x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Esec logic in fata Ungariei

Esec logic in fata Ungariei

15 Dec 2004   •   00:00

Aseara, la Debrecen, in fata a circa 3.000 de spectatori, nationala feminina Romaniei a pierdut cu 25-31 (13-17) in fata Ungariei. Infrangerea reduce simtitor sansele de calificare in semifinale. Ultimul meci al "tricolorelor" va avea loc astazi, de la ora 20:45, contra Austriei.

MIHAI IGIROSANU

LUPTA. Unguroaica Kindl a trecut lejer, de multe ori, de Simona Gogarla
Echipa maghiara a condus tot meciul, diferenta maxima fiind de 8 goluri, in prima repriza. Romancele se apropiasera, la un moment dat, la un singur gol, insa greselile individuale au oferit gazdelor sansa de a se impune fara probleme.

START. Diferenta de atitudine si valoare dintre cele doua echipe a fost foarte usor sesizabila inca de la inceputul meciului. Romania a reusit sa marcheze primul gol abia dupa mai bine de 5 minute, in momentul in care adversarele punctasera deja de cinci ori. Bojana Radulovic si pivotul Anitta Kulcsar au fost cele mai bune jucatoare ale Ungariei, in vreme ce din echipa romana doar portarul Luminita Hutupan si centrul Roxana Gatzel au dat, oarecum, satisfactie. Interii Carmen Amariei si Simona Gogarla s-au intrecut in aruncari slabe sau erori de transmitere a paselor, iar extremele Cristina Varzaru, Ramona Maier sau Elena Avadanii au fost ca si inexistente.

SANSE. Astazi, echipa lui Cornel Otelea are nevoie neaparat de victorie in partida cu Austria, dar si de un succes foarte putin probabil al Frantei in fata Germaniei. In grupa principala II, din care doar doua echipe se califica in semifinale, Ungaria a acumulat 9 puncte, fiind deja patrunsa in primele 4. Germania, Romania si Danemarca au cate 4 puncte, insa nemtoaicele au asupra noastra avantajul victoriei directe, din grupa preliminara. Tot aseara, in grupa noastra, Germania - Austria 29-23 (13-13). In cealalta grupa, Spania a invins surprinzator Slovenia cu 30-28 (12-16). In grupa noastra s-a mai jucat Franta - Danemarca.

TRADITIE INTRERUPTA
Echipa Romaniei a reusit sa intrerupa sirul infrangerilor in fata Frantei, invingand cu 31-25. De 12 ani, de cand antrenorul Olivier Krumbholz a preluat echipa, frantuzoaicele au invins mereu echipa noastra, transformandu-se intr-un vertitabil cosmar pentru handbalul romanesc. "Stiam ca romancele sunt foarte puternice si ca va trebui sa reusim o aparare mai speciala. Ele au fost mult mai puternice decat noi si au meritat victoria. Extrema dreapta a Romaniei este foarte talentata. Din vechea echipa au mai ramas doar cateva jucatoare, carora nu le putem cere prea mult", a declarat tehnicianul francez.

ROMANCE
Meciul de astazi, contra Austriei, are o conotatie aparte, din cauza romancelor care joaca pentru echipa antrenata de un roman nascut la Timisoara, acesta vorbind inca perfect limba materna: "Ambitia mea este sa batem Austria, pentru ca romancele care joaca acolo - Simona Spiridon si Gabriela Rotis - plus austriaca Tania Logvin, mi-au promis ca ne vor bate. Vreau sa ne concentram si sa le aratam ca romancele din echipa nationala a Romaniei au mai multa valoare decat Austria", a declarat Luminita Hutupan.

×
Subiecte în articol: sport echipa