x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Exclusiv / Salariu de 250.000 de euro in handbalul romanesc!!!

Exclusiv / Salariu de 250.000 de euro in handbalul romanesc!!!

de Ovidiu Ciutescu    |    07 Aug 2008   •   00:00
 Exclusiv / Salariu de 250.000 de euro in handbalul romanesc!!!

Contractele pe care Oltchim Rm. Vilcea le-a oferit vedetelor nationalei pentru a evolua la gruparea din Rimnic au socat in urma cu doi ani handbalul romanesc. Ei bine, un astfel de salariu, de 8-10 mii de euro lunar reprezinta o bagatela pe linga suma pe care o primeste o jucatoare de la Rulmentul Brasov.

Contractele pe care Oltchim Rm. Vîlcea le-a oferit vedetelor naţionalei pentru a evolua la gruparea din Rîmnic au şocat în urmă cu doi ani handbalul românesc. Ei bine, un astfel de salariu, de 8-10 mii de euro lunar reprezintă o bagatelă pe lîngă suma pe care o primeşte o jucătoare de la Rulmentul Braşov.

 

 

AFACEREA. Transferul interului dreapta Alexandrina Barbosa la vicecampioana României a reprezentat o telenovelă asemănătoare cu cea a sosirii lui Cristiano Ronaldo pe Santiago Bernabeu. Un apropiat al grupării din Braşov povesteşte: „Ea a venit la discuţii însoţită de un tip care spunea că este avocatul ei. De fapt era prietenul ei. Acesta a cerut lucruri incredibile. De exemplu, doar pentru avion cerea 24 de bilete anual. Pînă la urmă a obţinut doar trei”. Plecînd de la ideea că în ultimul sezon a fost golghetera Spaniei şi cea mai bună jucătoare a campionatului sub tricoul lui Astroc Sagunto, personajul care a însoţit-o la trative a pus piciorul în prag de la început. „Pe Florescu (nr. patronul echipei) l-a îmbrobodit cu o ofertă de la Viborg. I-a spus că echipa nordică îi dă 200 de mii de euro pe sezon! A cerut cu 50 de mii mai mult pentru a accepta să joace în România”, povesteşte personajul nostru. Astfel, pentru acest fabulos salariu Barbosa a acceptat un contract pentru trei sezoane, cu clauză de renegociere după fiecare sezon!!! Pentru transferul la Braşov, Sagunto s-a ales cu 75.000 de euro.

 

FACE BANII. Pe marginea acestui spectaculos contract de joc au acceptat să vorbească şi doi dintre oamenii grei ai handbalului românesc. Neştiind despre ce jucătoare este vorba, Ioan Gavrilescu şi Mariana Tîrcă au răspuns întrebării: Merită acest contract vreo jucătoare din campionatul României? Preşedintele Oltchim Rm. Vîlcea a rămas secunde bune şocat înainte de a răspunde: „Cred că nu începeţi iar cu jucătoare de la Oltchim. În fine, vă răspund spunînd că eu unul nu aş da banii ăştia pentru nicio jucătoare din lume. Un astfel de contract este fabulos pentru handbal. Oricum, e o afacere care pe Oltchim nu o vizează pentru că nu avem astfel de contracte la Vîlcea. Pe mine mă îngrozeşte un asemenea contract pentru că şi 150 de mii de euro mi se pare o sumă nerealistă”. Fosta antrenoare a Rulmentului, Mariana Tîrcă ezitat să răspundă direct, mărginindu-se să spună că „handbalul a evoluat şi prin această prismă, a contractelor. Eu una nu cunosc ca cineva din România să ia aceşti bani”. În fine, confirmarea afacerii a venit chiar de la Doru Florescu, patronul Rulmentului. „Pentru Barbosa ne-am bătut cu Hypo Viena, Zvezda Zvenigorod, Oltchim şi Viborg. Vă spun că nu ştiu exact ce contract are. Este unul destul de mare. Ştiu că am oferit cu 10.000 de euro mai mult decît Viborg. Atunci cînd te apucă nebunia dai şi astfel de sume pentru a aduce jucătoarea dorită. Noi vrem campionatul şi un parcurs cît mai lung în Liga Campionilor. De aia investesc atît” , a spus Doru Florescu. Astfel, putem spune că Barbosa este plătită mult mai bine decît fotbalistul Mirel Rădoi. Jucătorul exponenţial al Stelei primeşte numai 300 de mii de dolari pentru fiecare sezon jucat în Ghencea.  

 

 

×
Subiecte în articol: sport