x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Experimente forţate în Scoţia

Experimente forţate în Scoţia

de Mihai Igirosanu    |    06 Aug 2009   •   00:00
Experimente forţate în Scoţia
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Deşi lipsită de mai mulţi oameni de bază, Steaua are de îndeplinit doar o formalitate în această seară, de la ora 20:45, pe Fir Park din Motherwell, după confortabilul 3-0 din partida tur, în faţa unui adversar care şi-a demonstrat limitele în Ghencea.



La plecarea spre Scoţia, preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a încercat să ignore problemele de efectiv cu care se confruntă antrenorul Cristiano Bergodi. "Nu trebuie să ne plângem de absenţe, trebuie să-i înlocuim pe cei care nu pot să joace şi să facem faţă. Încă am emoţii pentru partida aceasta, nu suntem deocamdată calificaţi. Motherwell îşi va vinde scump pielea, pentru că nu are nimic de pierdut".

În ciuda faptului că este incert, căpitanul Sorin Ghionea face parte din lotul de 18 jucători care au făcut deplasarea în Scoţia. Totuşi, mai mult ca sigur, antrenorul Cristiano Bergodi nu-l va folosi în meciul contra scoţienilor, menajându-l în vederea derby-ului cu CFR Cluj din etapa a 2-a a Ligii I, programat duminică seară în Ghencea. De asemenea, Bergodi nu va putea conta în meciul cu Motherwell pe Dorin Goian şi pe Pantelis Kapetanos, suspendaţi, dar nici pe Janos Szekely şi pe Eric Bicfalvi, accidentaţi. În aceste condiţii, centrul defensivei steliste va fi asigurat pe Fir Park de o pereche inedită, Eugen Baciu - Ducu Ninu, iar puştii Mihai Onicaş şi Andrei Ionescu vor forma cuplul de mijlocaşi din faţa apărării.

SCOŢIENII ÎNCĂ SPERĂ

Jucătorii de la Motherwell cred în minuni. Atacantul lui Motherwell, Jim Sutton, a lăsat de înţeles că scoţienii se gândesc la o miraculoasă răsturnare de situaţie în faţa Stelei: "Primul gol este absolut crucial. Dacă reuşim să-l marcăm, putem face un meci bun, pe care să-l transformăm într-o seară extraordinară pentru suporterii noştri. Va fi foarte greu, suntem conştienţi că Steaua este o echipă de clasă, dar avem şi noi jucători buni şi, cine ştie, nimic nu e imposibil", a spus Sutton, citat de site-ul oficial al clubului scoţian. "În meciul tur au marcat trei goluri. Dezamăgitor pentru noi. Dacă marcam şi noi măcar o dată aveam un moral mult mai bun. Mi-aş dori să înscriu în poarta Stelei", a mai adăugat golgeterul lui Motherwell.

Toja poate reveni cu Dinamo
Mijlocaşul columbian al Stelei, Juan Carlos Toja, a suferit o entorsă la antrenamentul de marţi seară al Stelei şi nu a putut face deplasarea în Scoţia pentru returul cu Motherwell din turul 3 preliminar al Ligii Europa. Conform estimărilor iniţiale, Toja va rata sigur patru partide: cu Motherwell, cu CFR Cluj, cu Unirea Urziceni şi cu Oţelul Galaţi. El ar putea fi apt de joc pentru derby-ul cu Dinamo, programat pentru 30 august. Din cauza entorsei, Toja a ratat şi convocarea la echipa naţională a Columbiei pentru partidele amicale cu Salvador şi Venezuela. Stelistul nu fusese convocat iniţial, dar el a primit telegrama din partea selecţionerului Eduardo Lara după ce doi dintre jucători nu au putut obţine vize pentru a intra în SUA, acolo unde vor avea loc cele două meciuri.

Tininho, la prima convocare
Ultima achiziţie a Stelei, fundaşul stânga portughez Tininho a fost inclus în lotul pentru meciul cu Motherwell. O altă noutate în vederea confruntării din Scoţia este tânărul Alexandru Iacob, promovat de urgenţă de la Steaua II. Iată lotul complet deplasat de antrenorul Cristiano Bergodi: Tătăruşanu, Zapata (portari); Ghionea, P. Marin, Golanski, Baciu, Ninu, Tudose, Tininho, A. Iacob (fundaşi); Grzelak, Onicaş, Nicoliţă, A. Ionescu, Ochiroşii (mijlocaşi); Surdu, B. Stancu, Bibişkov (atacanţi). La ora meciului de pe Fir Park, 21:45, la Motherwell se anunţă o temperatură în jur de 15 grade Celsius.

×
Subiecte în articol: steaua europa league