x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EURODERBY - Chinurile lui Carlos

EURODERBY - Chinurile lui Carlos

de Mihai Igirosanu    |    31 Mar 2006   •   00:00
EURODERBY - Chinurile lui Carlos

Dupa accidentarea lui Victoras Iacob si suspendarea lui Gabriel Bostina, antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu, a primit miercuri seara, la antrenamentul oficial din Giulesti o noua grea lovitura.

Portarul portughez Carlos Fernandes s-a accidentat, devenind incert pentru euroderby-ul de aseara, cel mai important meci al sau de la transferul in Ghencea.

GHINION. In timp ce efectua unele miscari lejere, cu mingea, neincalzit suficient, portarul Carlos Fernandes a simtit o durere ascutita la coapsa dreapta. Unul dintre maseuri a declarat ca portu-ghezul nascut in Congo a urlat de durere, parasind sedinta de pregatire. In frunte cu presedintele executiv Mihai Stoica, intreaga conducere a Stelei s-a alarmat, anuntand ca goalkeeper-ul are sanse minime sa joace imptriva Rapidului, dar si in urmatoarele partide din Divizia A.

EVENIMENTE. O data cu dimineata zilei de ieri au inceput si chinurile pentru portarul Stelei. In jurul orei 10:00, Carlos Fernandes, insotit de medicul Ionut Codorean si maseurul Radu Paligora, s-a deplasat la Spitalul Militar, acolo unde a efectuat mai multe controale amanuntite si un examen cu rezonanta magnetica. Carlos si membrii staff-ului tehnic stelist au parasit spitalul dupa circa doua ore, nu au dorit sa faca nici o declaratie, s-au suit intr-o masina si au demarat spre cantonamentul din Ghencea.

DIAGNOSTIC. Surse apropiate ros-albastrilor au dezvaluit ca examenul medical ar fi scos la iveala o ruptura musculara de aproximativ doi milimetri la coapsa dreapta. In mod normal, orice leziune musculara, indiferent de dimensiunile sale conduce automat la indisponibilitatea jucatorului in cauza.

SCEPTIC
"Sa vad daca poate face plonjoane. Dar eu nu am mai auzit de un sportiv care sa joace cu ruptura musculara" - Vasile Iordache, antrenor cu portarii FC Steaua

DECIZIA, LA ORA START
Sansele ca portarul trupei din Ghencea sa joace nu erau total compromise. Ieri dupa-amiaza, Carlos a fost scos pe terenul de antrenament al Stelei, acolo unde Iordache l-a supus la o serie de teste menite sa-i verifice capacitatile fizice. "Vreau sa vad daca poate sari, daca poate plonja sau daca se poate intinde", a spus Vasile Iordache. O alta informatie indica faptul ca portughezul urma sa iasa, alaturi de coechipierii sai, la incalzire, iar o decizie in privinta utilizarii sale sa fie luata inaintea primului fluier al arbitrului Wolfgang Stark. Singura varianta viabila pentru inlocuirea sa era rezerva Cornel Cernea. Acesta a mai aparat doar o singura data poarta Stelei, in meciul din "16-imile" Cupei Romaniei, pierdut la penalty-uri de echipa antrenata atunci de Oleg Protasov, in fata celor de la Rapid II, chiar pe Giulesti. "Cand am auzit ca e posibil sa apere, am aprins candela si ma rog incontinuu sa fie bine. Mai bine nu ar apara, pentru ca am emotii foarte mari", spunea ieri mama lui Cernea.

MITICA, AMATOR DE SHOW
Desi majoritatea previziunilor indicau faptul ca meciul va fi unul tacticizat si mai putin spectaculos, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, s-a aratat ieri optimist in privinta calitatii jocului. "Ma astept sa fie un joc normal, un joc bun, dupa care spectatorii si telespectatorii sa fie multumiti. Nu-mi doresc nimic mai mult, decat sa confirmam, printr-un spectacol de calitate, pozitia pe care ne situeaza UEFA in acest moment, dat fiind nivelul competitional la care se joaca. Nu cred ca va fi un joc inchis, pentru ca la acest nivel nici una dintre formatii nu isi permite sa nu se ridice la inaltimea unui sfert de finala", a declarat liderul Ligii Profesioniste. Dumitru Dragomir a fost de parere ca va fi foarte greu pentru oricare dintre echipe sa treaca de Middlesbrough in semifinale si sa se califice in finala: "Sunt sceptic in privinta calificarii in finala de la Eindhoven, dar daca am ajuns cu o echipa in semifinale, nu se stie niciodata", a incheiat boss-ul LPF.
×
Subiecte în articol: sport carlos