x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Elita icarilor moderni zboară la Râșnov

Elita icarilor moderni zboară la Râșnov

de Adi Munteanu    |    20 Feb 2020   •   11:30
Elita icarilor moderni zboară la Râșnov

Pentru prima oară în istorie, România va fi gazda unei etape din calendarul Cupei Mondiale la sărituri cu schiurile, pe trambulina de la Râșnov. Mai mult, Federația internațională a programat în Valea Cărbunării etapa jubiliară, cea cu numărul 1.000 din istoria competiției. Cum însă la începutul sezonului au fost anulate două etape, la Râșnov, scriptic, se vor disputa etapele cu numărul 997 și 998.

Azi debutează cel mai important eveniment sportiv de iarnă organizat vreodată în România: două etape din cadrul Cupei Mondiale la sărituri cu schiurile, competiție la care vor participa cei mai importanți săritori din lume, în frunte cu liderul clasamentului mondial, austriacul Stefan Kraft, germanul Karl Geiger (nr. 2) și polonezul Dawid Kubacki (nr. 3 și câștigător al Turneului celor 4 trambuline). Cum în clasamentul mondial lupta este foarte strânsă, interesul sportivilor va fi unul foarte mare pentru cele două etape de la Râșnov, mai ales pentru germanul Karl Geiger, specialist pe trambuline normale, cum este și cea din Valea Cărbunării. Cu două victorii în acest weekend s-ar putea apropia de liderul Stefan Kraft.

Daniel Cacina sare pentru România

Pentru România va concura Daniel Cacina, un tânăr sportiv participant în circuitul Cupei Mondiale, care are ca obiectiv calificarea pentru următoarea ediție a Jocurilor Olimpice. Cacina este proaspăt campion național, competiție desfășurată tot la Râșnov, și, cunoscând bine această trambulină, e încrezător în obținerea unei calificări și a primelor puncte în Cupa Mondială, ce ar însemna o uriașă performanță.

Următorul obiectiv: JO de Tineret

România intenționează să organizeze ediția de iarnă a Jocurilor Olimpice pentru Tineret din 2028. Este un obiectiv pe care și Federația Română de Schi Biatlon îl vizează, iar pentru aceasta și-a propus ca în următorii ani să continue cu organizarea unor competiții de nivel mondial, pentru a-și dezvolta capacitățile organizatorice necesare gestinonării unei competiții multisport de cel mai înalt nivel.

 

Trambulina de la Râșnov este din categoria trambulinelor „normale”, cu dimensiunea de 97 de metri și punctul de construcție la 90 de metri. La startul competiției vor fi 57 de săritori.

 

Dorim să păstrăm Râșnovul în calendarul competițional al Cupei Mondiale și la masculin, așa cum organizăm de mai mulți ani competiția feminină. Am demonstrat că putem organiza impecabil astfel de evenimente.

Saha Spulber, organizator

 

Program

JOI 20 februarie

11.30: Antrenamentul oficial

13.00: Runda de calificări

VINERI 21 februarie

14.00: Săritura de probă

15.00: Manșa I

urmată de: Manșa finală

după care: Festivitatea de premiere

SÂMBĂTĂ 22 februarie

12.00: Runda de calificări

13.45: Manșa I

urmată de: Manșa finală

după care: Festivitatea de premiere

Accesul este gratuit

 

 

 

×