x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EURODERBY - Se cunosc bine, sa joace fotbal!

EURODERBY - Se cunosc bine, sa joace fotbal!

de Sorin Anghel    |    Mihai Igirosanu    |    29 Mar 2006   •   00:00
EURODERBY - Se cunosc bine, sa joace fotbal!

Cu o zi inaintea meciului de maine seara, de la ora 20:45, cele doua tabere afiseaza stari de spirit diferite. Daca stelistii spun ca au prima sansa, giulestenii prefera sa aiba o atitudine mai rezervata, asa cum au facut inaintea fiecarui meci disputat pana acum in Cupa UEFA.

Actorii care se vor confrunta joi, in Giulesti, sustin ca au armele pregatite pentru marele razboi. Antrenorii si jucatorii manifesta optimism, iar orgoliile sunt intinse la maximum. Vom avea parte de momente inedite in orele ramase pana la meci, cu antrenament si cu dineu oficial sau cu alte protocoale impuse de UEFA. Din ratiuni de securitate, accesul pe stadion, la jocul de maine seara, va fi intrerupt la ora 19:30, iar joi nu se vor mai vinde bilete.

RAPID. Traditie si superstitie. De aceste lucruri au dat dovada ieri giulestenii. Ca la fiecare conferinta de presa din acest an, Rapidul a fost reprezentat de presedintele Dinu Gheorghe, antrenorul Razvan Lucescu, jucatorii Daniel Niculae si Danut Coman. "Suntem la 190 de minute, insumand durata celor doua partide si prelungirile de rigoare, de o performanta extraordinara, semifinalele Cupei UEFA. Ne cunoastem foarte bine adversarul, dar este pacat ca jucam asa devreme cu Steaua. Era mai bine daca ne intalneam in semifinale, pentru ca astfel am fi avut certitudinea ca fotbalul romanesc va juca din nou o finala de cupa europeana", a spus presedintele giulestenilor.

STEAUA. Antrenorul principal al ros-albastrilor, Cosmin Olaroiu, a parut sigur de forta echipei sale. "Vom castiga atat in Giulesti, cat si pe Lia Manoliu." Intrebat cum comenteaza optimismul manifestat de patronul Rapidului, George Copos, dupa Steaua - Poli 2-1, Olaroiu a spus: "Si cei de la Betis Sevilla au mai spus asa, la fel si cei de la Heerenveen. E bine sa spuna asa, mai ales din superstitie pentru noi. Sunt oameni care nu sunt specializati in fotbal. Isi incurajeaza echipa, dar vom vedea. Nu cred ca domnul Copos isi face curaj singur, ci doreste doar sa transmita optimism catre echipa". Mijlocasul Sorin Paraschiv a vorbit despre respect. "Noi, jucatorii, ne vom respecta pe teren. Arbitrii vor fi foarte exigenti si cred ca va fi un meci linistit pe gazon. In privinta posibilelor manifestari din tribune, e logic sa ne temem, suntem si noi in pericol, dar si acolo va trebui sa fie fair-play", a spus Paraschiv. In aceasta seara, de la ora 19:00, stelistii vor efectua antrenamentul oficial pe stadionul "Giulesti".

APEL
"Galeria trebuie sa fie alaturi de noi pentru ca sprijinul lor este foarte important pentru noi. Cu ajutorul suporterilor nu ne sta nimeni in fata. Prin dorinta si prin ambitie, Rapidul se poate califica in semifinale. Tratam acest meci la fel ca toate celelalte disputate de noi in Cupa UEFA" - Daniel Niculae, jucator Rapid

CALM
"Nu este loc de razboi si de lupta, ci doar de fotbal. De la aceasta performanta realizata de Rapid si Steaua in acest an, trebuie sa porneasca ascensiunea fotbalului romanesc. Este un meci de 180 de minute si obiectivul final al ambelor tabere este calificarea. Astept sa avem aceeasi suporteri vulcanici" - Razvan Lucescu, antrenor Rapid

GOL AFARA
"Ce rezultat ar fi linistitor pentru Steaua? Scorul de la Sevilla, ca sa stam linistiti, dar nu cred ca se poate asa ceva. Rapid e o echipa buna, nici Hamburg nu a reusit sa marcheze in Giulesti. Sper sa o facem noi, dar cred ca va fi foarte greu. Va fi un mare avantaj daca vom marca in Giulesti, pentru ca un gol in deplasare valoreaza cat doua" - Florin Lovin, jucator Steaua

SANSA
"Faptul ca ti se ofera sansa de a juca o semifinala de cupa europeana dupa atatia ani este un lucru extraordinar. O echipa poate scrie istorie pentru prima oara, cealalta mai poate scrie inca o pagina. Va fi un pic straniu sa facem antrenamentul oficial in Giulesti, dar in campionatele puternice s-a mai vazut ca doua rivale sa joace in cupele europene" - Cosmin Olaroiu, antrenor Steaua

ARBITREAZA WOLFGANG STARK
Euroderby-ul Rapid - Steaua va fi arbitrat de o brigada din Germania, avandu-l la centru pe Wolfgang Stark (foto). La cele doua linii se vor afla asistentii Markus Scheibel si Jan-Hendrick Salver. Arbitru de rezerva este Gunter Perl, iar observator, englezul Peter Jones. In varsta de 37 de ani, Wolfgang Stark este angajatul unei banci germane si este arbitru FIFA din martie 1999. Ultimul joc condus de Stark in Europa a fost Ajax - Inter Milano, scor 2-2, disputat la 22 februarie 2006, in turul optimilor Ligii Campionilor. Arbitrul german a fost rezerva la finala Ligii Campionilor, editia 2002/2003, castigata de AC Milan in fata lui Juventus, 3-2 la loviturile de departajare. Nu este pentru prima data cand "centralul" neamt fluiera echipe romanesti. Wolfgang Stark si Markus Scheibel au facut parte din brigada care a condus partida Villarreal - Steaua, scor 2-0, din optimile Cupei UEFA, disputata la 20 martie 2005. De asemenea, Stark a oficiat la centru in jocul amical pe care selectionata Romaniei l-a disputat la Ancona impotriva Italiei, scor 0-1, la 15 noiembrie 2003. Rapidistii considera ca delegarea arbitrului german la euroderby-ul din Giulesti este cat se poate de potrivita. Antrenorul Razvan Lucescu nu crede ca Stark va ajuta Steaua dupa ce echipa sa a eliminat pe Hertha Berlin si Hamburg, explicatia fiind oferita de Daniel Niculae. "Este fan Bayern München", a spus atacantul giulestenilor. Presedintele Dinu Gheorghe crede ca arbitrul german va fi placut impresionat de atmosfera din Giulesti. "Este de meserie profesor de muzica si cred ca ii vor placea cantecele galeriei noastre", a spus "Vama". (Delia Gomoescu)

RUGAMINTE
Cel mai in forma jucator al Stelei din ultimul timp, mijlocasul dreapta, Banel Nicolita, si-a exprimat realismul inaintea meciului de joi seara. "Ar fi o bucurie foarte mare pentru mine daca as marca impotriva Rapidului. Rapid este o echipa foarte buna, ii respectam, dar si ei trebuie sa ne respecte, fiindca suntem o echipa redutabila. Ii rog din suflet atat pe fanii Stelei, cat si pe cei ai Rapidului sa nu scandeze lucruri care ar putea sa-i deranjeze pe oficialii UEFA."

FULARUL
La toate cele patru jocuri disputate de Rapid in primavara europeana, antrenorul Razvan Lucescu a purtat acelasi fular, care i-a purtat noroc. Cum vremea s-a incalzit in ultima perioada, tehnicianul giulestenilor va renunta la talismanul sau. "Daca va fi cald, nu voi fi absurd sa port in continuare acel fular. Nu stiu daca mi-a purtat noroc sau nu pana acum acel fular", a spus Lucescu jr. Acesta a afirmat ca isi doreste, in primul rand, ca echipa pe care o antreneaza sa nu primeasca gol, tratand meciul la fel de serios precum disputele cu Hamburg, Hertha sau PSV Eindhoven.
×
Subiecte în articol: sport steaua giuleşti rapid echipa stark