x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Euro 2008 / Încercare pe tărîm portocaliu

Euro 2008 / Încercare pe tărîm portocaliu

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    17 Iun 2008   •   00:00
Euro 2008 / Încercare pe tărîm portocaliu

Olanda – ROMÂNIA ● Tricolorii au ajuns la Konolfingen
Delegaţia echipei naţionale a ajuns duminică seară la Park Hotel Schloss Hunigen din Konolfingen, o localitate aflată la circa 30 de kilometri de Berna. Tricolorii au fost întîmpinaţi cu fast de angajaţii hotelului, dar în această seară, pe Wankdorf, îi va aştepta o atmosferă dominată de circa 25.000 de olandezi.

EURO 2008: Olanda – ROMÂNIA ● Tricolorii au ajuns la Konolfingen
Delegaţia echipei naţionale a ajuns duminică seară la Park Hotel Schloss Hunigen din Konolfingen, o localitate afla­tă la circa 30 de kilometri de Berna. Tricolorii au fost în­tîm­pi­naţi cu fast de angajaţii ho­te­lului, dar în această seară, pe Wankdorf, îi va aştepta o atmosferă dominată de circa 25.000 de olandezi.


Naţionala României va locui la Konolfingen pînă mîine, după meciul de la Berna, cînd, în funcţie de rezultat, va reveni la Abtwil sau va pleca spre casă, via Zürich. La Park Hotel Schloss Hunigen, acolo unde au locuit pentru meciul cu Olanda atît Italia, cît şi Franţa, tricolorii nu au ocupat aripa veche a fostului castel, ci pe cea modernă, care aduce mai mult a bungalow.


REPERE. Arena pe care va avea loc tentativa României de a trece în sferturi este încărcată de is­to­rie. Wankdorf, actualmente Stade de Suisse, este locul celebrului “miracol de la Berna”. În 1954, marea echi­pă a Ungariei conducea Germania cu 2-0 în finala Campionatului Mon­dial, dar nemţii au avut o re­ve­nire de senzaţie, impunîndu-se cu 3-2. Din cauza ploii necontenite, care a pus stăpînire ieri pe aproape în­trea­ga Elveţie, jucătorii au rămas în interio­rul hotelului, re­nun­ţînd la plimbare. Piţurcă a organizat înain­te de masa de prînz o analiză vi­deo a Olandei, iar seara, de la ora 18:00, a fost programat antrenamentul oficial.


RĂDOI. Accidentat grav în me­ciul cu Italia, Mirel Rădoi va fi externat abia astăzi. Deşi operaţia efec­tua­tă duminică s-a încheiat cu bine, me­dicii i-au recomandat stelistului să mai rămînă o zi la Spitalul Uni­ver­sitar din Zürich. Căpitanul Stelei va asista la meciul din această seară, după care se va întoarce în ţară, la bordul unui avion par­ticular al pa­tro­nului roş-al­baş­trilor, Gigi Becali.

 

Fără frustrare

Fundaşul olandez John Hei­tinga, care nu a prins primul “11” în meciurile echipei sale cu Italia şi Franţa, dar ar putea evo­lua contra României, a spus: “Nu poate fi vorba despre o echi­pă B cu România. Toţi cei 23 de jucători din lot sînt împortanţi. Nu sînt o rezervă frustrată, am doar un singur ţel: să cîştig Campionatul European”.

 

Optimist

“Cei de la casele de pariuri gîndesc bine atunci cînd spun că România este favorită. Aşa trebuie să gîndească şi Olanda, pentru a evita o semifinală cu Franţa sau cu Italia. Van Basten va face schimbări în echipă, dar îi cunosc prea bine pe cei care vor juca”
Victor Piţurcă

 

Intrigat

“Nu ştiu de ce toată lumea ne vede favoriţi pe noi. Eu nu cred că jucători precum Robben sau Van Persie pot fi consideraţi vreodată rezerve. Olandezilor le este indiferent cu cine vor juca în sferturi. Meciul va fi foarte greu, iar noi trebuie să dăm totul pentru a ne califica”
Răzvan Raţ

 

Titular

“Cred că olandezii au aceeaşi motivaţie ca la pri­mele două meciuri de la acest turneu final. Vor juca la fel cum au făcut-o la meciu­rile cu Franţa şi Italia. Pentru ei nu contează numele adversarului pe care îl vor întîlni în semifinale. Sîntem obligaţi să ne calificăm”
Marius Niculae



Mircea Sandu mizează pe fazele fixe

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute ieri la Basel, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a apreciat că echipa noastră naţională are şanse considerabile să se califice în sferturile de finală ale competiţiei.

ÎNCREZĂTOR. “Simt că ne vom califica, sper ca Olanda să fie mai relaxată după ce şi-a asigurat calificarea şi îi simt pe băieţii noştri hotărîţi să cîştige pentru a nu sta la mîna rezultatului meciului dintre Franţa şi Italia. Sper să jucăm sfertul de finală de la Viena cu Spania”, a spus şeful FRF. Cel poreclit Naşu’ a făcut referire şi la partidele disputate de România pînă acum: “Despre meciul nostru cu Franţa s-a spus că a fost unul dintre cele mai urîte, dar Comisia Tehnică a UEFA a stabilit că acest joc a fost cel mai bun din punct de vedere tactic. Iar despre cel cu Italia se vorbeşte că a fost unul dintre cele mai frumoase”. Mircea Sandu a revenit apoi la întîlnirea de azi cu Olanda, dar a vorbit şi despre starea de spirit din tabăra tricolorilor. “Nu ne-am gîndit niciodată că putem avansa în «sferturi» şi cu două puncte. Jucătorii erau trişti că nu au cîştigat cu Italia. Promisiunea echipei este că ne vom califica cu Olanda. Piţi îşi va lua măsuri, iar fazele fixe vor fi foarte importante. Goian, cel care a marcat golul victoriei echipei noastre în meciul cu Olanda, de la Constanţa, este suspendat acum, dar sper ca el să înscrie în meciul următor”, a spus preşedintele FRF. Acesta a anunţat că jucătorii lui Piţurcă vor fi recompensaţi regeşte dacă vor ajunge în “sferturi”. “Am primit un mesaj de la oamenii de afaceri Ionuţ şi Robert Negoiţă, care ne-au promis că, dacă ne calificăm, le vor oferi jucătorilor garsoniere în valoare de un milion de euro. Dacă ajungem în semifinale – 1,6 milioane de euro, iar pentru finală – 2,2 milioane de euro. Pe lîngă aceşti bani, fotbaliştii vor primi jumătate din suma oferită de UEFA pentru o eventuală calificare în «sferturi»“.


Antrenament pe ploaie torenţială

Şedinţa tehnică de pregătire efectuată de “tricolori” aseară pe stadionul din Berna s-a desfăşurat pe o ploaie torenţială. În aceste condiţii, jucătorii nu s-au angrenat prea tare la efort, după doar 50 de minute toată lumea plecînd la cabine. “Cele mai mari şanse de calificare le are România. Va fi foarte dificil pentru noi, deoarece jucăm împotriva celei mai bune echipe din grupă. La finalul celor 90 de minute sper să fim calificaţi, pentru că merităm acest lucru. Marica este într-o stare acceptabilă din punct de vedere fizic, dar nu ştiu dacă îl voi folosi mai mult de 15-20 de minute”, a declarat selecţionerul Victor Piţurcă.
×
Subiecte în articol: sport italia meciul olanda