.

Torje a evoluat în ultimul timp la Dinamo, dar la vârsta asta jucătorii nu se impun la echipele mari. Cluburile ar trebui să dea credit jucătorilor români şi nu străinilor, care nu sunt cu nimic mai buni decât românii. Sper ca la începutul anului viitor să am un meci cu aceşti băieţi, unul internaţional. E important pentru ei să aibă meciuri internaţionale”, a spus Piţurcă. Antrenorul Stelei, Dorinel Munteanu, intenţionează să evolueze timp de o repriză în echipa roş-albaştrilor. “Poate o să joc o repriză. Nu am jucat niciodată împotriva echipei naţionale”, a declarat “Munti”. În replică, selecţionerul a spus: “Nu aş putea să-i spun lui Dorinel Munteanu să-l bage pe cutare. Nu agreez aşa ceva, ar fi penibil să-i spun eu lui Munteanu. Mi-a zis că ar vrea să joace şi el la Steaua în repriza a doua în meciul de vineri şi mă întreba dacă mă deranjează. I-am zis că în nici un caz nu mă deranjează”.

×
Subiecte în articol: sport