x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Egali in prima zi

Egali in prima zi

07 Feb 2004   •   00:00

Dupa primele partide ale inclestarii dintre Romania si Elvetia, cele doua echipe se afla la egalitate. Azi, meciul de dublu cantareste decisiv.

Asa cum era de asteptat, dupa prima zi a meciului Romania - Elvetia, din primul tur al Grupei Mondiale, scorul este 1-1. Astazi, de la ora 15:00, se disputa partida de dublu, Pavel/Trifu - Federer/Allegro (FLORIN GONGU, MIHAI IGIROSANU, CATALIN FAINISI)

Andrei Pavel si-a facut datoria si l-a invins pe Michel Kratochvil cu 3-1 (6-4, 6-3, 5-7, 6-4), in timp ce Roger Federer s-a distrat cu Victor Hanescu, administrandu-i un sec 3-0 (7-6, 6-3, 6-1). "Cneazul" si-a intrat repede in ritm, reusind relativ repede sa duca scorul la 2-0 la seturi pentru el. A urmat un al treilea set, halucinant, ce se dorea a fi ultimul.

RELAXARE. Pavel a gresit primul si a cedat un prim break, pe care avea sa-l recastige. A fost un set al break-urilor, Kratochvil reusind sa se desprinda decisiv la 7-5. Elvetianul a impus dupa aceea ritmul partidei, doar ambitia si stapanirea de sine facandu-l pe Andrei sa invinga, fructificand prima sansa de meci pe care a avut-o.

INCREDERE. Cu 1-0 pentru Romania, Hanescu a intrat increzator in arena. A dus trena pana la 6-6 in primul set, iar la tiebreak a avut 4-2. Moment psihologic, caci de aici Victor a cedat si a pierdut cu 4-7. Setul 2 a avut si el o rascruce. La 3-2 pentru el, Victor a avut 40-0 pe serviciul adversarului.

EXPERIENTA. Hanescu a ratat prima sansa de break, iar la a doua, cand Federer gresise primul serviciu, din sala s-a auzit un zgomot de intimidare. Arbitrul a dictat rejucarea punctului, jucatorul numarul 1 al lumii a revenit si a castigat setul cu 6-3. Mansa a treia n-a avut istoric, Federer impunandu-se cu 6-1.

„Cine se ofera sa-mi spele echipamentul?" Andrei Pavel a fost binedispus dupa meci, glumind in legatura cu echipamentul folosit ieri: "Eram pregatit sa joc in tinuta oficiala, dar mi-au spus ca trebuie sa reprezint culorile tarii. Astfel, masorul Ionut Gavrila mi-a imprumutat sortul, iar tricoul mi l-a adus un prieten". Avand in vedere ca va folosi acelasi tricou si astazi, si maine, Pavel a cerut ajutorul ziaristilor: "Cine se ofera sa-mi spele tricoul? Hai, ca nu miroase urat. Apropo, s-a vazut bine tricolorul?". Pentru ca partida l-a solicitat destul de mult, romanul nu a mai urmarit duelul dintre Hanescu si Federer, plecand la hotel, unde a facut un masaj de recuperare, a mancat si s-a odihnit.

„Experienta m-a ajutat sa castig" Dupa victoria in fata lui Michel Kratochvil, Andrei Pavel era foarte bucuros si a marturisit ca a avut emotii foarte mari inaintea partidei. "A fost foarte greu pentru ca mi-am facut viata mai grea in setul trei. In loc sa fiu agresiv, am lasat-o mai moale, el a riscat si si-a gasit tactica ", a declarat "Cneazul", care se simte bine din punct de vedere fizic si considera ca ar fi rezistat si cinci seturi. "Cred ca lupta si experienta m-au facut sa castig, pentru ca el nu mai gresea nimic. Nu sunt fericit pentru jocul meu, dar a fost prima zi la Bucuresti si am avut emotii", a incheiat Pavel, considerand ca meciul cu Kratochvil a fost un antrenament mai lung.

Ion Tiriac s-a suparat pe organizatori! Presedintele COR, Ion Tiriac (foto), a fost foarte deranjat de faptul ca loja VIP-urilor, unde trebuia sa ia loc, era deja ocupata cand a ajuns la sala. Astfel, fostul tenisman a fost nevoit sa asiste la prima partida a zilei din sectorul G al tribunelor, langa Dumitru Haradau, directorul general al FR de Tenis. La randul sau, Ilie Nastase a vizionat meciurile impreuna cu fostul premier Nicolae Vacaroiu, un impatimit al tenisului. La "Polivalenta" s-au inghesuit o multime de vedete, cum ar fi Gheorghe Hagi cu sotia, Marilena, Horatiu Malaele, trupa Holograf sau Nadia Comaneci.

Kratochvil n-a fost fair-play Invinsul lui Andrei Pavel de ieri, Michel Kratochvil, a servit, in mai multe randuri, in timp ce era galagie in sala, incercand sa profite de neatentia romanului. Acest lucru i-a reusit doar de cateva ori, pana cand arbitrul partidei i-a interzis serviciul inainte de acordul sau. Elvetianul a declarat, la sfarsitul meciului, ca arbitrul a luat unele decizii in favoarea adversarului sau. "Pavel e un jucator de clasa mondiala, dar m-am pierdut si n-am profitat de ocazia de a echilibra partida in setul patru". De remarcat ca, tot in setul patru, cand Pavel dadea semne de slabiciune, publicul l-a apostrofat: "Pavel, te bati singur". A fost singurul moment in care jucatorul nostru s-a enervat vizibil, cerand fortelor de ordine sa linisteasca spectatorii.

„Federer are clasa si merita sa fie numarul 1 mondial" Victor Hanescu „Nu-mi permit sa ma simt obosit pana luni, chiar daca vin direct de la Melbourne. Am sentimentul ca suntem favoriti in aceasta intalnire si nu e totuna sa fie 1-2 sau 2-1 dupa doua zile de meci. Asa ca sper sa castigam partida de dublu, pe care o astept cu nerabdare" Roger Federer, numarul 1 ATP

×
Subiecte în articol: sport pavel