x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EINDHOVEN - CFR CLUJ: Ţintă - victoria

EINDHOVEN - CFR CLUJ: Ţintă - victoria

de Dragos Stoica    |    01 Oct 2009   •   00:00
EINDHOVEN - CFR CLUJ: Ţintă - victoria
Sursa foto: David Moldovan/Gazeta Sporturilor/Intact images

După ce anul trecut a şocat Europa învingând pe AS Roma la prima participare în grupele Ligii Campionilor, CFR Cluj vrea acum să producă o performanţă similară şi în Europa League.



Cel puţin la nivel declarativ, ardelenii ţintesc azi la Eindhoven toate cele trei puncte. Totuşi, clujenii s-ar mulţumi şi cu un rezultat de egalitate, singura variantă pe care trupa lui Conceicao o exclud fiind o înfrângere pe pământ olandez. "Partida cu PSV este cea mai grea din grupă. Olandezii au echipă bună şi sunt în mare formă. Dacă vom trece cu bine peste primele 20 de minute şi vom intra în joc foarte concentraţi, avem şanse să nu pierdem şi putem spera chiar la o victorie. În caz că vom câştiga în Olanda, ne putem gândi serios la calificarea mai departe. Am mai produs surprize în Liga Campionilor, de ce n-am face-o şi acum? Şi un egal ar fi bun pentru noi, dar mergem să învingem, asta ne propunem", a declarat înaintea plecării preşedintele Iuliu Mureşan. Din păcate, CFR nu va putea conta în Olanda pe golgeterul Yssouf Kone, accidentat în meciul cu FC Copenhaga.

Tactică
Tehnicianul Antonio Conceicao intenţionează să-i surprindă pe batavi printr-o posesie prelungită şi prin aglomerarea jocului în propria jumătate de teren: "Pentru a scoate la Eindhoven un rezultat bun, trebuie să avem o circulaţie a mingii foarte bună. Dacă ne va ieşi şi vom forma un grup unit, atunci vom avea o şansă în plus. Singura diferenţă este că ei au o experienţă internaţională mai mare, dar nu vom da o atenţie specială vreunui jucător".

"Ne vom respecta adversarul. CFR are aproape aceeaşi echipă cu cea care anul trecut a învins-o pe AS Roma şi a remizat cu Chelsea, iar acest lucru demonstrează ceva"
Fred Rutten - antrenor Eindhoven

×
Subiecte în articol: sport